• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 12 °C

Daşgün: “Lig Maçı Çok Farklı Olacak”

Daşgün: “Lig Maçı Çok Farklı Olacak”
Ziraat Türkiye Kupası D Grubu 5. maçında, Mersin İdman Yurdu'na 4-0'lık skorla mağlup olan Aydınspor 1923'te Teknik Direktör Tarık Daşgün, özellikle...

Ziraat Türkiye Kupası D Grubu 5. maçında, Mersin İdman Yurdu'na 4-0'lık skorla mağlup olan Aydınspor 1923'te Teknik Direktör Tarık Daşgün, özellikle ilk 30 dakika oynadıkları oyundan memnun olduğunu ifade ederek, "Takımı tanıma adına Mersin maçı önemli bir alıştırma oldu ama lig maçı çok farklı olacak" dedi.

Aydınspor 1923'ün başında ikinci maçına çıkan Teknik Direktör Tarık Daşgün, Süper Lig ekibi Mersin İdman Yurdu karşısında alınan 4-0'lık yenilginin ardından karşılaşmayı değerlendirdi. İlk yarım saatlik dilimde iyi top oynadıklarını söyleyen teknik adam Daşgün, 10 kişi kaldıktan sonra da kapanmayı iyi yaptıklarını ve 10 kişi ile daha çok topa hakim olarak pozisyon vermediklerini öne sürdü.

"İLK 30 DAKİKA ÇOK İYİ TOP OYNADIK"

Takımı tanıma aşamasında olduğunu söyleyen ve oyuncuların performansını görme adına önemli bir maça daha çıktıklarının altını çizen Daşgün, "İlk 30 dakika çok iyi top oynadık. Biraz daha kendimize güvenip, pas yapıp ve oyunu hücumsal yönde iyi şekilde organize etme yönünde iyi şeyler gösterdik ama bunlar saha içi çalışmayla olmalı. Biz bunları toplantılarda oyuncularımıza anlatarak çözmeye çalışıyoruz. Ben ilk bölümden memnunum. Topun daha çok bizde kalması adına telaş olsa da iyi bir oyun sergiledik. Olmayacak bir pozisyonda golü kalemizde gördük. Ondan sonra ise Ulaş'ın oyundan atılması oyundan bizi kopardı" dedi.

"LİG MAÇI ÇOK FARKLI OLACAK"

İkinci yarıda oyunu 10 kişi üzerinden kurguladıklarını eksik kalınan maçlarda neler yapılması gerektiğini sahaya en iyi şekilde yansıttıklarını kaydeden Daşgün, "Lig maçlarında da eksik kalabiliriz. Fakat bu 10 kişiyle neler yapabilir ve oyuna hakim olmak için neler geliştirebiliriz gibi durumları görmek istedik. Ben ikinci yarıdaki oyunu da beğendim. Çünkü 10 kişi ile daha çok topa hakim olduk. Pozisyon vermedik. İyi kapanmayı gösterdik. Ben de artık yüzde 80 oranında oyuncularımızı tanımak üzereyim. Tanımam için de önemli bir alıştırma oldu. Tabi ki skor anlamında aldığımız sonuçlara bakınca böyle başlamak istemezdim. Umarım lig maçı çok farklı olacak. Orada biz ideal bir ilk on bir oluşturmanın peşindeyiz" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim