• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 15 °C

Darende Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser, Kent Müzesinde İncelemelerde Bulundu

Darende Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser, Kent Müzesinde İncelemelerde Bulundu
Darende Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser, restorasyon çalışmaları devam eden Darende Kent Müzesinde incelemelerde bulundu.

Darende Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser, restorasyon çalışmaları devam eden Darende Kent Müzesinde incelemelerde bulundu. Eser, kent müzesinin Darende kültürünü en iyi şekilde yansıtacağını ifade ederek müzenin ilçeye gelen yerli ve yabancı turistler için bir cazibe merkezi haline geleceğini söyledi.

Darende Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser, İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi tarafından hazırlanan proje ve Fırat Kalkınma Ajansından sağlanan finansman ile restorasyon çalışmalarına başlanılan Darende Kent Müzesinde incelemelerde bulundu. Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı (ÇEKÜL) ile Tarihi Kentler Birliği uzmanlarının Darende'de kurulacak Kent Müzesi projesiyle yakından ilgilendiğini ifade eden Eser, "Müzeyi oluşturmadan farklı şehirlerde önerilen müzeleri inceleyip yetkililer ile görüşmelerde bulunduk. Restorasyon sürerken bir taraftan da müzeyi dizayn etmek amacıyla gerekli altyapı hazırlıklarına başladık. Profesyonel bir ekiple görüştük, onlardan bu konuda destek alacağız. Müzemizi en güzel şekilde düzenleyerek Darende'ye ve turizme kazandıracağız" diye konuştu. Müzede sergilenecek eşya ve objeleri de toparlamaya başlayacaklarını belirten Eser "Bu konuda vatandaşlarımızdan da destek bekliyoruz. Vatandaşlarımız ellerinde bulunan ve tarihi eser değeri olan eşyaları belediyemize teslim ederek bu konuda bize en büyük desteği sağlayacaklardır. Eşyalar bir komisyon tarafından teslim alınarak incelendikten sonra sergilemeye hazır hale getirilecektir" ifadelerini kullandı.

Müzede, mümkün olduğu kadar Darende'nin tarihi ile alakalı eserleri sergilemeye çalışacaklarını dile getiren Başkan Eser, "Bu eserleri sergileyerek ilçemize gelen konukların beğenisine sunacağız. Kısacası Kent Müzesi Darende kültürünü yansıtacak" şeklinde konuştu.

Darende Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser, Kent Müzesinde İncelemelerde Bulundu

Darende Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser, Kent Müzesinde İncelemelerde Bulundu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim