• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 15 °C

Davutoğlu'nun Dokunulmazlık Çağrısına CHP, MHP ve HDP'den Yanıt Geldi

Davutoğlu'nun Dokunulmazlık Çağrısına CHP, MHP ve HDP'den Yanıt Geldi
CHP, MHP ve HDP Başbakan Davutoğlu'nun dokunulmazlık restini gördü. Üç partiden de Başbakan'ın sözlerine jet yanıt geldi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin bomba açıklamalarda bulundu. Bu konuda diğer partilerin tutumlarını görmek istediğini söyleyen Davutoğlu'na cevap gecikmedi. CHP, MHP ve HDP'den Başbakan'ın Davutoğlu'nun sözleri üzerine açıklama geldi. CHP Grup başkanvekili Levent Gök, "Bizim dediğimiz noktaya geldiler" değerlendirmesinde bulunurken MHP'li Büyükataman, "Hükümet işi sulandırıyor" dedi. HDP'li Bilgen, "Biz başından beri zaten dokunulmazlık konusunun partiler için ya da iddia edilen suçlar için ayrı ayrı ele alınmasını doğru bulmuyorduk" diye konuştu.

CHP: BİZİM DEDİĞİMİZ NOKTAYA GELDİLER

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun dokunulmazlık çağrısına yanıt veren CHP Grup başkanvekili Levent Gök, "Bizim dediğimiz noktaya geldiler" dedi.

BÜYÜKATAMAN: HÜKÜMET SULANDIRIYOR

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman da "Hükümet işi sulandırıyor" değerlendirmesinde bulundu.

CELAL ADAN: MHP GEREĞİNİ YAPACAKTIR

MHP Genel Başkan Yardımcısı, İstanbul Milletvekili Celal Adan, "Bazı bölücü vekillerin dokunulmazlıklarının kaldırılmasına yönelik sürecin bugüne kadar çoktan tamamlanması gerekirdi. Ancak AKP her nedense fezlekeler konusunda ağırdan almış ve süreci geciktirmiştir. Fezlekeler Meclis'e geldiğinde MHP Grubu, bu ihanet şebekesinin hesap vermesi için gereğini yapacaktır" dedi. Adan, "CHP, bölücülerin dokunulmazlıkları konusunda işi yokuşa sürmektedir." diye konuştu.

HDP'DEN DE AÇIKLAMA GELDİ

HDP Parti Sözcüsü ve Kars Milletvekili Ayhan Bilgen, "Biz başından beri zaten dokunulmazlık konusunun partiler için ya da iddia edilen suçlar için ayrı ayrı ele alınmasını doğru bulmuyorduk" dedi. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun dokunulmazlıklar konusundaki açıklamasını AA muhabirine değerlendiren Bilgen, bu çağrıyı olumlu karşıladıklarını belirtti. Bilgen, "Biz başından beri zaten dokunulmazlık konusunun partiler için ya da iddia edilen suçlar için ayrı ayrı ele alınmasını doğru bulmuyorduk" diye konuştu.

Bilgen, Türkiye'nin risk içeren gündemlerle karşı karşıya olduğunu savunarak, gündemlerin değiştirilmemesi gerektiğini söyledi. Bilgen, "Cumhurbaşkanını toplumun iradesinin temsil edildiği Meclis'in üzerinde baskı oluşturmaması gerekiyor" ifadesini kullandı. Bilgen, dokunulmazlık konusunda kendi görüşlerini daha önce deklare ettiklerini, şu anda Nevruz etkinliklerine yönelik müdahaleler olduğunu ve birçok arkadaşlarının bu etkinliklerde bulunduğunu söyledi. Bilgen, gerek görülmesi durumunda konunun yeniden yetkili organlarla paylaşılabileceğini kaydetti.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim