• BIST 9879.45
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 22 °C

Dağıtımına Saatler Kala, Jandarmadan Şok Baskın

Dağıtımına Saatler Kala, Jandarmadan Şok Baskın
Edirne'de, jandarma ekiplerince sahte içki imalatı yapılan tavuk çiftliğine düzenlenen operasyonda, 636 şişe sahte rakı ve votka ele geçirilirken, 3'ü...

Edirne'de, jandarma ekiplerince sahte içki imalatı yapılan tavuk çiftliğine düzenlenen operasyonda, 636 şişe sahte rakı ve votka ele geçirilirken, 3'ü çocuk toplam 8 şüpheli de yakalandı. Sahte içkilerin dağıtıma saatler kala ele geçirildiği ortaya çıktı.

Edirne merkeze bağlı Üyüklütatar köyünde bulunan bir tavuk çiftliğinde kaçak içki imalatı yapıldığı ihbarı alan Edirne İl Jandarma Komutanlığı ekipleri harekete geçti. Jandarma ekiplerince, şüpheli H.C. isimli şahıs tarafından kiralanan çiftliğe yapılan operasyonda, toplam 636 şişe sahte rakı ve votka ele geçirilirken, 3'ü çocuk toplam 8 şüpheli de Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla gözaltına alındı.

'SAHTE" BÜYÜK RAKI 30 TL

Edirne İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekiplerince yapılan kontrollerde, sahte rakı ve votka şişelerinin bandrol ve damla tıpalarının orijinallerini bire bir taklit ettikleri tespit edildi. Olayla ilgili gözaltına alınan 3'ü çocuk toplam 8 kişinin ilk sorgularında, bir şişe sahte büyük rakıyı 30 TL'ye satışa çıkardıkları öğrenildi. Gözaltına alınan şahıslar arasında bulunan 4 kişinin kaçak içki imalatı için İstanbul'dan Edirne'ye geldikleri diğer şüpheli şahısların ise üretimi yapılan kaçak içkilerin Edirne ve çevresinde bulunan gece kulübü ve pavyonlara dağıtımını üstlendikleri bildirildi.

GECE BASKIN FACİAYI ÖNLEDİ

Edirne İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, tavuk çiftliğine yaptıkları baskınla adeta yeni bir "sahte içki" faciasının önüne geçti. Jandarma ekipleri tarafından gece saatlerinde yapılan operasyonda ele geçirilen 636 şişe sahte rakı ve votkanın dağıtımının sabah yapılacağı öğrenildi.

Edirne Adliyesi'nde hakim karşısına çıkarılan şüphelerden 4 kişi tutuklanırken, 3'ü çocuk toplam 4 kişi de serbest bırakıldı. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

SAHTE İÇKİYLE MÜCADELE DEVAM EDECEK

Öte yandan, Edirne İl Jandarma Komutanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, "Son yıllarda ülke genelinde sıkça meydana gelen, ölümlere ve görme kayıplarına neden olan sahte içki üretimi ile mücadeleye yasal mevzuatın kendisine vermiş olduğu yetkiler çerçevesinde kararlılıkla devam etmektedir" denildi.

Dağıtımına Saatler Kala, Jandarmadan Şok Baskın

Dağıtımına Saatler Kala, Jandarmadan Şok Baskın

Dağıtımına Saatler Kala, Jandarmadan Şok Baskın

Dağıtımına Saatler Kala, Jandarmadan Şok Baskın

Dağıtımına Saatler Kala, Jandarmadan Şok Baskın

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim