• BIST 10218.58
  • Altın 2444.587
  • Dolar 32.193
  • Euro 34.7877
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 16 °C

Delican’ın Kocaoğlu’na Cevabı Gecikmedi

Delican’ın Kocaoğlu’na Cevabı Gecikmedi
AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun Yüzülebilir Körfez ve Katı Atık projelerinde ÇED...

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun Yüzülebilir Körfez ve Katı Atık projelerinde ÇED sürecini aşamadıklarına ilişkin attığı tweetlere, "ÇED süreci için istenen raporları kendisi sağlayamadı. Yaramaz çocuk gibi mızmızlanmak, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'na yakışmıyor" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, sosyal medya hesabı üzerinden Yüzülebilir Körfez ve Katı Atık projelerinde ÇED sürecini aşamadıklarını kaydederek iki projedeki engellerin kaldırılmasını talep etti. Kocaoğlu, "Bu iki projedeki gibi bir ÇED süreci, Türkiye'de başka hiçbir yerde yaşanmamıştır. Hangi konularda "ÇED gerekli değildir" kararları alındığını; ormanın, doğanın nasıl katledildiğini hepimiz biliyoruz. İlgisiz konularda "kamu yararı" kararı alınıyor ama iş İzmir'deki çöpün bertarafı ve Körfez temizliğine geldiğinde bu neden olmuyor? Katı atık bertaraf tesisi için 2 yıl önce "olumlu" rapor veren Orman Bölge Müdürlüğü, şimdi ne oldu da "olumsuz" diyor? Hiç düşündünüz mü, İzmirlilere ne olacak? Yüzülebilir Körfez hedefi ne olacak? Günlük 4 bin ton çöpü biz nereye depolayacağız? "Gelsin elinden tutarız" diyordunuz. Hani neden tutmadınız? Hani İzmir'in işlerini takip edecektiniz? Sizin İzmirliye ne gareziniz var? Bu kenti daha fazla cezalandırmayın. İzmirliler adına bu iki projenin önündeki engellerin kaldırılmasını talep ediyorum" ifadelerini kullandı. Bu paylaşıma AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican'ın cevabı gecikmedi. Delican, ÇED sürecinde istenen raporları kendisinin sağlayamadığını belirterek, atılan tweetleri "yaramaz çocuk gibi mızmızlanma" olarak yorumladı.

"KANDIRMACAYA SON VERMESİ GEREKİR"

Kocaoğlu'nun 15 yıldır belediye başkanlığı yaptığını hatırlatan Delican, "15 yıldır doğru dürüst yer bulabilmiş değil. "15 yıldır ne yaptın da şimdi ÇED süreci ile ilgili suçlamaya çalışıyorsun?" diye sormak gerek. Şaşırtma yapmasın. 15 yıllık süreç içinde eğer gerçekten ciddi bir çalışma yapılsaydı, sorunun çözümleri kısa sürede hayata geçebilirdi. Uzun zamandan beri her şeyde süreci Hükumet mi yönetti? Belediye başkanı sadece Hükumeti suçlayarak, devletin kurumlarını hedef göstererek ne yapmaya çalışıyor anlayabilmiş değilim. 15 yıldır Hükumeti suçlayarak yer bulmamasıyla ilgili kandırmacaya son vermesi gerekir. Rahat çözülecek süreci kendisi tıkamış oluyor" ifadelerini kullandı.

"ÖNCE RAPORU OKUSUN"

Sorunun çözümüne ön yargılarla değil, bilimsel yöntemlerle gidilmesi gerektiğini vurgulayan Delican, şunları söyledi: "Orman Bakanlığı raporu "verdi', "vermedi" diyorsa önce kendisi Jeoloji Mühendisleri Odasının raporunu okusun. Yer altı suları ile ilgili değerlendirmesini okusun. "Ben yaptım oldu" mantığı ile bu işi başaramıyorlar, sonra da birilerini suçluyorlar. İzmir'de bir algı operasyonu kurmuşlar, Devletin kadroları, resmi kurumlar destek olmuyor gibi bir yapı sergiliyorlar. İZBAN'ı kimle yaptılar, unutmasınlar."

"BAŞKA BİR ÜLKEYMİŞ GİBİ DAVRANIYORLAR"

İzmir ya da İzmir Büyükşehir Belediyesi sanki başka bir ülkeymiş davrandıklarını kaydeden Delican, bu davranış olduğunu, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin de devletin bir kurumu olduğunu söyledi. Delican, şöyle devam etti: "Yaramaz çocuk gibi mızmızlanmak, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'na yakışmıyor. Sorunu çözmek için irade ortaya koymalı. Bilimsel yöntemlerle ulaşmalı. Bulduğu ve bulmadığı yerleri Hükumete yıkarak ısın içinden çıkamaz."

"ÇED'İ ALSIN DİYE BAKANLIK UĞRAŞIYOR"

ÇED sürecinin boyacı küpüne sokup çıkarmak gibi bir şey olmadığını, gerekli bileşenlerin yerine getirilmesi gerektiğini ifade eden Delican, "Çöpü toplamak, suyu sağlamak bir belediyenin en basit görevlerinden biridir. Bunu dahi çözemeyip Hükumete yıkmak ne derece doğru? Katık atık tesisini bulamıyor. Neresinden tutarsanız dökülüyor. Körfez ÇED'ini zaten alsın diye Bakanlık uğraşıyor. Bunun mantığını anlamak mümkün değil. Devlet kendi ayağına sıkar mı? Burada devletin elinde olan Liman İşletmeleri zaten bir an önce bu işe başlamak istiyor. Hangi akıl, hangi mantıkla devletin süreci bilerek uzattığını söyleyebilir?" dedi.

"BU SÖZÜ KULLANACAK KADAR ALÇALMASI YAKIŞMIYOR"

"Devletin İzmirli hemşehrilerimize ne gibi garezi olabilir" diye soran Delican, "Bu düşmanlaştırmanın, ötekileştirmenin ne katkısı var? Nereye varmak istiyor? Özrü kabahatinden büyük. Kurumları suçlayarak prim yapmaya çalışıyor. Ortaya sağlam gerekçe koymuş değil. İzmir ile ilgili bir çatışma var gibi uğraşmasın. İzmir Körfezini temizlemek istiyorsa istenen raporları sağlasın. Çok basit bir raporu dahi çıkaramıyorlar. Gerekirse üniversitelerin kapısında yatıp kalksınlar, raporları Bakanlığa versinler. Bir an önce istenenleri elde etsinler. Bu iki ortaklı projedir. Kendini de suçlamış oluyor fark etmeden. Üzerine düşeni yapsın. Bakanımızı suçlayarak bir yere varamaz. Bakanımız "ele ele verelim" dediyse samimiyetten söyledi. Bu sözü kullanacak kadar alçalması kendisine hiç yakışmıyor" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim