• BIST 8718.11
  • Altın 2245.967
  • Dolar 32.3336
  • Euro 35.1866
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C

Darbeye karşı 85 bin camiden sela ile destek istendi

Darbeye karşı 85 bin camiden sela ile destek istendi
FETÖ'nün Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu taslak raporunda, "Toplam 85 bin camiden okutturulan selalar ile halkın darbe karşısında tavır alması sağlanmıştır." tespitine yer verildi.

TBMM FETÖ'nün Darbe Girişimini Araştırma Komisyonunun taslak raporunda, Diyanet İşleri Başkanlığının 15 Temmuz gecesi 85 bin camiden okuttuğu selalarla halkın darbeye karşı sergilediği tavrın önemli bir unsuru olduğu belirtildi.

Raporda, 15 Temmuz gecesi Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in talimatıyla yurt genelinde görevli 120 bin din görevlisine telefon mesajı ile ulaşıldığı bildirildi.

Mesaj metninde, "Din gönüllüsü kardeşim, bugün milletimizin hukukunu korumak için üzerimize düşeni yapmak en büyük vecibedir. Ülkenin ve milletin birliğinin, huzur ve refahının ayaklar altına alınması, milli iradenin cebir ve şiddetle çiğnenmesi asla kabul edilemez. Milletimizin manevi rehberleri olarak her türlü kanun ve hukuk dışı girişimlere karşı milletimizle beraberiz. Hepinizi özgürlüğün simgeleri olan minarelerimizden, halkımıza bu büyük ihanete şiddete başvurmadan karşı koymaya davet ediyorum. Bu gece minarelerin ışığı yanacak, selalar verilerek milletimiz hukukuna sahip çıkmaya davet edilecektir." denildiği anlatıldı.

85 bin cami, 120 bin din görevlisi

Diyanet İşleri Başkanlığının, toplam 120 bin din görevlisi aracılığıyla 85 bin camiden sela okuttuğu, demokrasiye sahip çıkmak adına halkı sokağa davet ettiği vurgulanan raporda, şunlar kaydedildi:

"Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in çağrısı üzerine tüm Türkiye'de minarelerden selalar verilmiştir. Ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın halkımızı meydanlara daveti, okunan her seladan sonra yine görevliler tarafından yine minarelerden ilan edilmiştir. 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişiminin bastırılmasında en aktif rol alan kurumlardan birisi de Diyanet İşleri Başkanlığı olmuştur. Toplam 85 bin camiden okutturulan salalar ile halkın darbe karşısında tavır alması sağlanmıştır."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim