• BIST 8886.87
  • Altın 2239.383
  • Dolar 32.3397
  • Euro 35.1137
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 16 °C

Dağardı İlkokulu öğrencileri hayalleriyle buluştu

Dağardı İlkokulu öğrencileri hayalleriyle buluştu
Kütahya'nın Simav ilçesinde, Dağardı İlkokulu öğrencilerinin Deniz Feneri'ne gönderdiği mektuplardan 50 tanesinin dilekleri yerine getirildi.

Kütahya'nın Simav ilçesinde, Dağardı İlkokulu öğrencilerinin Deniz Feneri'ne gönderdiği mektuplardan 50 tanesinin dilekleri yerine getirildi. Deniz Feneri Derneği temsilcisi Hasan Şahin, "1001 Çocuk 1001 Dilek Projesi " kapsamında, bu yıl Türkiye genelinde bin 170 çocuğun dileğinin gerçekleştiğini belirtti.

Şahin " Bu yıl 15'inci kez gerçekleştirilen proje kapsamında, İç savaşın hüküm sürdüğü Suriye kamplarında zor şartlar altında eğitimden yoksun yaşayan 300 çocuk, Türkiye'de yaşayan ve İstanbul Güngören Ata İlkokulu'nda okuyan Suriyeli 170 çocuk, Filistin Gazze'den 150 çocuk, Irak Kerkük'ten 150 çocuk, Tayland'ın Palani bölgesinden 300 çocuk, Kütahya'nın Simav ilçesi Dağardı İlkokulu'ndan 50 çocuk ve son olarak Antalya Küçükköy Ortaokulu'ndan 50 çocuk olmak üzere toplam bin 170 minik yürek " 1001 çocuk 1001 dilek " projesi kapsamında mektup yazarak, bağışçılardan hayallerinin gerçekleştirilmesini istedi. Bu yıl dileklerin bir kısmı Türkiye'den diğer kısmı ise savaş mağduru çocuklar tarafından tutuldu. Yurt dışında partner kuruluşlar üzerinden, Türkiye'de ise temsilciliklerimiz aracılığıyla ya da doğrudan okullardan ulaşılan öğrencilerin hayallerini gerçekleştirdik" diye konuştu.

Dağardı İlkokulu 3'üncü sınıf öğrencisi Ayşe Bedia Onat, hayallerinin gerçekleştiğini ve kay kay'ına kavuştuğunu ifade ederek, Deniz Feneri'ne teşekkür etti.

Dağardı İlkokulu 2'inci sınıf örencisi Nurettin Erdem Gürhan, "Dileğim olan uzaktan kumandalı helikopterime kavuştum. Çok mutluyum, teşekkür ederim" dedi.

Dağardı İlkokulu Müdürü Şakir Gök, Deniz Feneri'nin okullarına ikinci kez yardım eli uzattığını belirtti. Gök " Bütün projeleri yakından takip ediyoruz. Okulumuza uzanan yardım ellerine ve aracı olan kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyoruz" dedi.

Dağardı (Güzelyurt) İlkokulundan 50 öğrencinin dileklerine kavuşması veliler arasında da sevinçle karşılandı. Sevinç gösterileri ve ikramların ardından program sona erdi. (MEİ-EFE)

Dağardı İlkokulu öğrencileri hayalleriyle buluştu

Dağardı İlkokulu öğrencileri hayalleriyle buluştu

Dağardı İlkokulu öğrencileri hayalleriyle buluştu

Dağardı İlkokulu öğrencileri hayalleriyle buluştu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim