• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 12 °C

Davutoğlu: Türkiye'nin gücünü kırmak isteyenler muvaffak olamayacaklar

Davutoğlu: Türkiye'nin gücünü kırmak isteyenler muvaffak olamayacaklar
Başbakan Davutoğlu, içeride ve dışarıda Türkiye'nin gücünü kırmak isteyenlerin hiçbir zaman muvaffak olamayacaklarını söyledi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu,  "Türkiye Markası" tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, "Çevremizdeki bütün zorluklara, jeopolitik depremlere rağmen Türkiye, emniyet ve güven içinde itibarına itibar katmaktadır. İçeride ve dışarıda Türkiye'nin gücünü kırmak isteyenler, hiçbir zaman muvaffak olamayacaklardır. Bütün zorlukların üstesinden gelecek güce ve siyasi iradeye sahibiz" dedi.

Davutoğlu, "Ferdi hayatımızda olduğu gibi ülkelerin hayatında da öz güven her şeyden daha önemlidir. Öz güven bana göre kendi gücünü, kendi imkanlarını, kendi sınırlarını keşfetmektir ve en büyük ihtiyacımız, en büyük güç kaynağımız öz güvenimizdir. Öz güvenini kaybeden ülkelerin atılım yapma gücü kalmaz. Son 13 yılda gerçekleştirdiğimiz birçok büyük devrimlerin arkasındaki en büyük devrim öz güven devrimidir. Kişi başına milli gelirden ihracat kapasitemize, kongre turizminden turist sayısına kadar çok büyük bir atılım içinde olduğumuzu herkes görüyor" diye konuştu.

'Turist getirilen ülke sayısı 27'ye çıktı'

Rekabet gücünün korunması için 2015 yılının başında birtakım tedbirlerin alındığını hatırlatan, davutoğlu:

Bu tedbirlerden biri olarak Bağımsız Devletler Topluluğu'nda bulunan 8 ülkeden 400 binin üzerinde turist getiren seyahat acentelerinin kredi garantilendirme fonu teminatıyla kredi kullanmaları sağlanarak finansmana erişim imkanları getirilmişti. Bu uygulamayı kapsamını genişlettirerek devam ettiriyoruz. Bu çerçevede turist getirilen ülke sayısını 27'ye çıkardık. Turizm sektörümüze hayırlı olsun."

Başbakan Davutoğlu, "Birçok ülkeden Alanya Gazipaşa, Antalya, Muğla, Dalaman, Muğla Milas, Bodrum ve İzmir Adnan Menderes havalimanlarına tarifesiz turistik uçak seferleriyle turist getiren seyahat acentelerine Destekleme ve Fiyat İstikrar Fonu'ndan uçak başına 6 bin dolar destek verilmesini kararlaştırmıştık. Bu doğrultuda Nisan-Mayıs 2015 döneminde bin 983 adet uçuşa toplam 22 milyon 173 bin Türk Lirası ödeme yaptık. 2015 yılı için uygulanan bu desteğimizi 2016 turizm sezonu başlangıcında nisan-mayıs aylarında gerçekleştirecek uçuşlar için de genişleterek devam edeceğiz. Antalya, Muğla ve İzmir havalimanlarına turist getirecek uçaklara vereceğimiz destek, artık belli ülkelerden gelecek uçaklar için değil, çıkış noktası neresi olursa olsun tüm dünyadan, bütün ülkelerden gelecek uçaklar için uygulanacaktır" dedi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim