• BIST 9887.33
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Davutoğlu ilk grup toplantısında konuşuyor / CANLI

Davutoğlu ilk grup toplantısında konuşuyor / CANLI
Başbakan Ahmet Davutoğlu ilk grup toplantısında partililere hitap ediyor.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun başkanlık edeceği ilk AK Parti grup toplantısında sloganlarda hala Erdoğan var... 

Toplantıya gelen partililer ''Bir bayrak, bir vatan bir de Erdoğan'' diye slogan attılar.

Davutoğlu'nu da unutmayan partililer, Başbakan'ı beklerken ''AK Gençlik yorulmaz, Hoca'sını unutmaz'' diye de slogan attı. 

Başbakan ve AKP Genel Başkanı Davutoğlu partililere sesleniyor....

Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları:

Tarihi süreçler tarihi sınavları beraberinde getirirler. Bugün 1 Eylül... Bugün Uşak'ın kurtuluşunun yıldönümü. İzzettin Çalışlar paşaya Allah rahmet eylesin. Aynı zamanda dünya barış günü. Eşrefi mahlukat olan insanoğlunun onuru iki şeyle teminat altındadır. Özgürlük ve güvenlik. Bağımsızlığını kaybetmiş hiçbir insan topluluğu iradesini kullanamaz. Güvenliği zorlaşan insanlar da özgürlüğün tadını çıkaramaz. 

Türk istiklalinin en önemli garantisi AK Parti grubunda tecessüs etmiş milli iradedir. AK Parti istiklalimizin teminatıdır. İç barışın ve bölgesel barışın ve uluslar arası barışın teminatıdır.

Bir gün nasıl Türkiye'de iç barış sağlanmışsa çevre havzalarda da barış ve istikrarın sağlanması için tarihte olduğu gibi etnik mezhebi ve dini ayrım gözetmeden yan yana yaşamalarını sağlayacak barış ortamının sağlanması için ne gerekiyorsa yapacağız. 

Türkiye bölgesinde bir barış adası ise bunda 12 yıl boyunca AK Parti'nin temel payı var.

Son 15 gündeki AK Parti'nin tutumu bir örnek tutum olarak tarihe geçecektir. En ufak bir sarsıntı olmadan, en ufak bir tereddüt yaşanmadan bu süreçler aşıldı. Bunda başta sayın Cumhurbaşkanımızın ve AK Parti'nin tüm kadrolarının ahlaki duruşunun payı vardır. 

Millet bizden yanadır o bizden yana oldukça hiçbir engeli tanımayız. 

Biz 11. cumhurbaşkanımız sayın Abdullah Gül'e geçmiş dönemde verdiği hizmetten dolayı teşekkür ediyoruz, Sayın Erdoğan'a ise 12. Cumhurbaşkanımız olarak her türlü desteği vereceğimizi beyan ediyoruz. 

2007'de cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde neler yaşadığımızı hepimiz biliyoruz. O günlerde AK Parti kadroları kaya gibi sağlam durmasaydı bugün bu neticeleri alamazdık. Hatta bizim aramızda bazıları dahi bunlara uyarak safları terk etti. AK Parti kadronun mihveri ve omurgası olarak dimdik durdu bundan sonra da bu dik duruşumuz değişmeyecek. Ne içerdeki vesayetçiler ne de onların işbirlikçileri Türkiye'yi tahakküm altına alacak bir ortam bulamayacaklar.

İlk defa iktidar partisi içinde genel başkanlık hiçbir tartışma olmadan el değiştirdi. 

Hepinizin yanımda durmasını istiyorum. Eğer bundan bir sapma olursa, ola ki sizce herhangi bir şekilde yanlış görünen bir husus olursa gelip konuşmanız gereken bendenizim. Bu topluluk içine hiçbir şekilde kulis, lobi, fitne ve fraksiyon sokmayacağız. Şucular, bucular şeklinde bir ayrımı bu kadroların içine sirayet ettirmeyeceğiz. Bizim gücümüz birliğimizden gelir. 

CHP de birlik ve kardeşlik kurultayı demiş. Herhalde bizim milli birlik ve kardeşlik projesinden esinlenmişler. Orada bunu sağlamaları gerçekten zor görünüyor. 


CANLI YAYIN:

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim