• BIST 9883.9
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Çumra’da İstişare Toplantısı

Çumra’da İstişare Toplantısı
Konya'nın Çumra İlçe Belediyesi tarafından haftalık olarak koordine edilen istişare toplantıları aralıksız devam ediyor.

Konya'nın Çumra İlçe Belediyesi tarafından haftalık olarak koordine edilen istişare toplantıları aralıksız devam ediyor.

Yapılan istişarelerde vatandaşların talepleri not alınarak mümkün olan taleplerin yerine getirilmesi sağlanıyor. Çumra Belediye Başkanı Mehmet Oğuz, "Bugüne kadar esnaftan mahalleliye, kamu yetkililerinden, sivil toplum kuruluşlarına, siyasilerden ilçenin kanaat önderlerine kadar birçok kesimle istişare toplantıları gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen bu istişarelerle birlikte esnaflarımızın talep ettiği Bağ-Kur, Yılmazlar ve Sönmezler ismini taşıyan kapalı çarşılarımızın bulunduğu bölgede yol genişletme çalışması vardı. Talepleri doğrultusunda Cumhuriyet Lisesi önünde ve yanında bulunan caddelerde yol genişletmesi tamamlandı. Engellilerimizden gelen bir talep ise Çumra merkez düğün salonumuza bir engelli asansörüydü ve engellilerimizin bu talepleri de gerçekleştirilerek engelli asansörümüz yapılarak kullanılmaya başlandı. Yine Okçu Mahallemizde bulunan Okçu - Kuzucu istikametine giden Okçu yol çıkışında bulunan darlık ve yıllardır çözülemeyen bir problem haline gelmişti ve girişimlerimiz sonuç verdi buradaki sorunda çözüme kavuştu. Baraj Mahallemizde bulunan ve yıllardır çıkmaz sokak olarak kullanılan Afganistan Sokakta mahallenin isteği doğrultusunda açılarak kullanılabilir hale getirildi. Söylediğimiz gibi Çumra için istişare ediyoruz. İstişareler sonucunda belki de en önemli talep kapalı bir taziye aracının olmasıydı. Çumra Belediyesi olarak biz bu talep karşısında hem yaz aylarında hem de kış aylarında kullanılmak üzere içerisinde ısıtma ve soğutma sistemiyle birlikte çay ikramının da yapılabileceği ocak sistemiyle birlikte seyyar bir taziye evi yaparak vatandaşlarımızın bu isteğini yerine getirmiş olduk" dedi.

Başkan Oğuz, "Son olarak sabahın erken saatlerinde yoğun bir çalışma temposu içerisine giriyoruz, mutlaka eksiklerimiz vardır. Bu istişare toplantıları sayesinde de bu eksikleri bir nebze gidermeye çalışıyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim