• BIST 10218.58
  • Altın 2444.587
  • Dolar 32.193
  • Euro 34.7877
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C

DAP Destekli Meyvecilik Bölgede Hız Kazanıyor

DAP Destekli Meyvecilik Bölgede Hız Kazanıyor
DAP İdaresi'nin, "Bitkisel Üretim Altyapısının Geliştirilmesi Projesi" kapsamında desteklediği projelerden biri olan, Üzümlü Belediyesi'ne ait "Kapama...

DAP İdaresi'nin, "Bitkisel Üretim Altyapısının Geliştirilmesi Projesi" kapsamında desteklediği projelerden biri olan, Üzümlü Belediyesi'ne ait "Kapama Dut Bahçesi" için ilk fidan, DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Adnan Demir tarafından dikildi.

Üzümlü Belediye Başkanı Ahmet Sazlı'nın daveti üzerine Erzincan'ın Üzümlü ilçesine giden DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Adnan Demir, beraberinde DAP Tarım ve Kırsal Kalkınma Koordinatörü Ömer Faruk Karyağdı, Beşeri, Sosyal ve Kurumsal Gelişme Koordinatörü Ferhat Gök ve Tarımsal Sulama Uzmanı Mehmet Karaca'yla birlikte, Belediye Başkanı, Başkan Yardımcısı, meclis üyeleri ve belediye çalışanlarının katılımıyla, 35 dönümlük arazide oluşturulan Kapama Dut Bahçesinin ilk fidanını diktiler.

Hayırlı olsun temennisinde bulunarak ilk dut fidanının dikimini gerçekleştiren Başkan Demir, İdare olarak, var olan potansiyeli destekleyerek bölgenin kalkınması için çalıştıklarını söyledi. Demir, "Toprağı ürünle buluşturmak için bugün buradayız. Üzümlü ise böyle potansiyeli olan güzel bir ilçemiz. Hayırlı olsun." dedi.

Kırsal bölgelerde, üreterek ekonomiyi canlandırmak için çeşitli projeleri desteklediklerini belirten Başkan Demir, yerel ekonomiyi güçlendirme adına ve kentin tarım ekonomisini geliştirmek amacıyla bu tür çalışmalarının devam edeceğini ifade etti. Başkan Demir, "Kalkınma yolunda çözüm, küçük dokunuşlarla şehrin içinde" dedi.

Proje hakkında bilgi veren, Üzümlü Belediye Başkanı Ahmet Sazlı ise, dikim için 720 adet dut fidanı getirdiklerini, ayrıca belediye olarak meyve fidanları dikerek halka örnek olduklarını, bunun yanı sıra, boş olan arazileri de üretime katarak, meyveciliği ilçede geliştirmeye çalıştıklarını söyledi.

DEMİR, TARIMSAL SULAMADA KULLANILACAK GÖLET İNŞAATINI GEZDİ.

Fidan dikimi sonrası, yine DAP İdaresi'nin desteklediği ve tarımsal sulamada kullanılmak üzere yapımı devam eden gölet inşaatını da gezen Başkan Demir, çalışmalar hakkında Belediye Başkanı Ahmet Sazlı'dan bilgi aldı. Başkan Demir, üretim yapılan yerlerde su sorunundan dolayı tarımsal sulama gölet yapımını desteklediklerini belirterek, "Bu şekilde başka bir projeyi de Üzümlü'ye kazandırdık. Bu sene bitecek gölet ile sulama meselesi ortadan kalkmış olacak. Bu sayede çiftçilerimiz daha verimli ürünler yetiştirebilecektir" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim