• BIST 8718.11
  • Altın 2246.456
  • Dolar 32.3316
  • Euro 35.1959
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C

'Daum'a küfrettim ilk 11'de oynadım'

'Daum'a küfrettim ilk 11'de oynadım'
Spor Toto Süper Lig takımlarından Mersin İdmanyurdu'nun yıldız oyuncuları, üniversite öğrencileriyle bir araya gelerek, futbol yaşamlarıyla ilgili anılarını anlattı.

Mersin İdmanyurdu'lu futbolcular Servet Çetin, Sinan Kaloğlu, Gökçek Vederson, Güven Varol, Serkan Balcı ve Nurullah Kaya, Toros Üniversitesi Öğrenci Konseyi tarafından düzenlenen 'Mersin'in Futbol Yıldızları Toros'ta' etkinliği kapsamında, üniversite öğrencileriyle bir araya geldi. 

Burada öğrencilerle anılarını paylaşan kırmızı-lacivertli ekibin kaptanı Servet Çetin, Kartalspor'da forma giydiği dönemde, parası olmadığı için antrenmana giderken trene kaçak bindiğini anlattı. O dönemde Kartalspor'un sahası tadilatta olduğu için antrenmanlarını Cevizli'de yaptığını belirten Çetin, "Cevizli'ye gitmek için de trene binmek gerekiyor. Para olmadığı için antrenmanlara giderken trene kaçak biniyordum. Antrenmana gittiğimde beni beğendiler ve lisans çıkarmak için resim, kimlik istediler. Birkaç kez trenle gittikten sonra korkmaya başladım. 'Resimlerimi geri verin' diye ağladım. Lisansımı geri aldım. Sonra benden 2 yaş büyük İrfan ağabeyim, Kartalspor'a başladı. Bir gün ağabeyimin hocası evi aradı. 'İrfan ile görüşebilir miyim?' diye sordu. Ben de şu an evde olmadığını söyledim. Önemli bir maçları varmış. Kim olduğumu sorunca, 'kardeşiyim' dedim. Futbol oynamayı bilip bilmediğimi sordu, 'evet' deyince beni çağırdı ve futbolcu oldum. Ağabeyim olamadı" dedi.

"DAUM YÜZÜME BAKMAYINCA KÜFRETTİM"

Bir öğrencinin, 'Unutamadığınız bir anınız var mı?' şeklindeki sorusu üzerine Christoph Daum ile olan bir anısını anlatan Çetin, şöyle devam etti:

"Fenerbahçe'de oynadığım dönemde teknik direktör Christoph Daum bana forma şansı vermiyordu. Daum birinci hafta beni oynatmadı. İkinci hafta oldu yine oynatmıyor. Sinirlenmeye başladım. Üçüncü hafta yine oynatmadı. İngilizce bilmiyorum, hala da bilmiyorum ama bir arkadaşımdan İngilizce öğretmesini istedim. Daum'un odasına girdim. Sert bir ifade ve yarım İngilizce ile 'konuşmak için bir dakikanız var mı?' diyerek, beni oynatmama nedenini sordum. Hiçbir şey demeden yüzüme bakıyordu. Hiçbir şey söylemedi. Türkçe küfür ettim ve çıktım. Hafta sonu Galatasaray maçında ilk 11'de oynadım."

"BULUNDUĞUMUZ KONUM HİÇBİRİMİZİ MUTLU ETMİYOR"

Mersin İdmanyurdu'nun ligdeki konumuyla ilgili de değerlendirmelerde bulunan Çetin, "Bulunduğumuz konum hiçbirimizi mutlu etmiyor. Sonuçta bu takım ligi geçtiğimiz sezon 7. sırada bitirdi. Tarihinde ilk defa bu puanları topladı. Bildiğiniz gibi takımımızın transfer yasağı var ve bu kadroyla oynamak zorundayız. Basından duyduğunuz üzere birçok problemle uğraşmak durumunda kaldık. Mersin çok güzel bir şehir. Mersin gibi büyük bir şehrin takımına sahip çıkması gerekiyor. Yönetim olarak demiyorum ama şehrin dinamikleri bir araya gelerek takıma sahip çıkması gerekiyor. Biz futbolcular olarak elimizden gelenin en iyisini yapacağız ama çok zor şartlarda mücadele ettiğimizi bilmenizi istiyoruz" diye konuştu.

KALOĞLU: "BİZLER DEĞİL, MERSİN KAYBEDİYOR"

Sinan Kaloğlu ise geçen yıl güzel bir kenetlenme yaşadıklarını ve ligi 7. sırada tamamladıklarını hatırlatarak, "Bu sonuca herkes mutlu oldu. Tüm Türkiye Mersin’i konuştu. Mersin şehrinin en iyi reklamını yaptık. Bizim takımımız küme düştüğü zaman sadece bizler değer kaybetmiyoruz. Aslında en büyük değeri Mersin kaybediyor. Mersin halkı bu durumun bir türlü farkına varamıyor. Mersin’in ileri gelen iş adamları olsun, bürokratlar olsun bu insanlar bu durumun farkında olmalı. Takım küme düştüğü zaman şehir de düşüyor" ifadelerini kullandı.

Nurullah Kaya da bir öğrencinin, paralarını alamadıkları için geçen hafta yaptıkları idman boykotunu hatırlatması üzerine, kendileri tarafından bu sıkıntının giderildiğini ve düzenli olarak antrenmanlara çıktıklarını söyledi. Güven Varol, takım olarak kenetlendiklerini ve küme düşmemek için mücadele vereceklerini söylerken, Gökçek Vederson ise ligde çıkışa geçmek için çok çalışmaları gerektiğini belirtti.

Serkan Balcı da takım olarak hem kamp dönemine hem de sezona iyi başlamadıklarını dile getirerek, "Bunun akabinde düşünce olarak da hep böyle sorunlarla mücadele etmek zorunda kaldık. Futbol bir konsantre işidir. Kafa olarak kendini sahada iyi şekilde yansıtırsan maçı kazanıyorsun. Bizim yapmamız gereken en iyi şekilde mücadele ederek Mersin İdmanyurdu’nu kümede tutmaktır" şeklinde konuştu.

Etkinlik sonrasında Toros Üniversitesi öğrencileri, futbolculara çiçek takdim ederek hatıra fotoğrafı çektirdi. 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim