• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 18 °C

Davutoğlu, Aday Öğretmen Yetiştirme Toplantısı'nda Konuşuyor

Davutoğlu, Aday Öğretmen Yetiştirme Toplantısı'nda Konuşuyor
Bakan olduğu günlerden bir anısını anlatan Başbakan, "Büyükelçiler eski alışkanlıkla 'Hocam' derler sonra özür dilerlerdi. Hiç dilemeyin, bakanlık geçici, hocalık baki derdim" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, ATO Congresium'da düzenlenen "Aday Öğretmen Yetiştirme Süreci 1. Değerlendirme Toplantısı"na konuşuyor.

Davutoğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

"Öğretmenliğin kaynağı sevgidir. Dışişleri Bakanı olduğum günlerde büyükelçiler eski alışkanlıkla 'Hocam' derlerdi, sonra 'Özür dilerim Sayın Bakan' derlerdi. 'Hiç özür dilemeyin böyle bir şey için' dedim. Bakanlık geçici, hocalık bakidir. Bir gün bu makamları bizden sonra gelenlere bırakacağız. Başbakanlık dahi geçici, hocalık kalıcıdır.

İlkokul öğretmenleri kurucu inşa döneminin mimarlarıdır. Yoğurduğunuz beyinleri üniversite hocaları hazır olarak alıyorlar. Öğretmenliğin en önemli aşamasıdır. Sonra ortaöğretim. Tam da şahsiyetin belirlendiği dönem. Biz üniversite hocaları sütunların inşa edildiği binaya çatı yaparız. Sütunlar sağlamsa, lisede ortaokulda üniversite hocası ince işçilik yapabilir.

İLK BAŞBAKANLIK MÜZEYYEN HOCA'DAN

Müzeyyen Hocam bir müsamere için bana 'Başbakan sen olacaksın' dedi. Hayatımdaki ilk başbakanlık deneyimim odur. Hiçbir zaman düşünmemiştim, bilim adamlığını tercih etmiştim. Ama Müzeyyen Hocam herhalde o zaman bana öyle bir dua etti ki... Müzeyyen Hocam ile irtibatı hiç kesmedim. Hayatı öğrencileri ile doluydu, hiç evlenmemişti. Müzeyyen Hocamın son anına kadar başucunda 'Başucuma bir şey gelirse oğlum Ahmet'i arayın' diye telefonu yazıyordu. Bir gün telefon geldi... Mezara ellerimle koydum. Bu emin olunuz benim meziyetim değil. Bir ilkokul öğretmeninin hayatında ne kadar iz bırakabileceğini anlatmak için söylüyorum.

ÖĞRETMENLERE TAVSİYELER

* Ders sözkonusu olduğunda başka bir ek unsuru yanınızda taşımayın. Ders en ilahi görevdir. Zihninizde başka hiçbir şey olmamalıdır.

* Öğretmenlik dersle sınırlı değil. Kurduğunuz ilişki hayatı kuşatsın.

* Sürekliliği olmalı bu işin. Öyle bir ilişki kurun ki öğrencilerinizle kalıcı olsun.

* Öğrencilere mutlaka kalıcı izler bırakacak sözler söyleyin."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim