• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 18 °C

Davutoğlu, bedelli askerlikte tarih ve yaş sınırını açıkladı

Davutoğlu, bedelli askerlikte tarih ve yaş sınırını açıkladı
Başbakan Ahmet Davutoğlu grup toplantısında partililere seslendi. Davutoğlu, bedelli askerlik olmak üzere bir çok konu hakkında önemli açıklamalrda bulundu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, bedelli askerlikle ilgili bir soru üzerine 'grup toplantımda sürprizlerim var dinleyin, bekleyin' dedi. Şu anda grupta konuşan Davutoğlu'nun bedelli askerlik konusunda bir açıklama yapması bekleniyor.

Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları:

Sayın Mehmet Ali Şahin'in eşine rahmet diliyorum. Kendisi acısını bir yana bırakıp bugün grup toplantımıza katıldı. Eşine rahmet diliyorum, mekanı cennet olsun.

İnşallah bütün engelli kardeşlerimiz için ücretsiz topluma taşıma kararı alacağız.

Bu hafta 5 Aralık'ta kadınlarımza seçme ve seçilme hakkı verilen özel bir günümüz var. Buradan AK Parti teşkilatlarımızdaki kadın kollarımıza ve bütün vatandaşlarımıza saygı ve selamlarımı iletiyorum. 

"UYUŞTURUCU TACİRLERİNE TERÖRİST MUAMELESİ YAPACAĞIZ"

Bu hafta önemli bir reformu hayata geçireceğiz. Bu da uyuşturucuyla mücadele. Terörle mücadele ederken gösterdiğimi ciddiyetle uyuşturucuyla mücadeleye devam edeceğiz. Türkiye'nin bütününde uyuşturucu haritası çıkaracağız. Mahallelere kadar ineceğiz. Uyuşturucu tacilerine terörist muamelesi yaparak birer birer üstlerine gideceğiz

Bu hafta yoğun bir yurt içi trafiğimiz oldu. Şanlıurfa'da il başkanları toplantısı yaptık. İlk defa Ankara dışında yaptık. Cumartesi günü Erzurum ve Kars'ta kongrelerimizi yaptık. 

"ZALİM VE BARBAR IŞİD'İN KARŞISINDAYIZ"

Suruç'u ziyaret ederek Suriyeli kardeşlerimizle kucaklaştık. Dışarda ve içerde yapılan algı operasyonları karşısında Türkiye hem zalim ve barbar Suriye rejiminin karşısındadır, hem de zalim ve barbar IŞİD terör örgütünün karşısındadır. Türkiye'nin Suriye'deki kriz dolayısıyla ödediği acı bedeli görmek istemeyenler ithamlarda bulunuyorlar.

"KÖTÜ BİR ŞEY SÖYLEMİYORUZ"

Biz Türkiye'de tek bir bölgeye sıkışmış bir hareket değiliz. Bütün Türkiye'ye hitap eden ve sınır ötesinde de kardeş halklara dostluk eli uzatan bir ülkeyiz. Doğusuyla batısıyla kuzeyiyle güneyiyle her yerde varız ve olmaya devam edeceğiz. Siyasilere Türkiye'yi gezin derken kötü bir şey söylemiyoruz, halkla bütünleşmelerini tavsiye ediyoruz. 

"ÇÖZÜM SÜRECİ KUVAYİ MİLLİYE'NİN DEVAMIDIR"

Bizim için çözüm süreci kuvayi milliye hareketinin devamıdır. Sünni Alevi Kürt Türk Zaza Arnavut demeden nasıl istiklal harbinde bir araya gelinmişse yeni Türkiye'yi hep birlikte inşa edeceğiz. Çözüm süreci Kuvayi milliyenin ayrılmaz bir parçası olarak milleti tekrar kardeş kılma misyonudur.

"CHP-HDP KOALİSYONU..."

Kılıçdaroğlu'nun son beyanları ibretlik. HDP ile koalisyon ihtimali sorulduğunda "olabilir" dedi. Hiçbir beis yok. Türkiye'de her siyasi parti istediğiyle görüşebilir. Ama İzmir'e gidip ulusalcı olmak Diyarbakır'da başka dil kullanman ikiyüzlülüktür. 

"KILIÇDAROĞLU İKİ YÜZLÜ DAVRANIYOR"

Bir partiliye kızarken dedi ki, "bu partiye demokrasiyi ben getirdim" dedi. Bu bir itiraf. Demek ki bu partide daha önce demokrasi yoktu. Bizim dediğimizi teyid ediyor. Demokrasi CHP'ye hiç uğramadı zaten. Bunu teyit ediyor Kılıçdaroğlu. O salonda sayın Deniz Baykal var mıydı bilmiyorum? Ona sormak lazım Kılıçdaroğlu'ndan önce CHP'de demokrasi var mıydı yok muydu? O hep mirasıyla yüzleşmekten kaçınıyor. Biz ise hem AK Parti mirasını hem Türkiye Cumhuriyeti mirasını hem de bu milletin derin mirasını göğsümüzde yaşatıyoruz. 

ANAYASA MAHKEMESİ VE BARAJ KONUSU

Anayasa mahkemesi ve baraj konusuna değinmek istiyorum. AKP hiçbir engelden yılmayan ve baraj takıntısı olmayan bir parti. Bu baraj AK Parti tarafından getirilmedi. 15 ayda bu baraja rağmen yeni kurulan AK Parti iktidara geldi. Daha sonra da her seferinde oylarımızı artırarak bugüne geldik. Biz baraj falan tanımayız biz sadece milleti tanırız. 2013'te sayın Cumhurbaşkanımız gelin barajları sıfırlayalım, dar bölgeye geçelim gerekirse, daraltılmış bölge 3-5 oranında baraj ya da mevcut sistem diye bir öneri getirdi. Hiçbir cevap vermediler.

"ANAYASA MAHKEMESİ'NİN BU ÇERÇEVEDE KARAR VERECEĞİNE İNANIYORUZ"

Baraj kararları hem Türkiye'deki hukuk tarafından hem de AİHM tarafından reddedildi. Bu bir iç mevzuat hususudur denildi. Şimdi tam seçimlere 6-7 ay kalmışken bu tartışma neden başladı? Biz AYM'nin önüne gelen dosyaya, davaya bütün bu çerçevede bakarak karar vereceğine inanıyoruz. AYM Başkanlığı'nın dün yaptığı açıklama önemli bir mesajdır. Bundan hareketle Türkiye'de tekrar istikrarsızlık havası estirmeye çalışanlara sesleniyorum Türkiye'de tekrar böyle bir siyasi dizayn yapılmasına kesinlikle izin vermeyiz. Sandıktan sadece milletin iradesi çıkacaktır. Başka bir irade çıkmayacaktır. Türkiye'de siyasi istikrar sorunları aşmak konusunda en elzem hususlardan biridir. Hangi şartlarda olursa olsun AK Parti barajları da, engelleri de badireleri de aşa aşa gelmiştir aşa aşa tekrar iktidara gelecektir.

"TÜRKİYE DÜNYA EKONOMİSİNE YÖN VERECEK"

1 Aralık yani dün itibariyle Türkiye G20 dönem başkanıdır ve dünya ekonomisine yön verecek bir makamdadır. Artık büyük ülkeler toplanıp da bizim kaderimiz ile ilgili ne karar alacak diye kaygıyla bekleyen bir ülke yok. Başkanlık yapan bir Türkiye Cumhuriyeti devleti var. Herkes bu gerçeği kabullensin. G20 dönem başkanlığı Türkiye'nin dünya ekonomisine yeni ufuklar kazandıracağı bir dönem olacaktır. 

"PAPA'NIN MESAJLARI ÇOK ÖNEMLİ"

Papa'nın ziyareti gerek verdiği mesajlar, gerek yaptığımız görüşmelerde gündeme gelen konular itibariyle tam da çatışmaların arttığı bir dönemde Türkiye'den bütün dünyaya barış mesajlarının iletildiği güzel bir buluşma olmuştur. Medeniyetler ittifakı çerçevesinde yapılacak istişareler bundan sonra da çatışma çıkarmak isteyenlere karşı Türkiye'nin küresel anlamda en güçlü ses olacağını dünyaya gösterdi. 

"PUTİN'DEN DAHA FAZLA İNDİRİM İSTEDİM"

Dün de Putin ile aramızdaki üst düzey konseyimizin beşincisini gerçekleştirdik. Vizeleri kaldırdık, dış ticaret hacmimiz 32 milyar dolara ulaştı. 2023'e varmadan 100 milyar dolar seviyelerine çıkacağız. Dün son derece yapıcı, verimli sonuçlar doğuracak kararlar alındı. Rusya yüzde 6 doğalgaz indirim kararı açıkladı. Ancak Putin'le yaptığımız görüşmede indirimin arttırılmasını talep ettik. Görüşmeler devam edecek. Türkiye'nin enerji hassasiyeti ve ihtiyaçları çerçevesinde de Rusya ile yakın temas içinde olacağız. Türkiye'ye en fazla Almanya ile beraber Rusya'dan geliyor. Ayrıca Suriye ve bölgesel konularda yakın istişare içinde olmak konusunda mutabık kaldık. İnşallah bu hafta sonu Yunanistan'da olacağım. Komşularla ilişkilerimizi tenkit edenler biraz şu trafiğe baksınlar komşularda istikrar olduğunda Türkiye'nin nasıl etkin bir politika izlediğini görsünler. Önümüzdeki dönemde Makedonya ve Bulgaristan'a ziyaretler yapacağız. 

"BORSA İSTANBUL EN YÜKSEK SEVİYEDE"

Borsa İstanbul en yüksek seviyeye ulaştı. Bunlar ekonomimizdeki sıhhatli gidişe işarettir. Petroldaki fiyat düşüklüğü çerçevesinde benzinde 7 kez indirim yaptık. Motorinde de 6 kez indirim yaptık. Bu vatandaşlarımızın enerji maliyetleri anlamında rahatlattı. 

Soma'da kazada kaybettiğimiz vatandaşlarımız için yapılan bütün uygulamalar Ermenek için de sözkonusu olacaktır. En kısa zamanda bu imkanlar sağlanacaktır. Hayatını kaybedenlerin tüm borçları silinecek.

BEDELLLİ ASKERLİK KONUSU

Geçtiğimiz haftanın en önemli olaylarından biri YAŞ toplantısı idi. TSK YAŞ çerçevesinde hükümetimize özellikle silahlı kuvvetlerin ihtiyaçları konusunda bilgi sunmuştur. Çok verimli bir toplantı yaptık. TSK'nın ulaştığı düzey bakımından gurur verici gelişmeleri bizzat dinledim. 

Silahlı kuvvetlerimizin yapısal reform sürecine girmesi ve teknoloji yoğun savunmaya geçişini konuşuyoruz. 2033 yılına kadar TSK'nın teknoloji kapasitesinin artırılması konusunda önemli kararlar almıştık. Savunma sanayimizi güçlendireceğiz. Kendi ihtiyacını ülke içinde karşılayacak. 

Silahlı kuvvetlerin personel bağlamında uzmanlaşması konusunda karar aldık. Talep üzerine konuyu görüştük. Sözleşmeli er ve erbaş alımlarıyla ilgili ciddi kolaylaştırma getiriyoruz. Silahlı kuvvetler askerlik yapmayanları da er ve erbaş olarak alabilecek. Kısa süreli askerlik görevini vatani görev olarak yapanların yüklerini azaltacağız. Bunun getirdiği kolaylıkla. Biz inşallah bedelli askerlikle ilgili ki çok merakla beklenen konu. Önemli bir adım atmaya karar verdik. Dün bakanlar kurulunda 1 Ocak 2015 tarihinde 28 yaşından gün almış olan ya da 27 yaşını doldurmuş olan askerlik yükümlüğüne girenler için bedelli askerlik imkanı getiriyoruz. Bu vatandaşlar 18 bin lira ödemeleri koşuluyla bedelli askerlik yapacaklar. Bu para savunma sanayi fonuna aktarılacak. 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim