• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

Danıştay'da böceği koyan hakim çıktı

Danıştay'da bulunan dinleme cihazını bir tetkik hakiminin koyduğu iddia ediliyor.
Yargı, Başbakan’dan YÖK Başkanı’na, komutanlardan bürokratlara ve yüksek yargı mensuplarına kadar uzanan yasadışı dinleme olaylarında ilk kez bir şüpheliye ulaştı.
 
Danıştay üyesi Zeki Yiğit’in odasında bulunan ses kayıt cihazının o tarihte Danıştay Tetkik Hâkimi olan Ömer Kaya tarafından konulduğu iddiasıyla iddianame hazırlandı.
 
İddianemedeki kamera kayıtlarına göre, Ömer Kaya sabah kimsenin olmadığı saatte binaya gelip yukarı çıktı, Yiğit'in odasının anahtarını bankodan alıp cihazı yerleştirdi.
 
HİZMETLİ ŞÜPHELENDİ
 
İddianamede, kamera kayıtları izlendiğinde, 07.29.27’de elinde çanta bulunan, ense kısımları kısa saçlı, gözlüklü birinin ana kapıdan girip, duyarlı kapıdan geçmeden asansörü çağırdığının, asansörün 07.30.24’te 6. katta durduğunun görüldüğü belirtildi.
 
İddianamede, 07.31.41’de aynı kişinin asansörü binerek aşağıya indiği, girerken aldığı bir anahtarı bankoya bırakıp yeniden 6. kata çıktığı, bu sırada hizmetli H.Ü.’nün binaya geldiği, H.Ü. yukarı çıkarken, bu kişinin merdivenlerden aşağıya indiğinin görüldüğü kaydedildi. H.Ü. de ifadesinde söz konusu dönemde sıkça gördüğü bu kişiye, “Üyelerin odasına girip çıkıyorsunuz. Her seferinde tek dosya alıyorsunuz, daha önce böyle bir şey olmamıştı” diye sorduğunu, bu kişinin gülerek, “Bunlar önemli dosyalar” dediğini anlattı. Sanık hakim Kaya da ifadesinde Kırıkkale’de doktora yaptığı ve dil sınavına hazırlandığı için erken saatlerde gelerek bazı dosyaları incelediğini, üyelerin odasından dosya aldığının doğru olduğunu ancak cihazı kendisinin yerleştirmediğini ifade etti. İddianamede, kilitli odaya hiç girmediğini belirten şüphelinin savunmasında çelişki olduğu, bankodan anahtarı alarak girdiği katta, sekreter masasının çekmecesinden anahtarı alarak odaya girip, cihazı yerleştirdiğinin anlaşıldığı vurgulandı.
 
İLK DURUŞMA YARIN
 
Kaya’ya hakkında işyeri dokunulmazlığını ihlal ve özel hayatın gizliliğini ihlal suçlarından ceza verilmesi gerektiği belirtildi. Kaya’nın 2,5 yıldan 8,5 yıla kadar hapisle cezalandırılması ve “zincirleme suç” işlenmesi nedeniyle artırıma gidilmesi talep edildi. Davanın görülmesine yarın Sincan’da başlanacak.
 
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim