• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 18 °C

Dalyan’da Kanal Temizliği

Dalyan’da Kanal Temizliği
Muğla'nın Ortaca ilçesine bağlı Dalyan Mahallesinde turizm haftası etkinlikleri kapsamında çevre ve su altı temizliği yapıldı.

Muğla'nın Ortaca ilçesine bağlı Dalyan Mahallesinde turizm haftası etkinlikleri kapsamında çevre ve su altı temizliği yapıldı. Kanaldan şişe, halat, battaniye, otomobil lastiği, sandalye gibi atıklar çıkarıldı.

Ortaca Dalyan Turizm Derneği ve TÜRSAB Bölge temsilciliği tarafından desteklenen etkinlikte Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Su Ürünleri Fakültesi Dalış Merkezi, Ortaca Meslek Yüksek Okulu öğrencileri, gönüllü dalgıçlar ve bölgede yaşayan yerleşik yabancılar tarafından çevre ve kanal dibinde temizlik yapıldı.

Etkinliğe Ortaca Kaymakamı Fatih Ürkmezer, Ortaca Garnizon Komutanı J. Yzb. Haluk Türkoğlu, Ortaca Meslek Yüksek Okulu Müdürü Ramazan Güp, TÜRSAB Bölge Temsilcisi Mehmet Çobanoğlu, Dalyan Tekne Kooperatifi Başkanı Atilla Gültekin, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Gelecek nesillere aktarmak için bölgenin korunması gerektiğinin altını çizen Ortaca Kaymakamı Fatih Ürkmezer, "yerleşik yabancılar ve öğrencilerimiz gönüllülerini koyarak burayı temizlemeye korumaya çalışıyorlar. Bizlerde yüksek okulumuz ile birlikte bir organizasyon yaptık. Sadece korumak yetmiyor. Koruyarak kullanmamız gerekiyor, bir çok insanımız bilinçli ama bilinçsizce davranan insanlarımızın da açığını gönüllü organizasyonlar ile kapatmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Bölgede yaşayan yerleşik yabancılar olarak 2011 yılından bu yana haftalık kanal temizliği yaptıklarına dikkat çeken Maria Jonker ise, "Dalyan kanalının kötü olması bölge turizmini de etkiler. Bunun yanı sıra doğayı ve çevreyi temiz tutmak ve korumak için hep birlikte mücadele etmemiz gerekiyor" dedi.

Kanaldan şişe, halat, battaniye, otomobil lastiği gibi atıklar çıkarıldı. Temizlik sırasında kanaldan çıkarılan sandalye ise şaşkınlığa neden oldu. 4 yıl önce bir müşterisinin sandalyeyi düşürdüğünü belirten otel işletmecisi Serdar Puşur, çevre kirliliğine dikkat çekmek için kanalın dibinden çıkan sandalyeyi işletmesinin önünde sergileyeceğini ifade etti.

Çevre temizliğinin ardından toplanan çöpler belediye görevlilerine teslim edildi.

Dalyan’da Kanal Temizliği

Dalyan’da Kanal Temizliği

Dalyan’da Kanal Temizliği

Dalyan’da Kanal Temizliği

Dalyan’da Kanal Temizliği

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim