• BIST 9890.16
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 22 °C

Dehşet Saçan Eski Damadın Yargılanmasına Başlandı

Dehşet Saçan Eski Damadın Yargılanmasına Başlandı
Yaklaşık dört ay önce eski eşi Derya Ülker'i ve babası İsmail Ülker'i sokak ortasında pompalı tüfekle vurarak öldüren Halil Ölmezler'in ilk duruşması...

Yaklaşık dört ay önce eski eşi Derya Ülker'i ve babası İsmail Ülker'i sokak ortasında pompalı tüfekle vurarak öldüren Halil Ölmezler'in ilk duruşması bugün Akhisar 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Dava, 5 Mayıs tarihine ertelenirken, olayda kızı Derya Ülker ve eşi İsmail Ülker'i kaybeden İsmihan Ülker, sanık Halil Ölmezler'in en ağır cezaya çarptırılması gerektiğini belirtti. Kızının polis koruması altında olduğunu hatırlatan anne İsmihan Ülker, kızını koruyamayan polislerden şikayetçi oldu.

Akhisar'da sokak ortasında pompalı tüfekle ateş ederek boşandığı eşi ve kayınpederini öldüren Halil Ölmezler'in yargılandığı davanın ilk duruşması Akhisar Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Mahkeme öncesi Akhisar Adliyesi önünde Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu basın açıklaması düzenledi.

SÜREKLİ TEHDİT ETMİŞ

Akhisar 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın ilk duruşmasında, eski eşi tarafından pompalı tüfekle öldürülen Derya Ülker'in 16 yaşındaki kızı İlayda Ülker, Derya Ülker'in ağabeyi Mustafa Ülker, ablası Dilek Aksoy ve annesi İsmihan Ülker tanık olarak ifade verdi. Duruşmada ilk olarak sanık Halil Ölmezler dinlendi. Ölmezler, olayın nasıl gerçekleştiğini bilmediğini anlatarak, eşini ve kayınpederini çok sevdiğini ve ava meraklı olduğu için tüfeği olduğunu ifade etti.

Tanıklardan kızı İlayda Ülker ise babasının ava merakı olmadığını ve hiç tüfeğini görmediğini belirterek babalarının sık sık kendilerini tehdit ettiğini belirtti. Anne İsmihan Ülker ise sık sık tehdit edildiklerini, bazen merhum Derya'nın işyerini de tehdit ederek işten çıkarılması konusunda baskı yaptığını aynı şekilde bizzat eve gelerek her seferinde tehditler savurduğunu söyledi.

Ailenin avukatı Manisa Barosu Başkanı Ali Arslan ise mahkeme başkanına sanık Halil Ölmezler'in başka bir kadınla daha beraber olduğunu, her seferinde ayrılıp barıştıklarını ve bir sonraki duruşmada 3 tanığı daha mahkemeye gelerek dinlenmesini talep etti.

Tanıkların dinlenildiği ilk duruşmanın ardından mahkeme başkanı davayı 5 Mayıs 2016 Perşembe günü saat 10.30'a erteledi.

ANNESİ, POLİSLERDEN ŞİKAYETÇİ OLDU

Duruşmaya katılan Manisa Baro Başkanı Ali Arslan, cinayetlerin işlenmemesi ve arkada kalan çocukların üzülmemesini istediklerini ifade etti. Kadın Cinayetleri Platformu içerisinde eşinin ve kızının fotoğraflarını taşıyan anne İsmihan Ülker olaya isyan ederek, sanık Halil Ölmezler'in en ağır cezaya çarptırılması gerektiğini belirtti. Kızının polis koruması altında olduğunu hatırlatan İsmihan Ülker, kızını koruyamadığı için polislerden de şikayetçi olduğunu ifade etti.

CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, CHP Akhisar İlçe Başkanı İsmail Şahin ile Akhisar Roman Müziğini Kültürünü Koruma, Yaşatma ve Sosyal Yardımlaşma Derneğinin de destek verdiği Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformunun basın açıklamasını platform adına Fatma Celepçi okudu. Boşanmış olduğu eşi tarafından öldürülen Derya Ülker ve babası İsmail Ülker'e adalet için davayı takip ettiklerini ifade eden Fatma Celepçi, "Türkiye'de bugün kadın cinayetleri ile nice Özgecanların yaşam hakkı ellerinden alınıyor, cinsel saldırıya uğrayan Canseller intihara sürükleniyor, Gizemler kaçırılıyor, en işlek caddelerde kadın kardeşlerimiz tecavüze uğruyor. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu olarak, yaşam hakkımız ve özgürlüğümüz için direniyor, kadın cinayetlerini, kadına yönelik şiddeti durdurmak için mücadele ediyoruz" dedi.

2015 yılında 303, 2016 yılının Ocak ayında 36, Şubat ayında ise 25 kadını, kadın cinayetleri sonucu kaybettiklerine vurgu yapan Fatma Celepçi, "Dünyanın yarısını oluşturan biz kadınların, kendi yaşamlarımızı tayin etme hakkımız bile elimizden alınıyor. İçinde bulunduğumuz savaş ortamı, IŞİD zihniyetini destekleyen kadın düşmanı politikalar, hukukun hiçe sayılıp bu politikaların fetvalarla desteklenmesi, kadınları eve kapatan "doğum izni" gibi düzenlemeler, kadınlar boşanmak istediği için öldürülürken sanki bunu tetiklercesine boşanmayı önleyecek meclis komisyonları kurulması; kadına yönelik şiddetin, kadın cinayetlerinin önünü açıyor" şeklinde konuştu.

DEVLET SOMUT ADIM ATMALI

Kadın cinayetlerinde ceza indirimlerine karşı çıktıklarını ifade eden Fatma Celepçi, "Kadın cinayetlerinde ve kadına karşı suçlarda "saygın tutum', "iyi hal', "haksız tahrik" gibi kabul edilemeyecek ceza indirimlerin uygulanmaması için yasada tadil önerimizin yıllardır peşindeyiz. Toplumun "Özgecan Yasası" adını verdiği bu düzenleme ile ilgili Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu bu yasa için çalışma yaptığını söyledi. Bakana sesleniyoruz: Bu çalışmaları biz yıllarca önce yaptık! Artık toplumu oyalamaktan vazgeçin. Bütün Türkiye toplumunun istediği, mücadele eden kadınların madde madde çalıştığı, birçok milletvekilinin, hemen tüm partilerin, birçok baro yöneticisi ve hukukçunun sahip çıktığı yasal düzenlemeyi sonuçlandırmak için sadece somut adım atın. Dünyanın yarısıyız, her yerdeyiz, bir kadın daha eksilmeyeceğiz. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu olarak, istediğimiz yerde ve saatte, istediğimiz giysi ile cinsel saldırı tehdidi olmadan yaşayabilmek için, dünyanın yarısı olduğumuz için, yaşam hakkımız ve özgürlüğümüz için direnmeye devam edeceğiz."

OLAY NASIL OLMUŞTU?

Manisa'nın Akhisar ilçesinde bir yıl önce eşinden boşanan Halil Ölmezler, 12 Kasım 2015 günü sokak ortasında eşi Derya Ülker ve eşinin babası İsmail Ülker'i pompalı tüfekle vurmuş ve olayın ardından emniyet güçleri tarafından yakalanarak cezaevine gönderilmişti.

Dehşet Saçan Eski Damadın Yargılanmasına Başlandı

Dehşet Saçan Eski Damadın Yargılanmasına Başlandı

Dehşet Saçan Eski Damadın Yargılanmasına Başlandı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim