• BIST 8718.11
  • Altın 2245.763
  • Dolar 32.3328
  • Euro 35.1462
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C

DEAŞ ve PKK/PYD hedefleri vuruldu

DEAŞ ve PKK/PYD hedefleri vuruldu
Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında terör örgütleri DEAŞ'a ait 40 ve PKK/PYD'ye ait 6 hedefe atış yapılarak teröristler baskı altına alındı.

Türk Silahlı Kuvvetlerinden (TSK) yapılan bilgilendirmeye göre, başta DEAŞ olmak üzere terör örgütleri tehdidini bertaraf ederek, hudut güvenliğini artırmak ve koalisyon güçlerine destek vermek amacıyla başlatılan Fırat Kalkanı Harekatı sürüyor.

Harekatın 59. gününde Azaz-Rai-Cerablus hattında gelişmelere yönelik gerekli emniyet tedbirleri alınıyor, halen kontrol edilen bölgede keşif, gözetleme, hedef tespiti, ele geçirilen bölgelerde oluşturulan savunma tedbirlerini geliştirme, çıkacak fırsat hedeflerini etkisiz hale getirme ve kontrol altına alma faaliyetlerine devam ediliyor.

Terör örgütü DEAŞ mensuplarının Azaz ve Türkmen Barı meskun mahallerine yönelik bombalı araç saldırıları sonucu 3 muhalif şehit oldu, 11 muhalif yaralandı. Destek sağlayan TSK unsurlarında zayiat ve hasar meydana gelmedi.

Muhalif unsurlarca, harekatın başlangıcından bu yana 156 meskun mahalde (yaklaşık bin 265 kilometrekare) kontrol sağlandı.

Terör örgütü hedeflerine atış yapıldı
Tespit edilen terör örgütleri DEAŞ'a ait 40 ve PKK/PYD'ye ait 6 hedefe atış yapılarak teröristler baskı altına alındı ve manevra kabiliyetinden yoksun bırakıldı.

Koalisyon güçleri tarafından Tarhin'de terör örgütü DEAŞ unsurlarına yönelik hava harekatında bir araç imha edildi.

Terör örgütü DEAŞ'tan temizlenen bölgelerde muhaliflere destek sağlayan patlayıcı madde tespit ve imha timlerince 17 el yapımı patlayıcı kontrollü olarak imha edildi. Harekatın başlangıcından bugüne kadar çoğu tuzaklanmış 31 mayın ve bin 235 el yapımı patlayıcı kontrollü olarak etkisiz hale getirildi.

Çukurca'da 16 terörist etkisiz hale getirildi 
Hakkari'nin Çukurca ilçesi kırsalına düzenlenen iki hava harekatında 16 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, dün 06.50 sularında Çukurca Uzundere Hisar Dağı güney doğusunda tespit edilen iki bölücü terör örgütü mensubu terörist vurularak etkisiz hale getirildi.

Hasir Dağı'nın doğusunda 08.26-09.00 saatlerinde PKK hedeflerine (silah mevzii ve korugan) yapılan hava harekatında, belirlenen hedefler tam isabetle vurularak imha edildi. Hava harekatında ilk tespitlere göre silah mevzisinde bulunan 10 terörist etkisiz hale getirildi.

Çukurca Hisar Dağı'nın güneydoğusunda dün 11.30-12.46 saatleri arasında, Irak kuzeyinden (Avaşi̇n Basyan) operasyon icra eden birliklere ateş açan ve yeri tespit edilen PKK'ya ait bir doçka mevzisi, yapılan hava harekatı sonucunda tam isabetle vuruldu. Operasyon sonucunda mevzideki 6 terörist etkisiz hale getirildi.

Öte yandan saat 21.55-22.01 arasında Avaşi̇n Basyan bölgesinde yerleri tespit edilen bölücü terör örgütüne ait 4 hedef, yapılan hava harekatı ile imha edildi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim