• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "2026'da yeniden tek haneli enflasyonu yakalayacağız"

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "2026'da yeniden tek haneli enflasyonu yakalayacağız"
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: "2024'ün ikinci yarısı ciddi anlamda enflasyonun gerilediği, yıllık bazda da gerilediği bir dönem olacaktır. 2025'te bu ivme devam edecek. 2026'da ise yeniden tek haneli enflasyonu yakalayacağız" açıklamasında bulundu.

Yılmaz, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesinde düzenlenen Akademik Yıl Açılış Programı ve Fahri Doktora Tevdi Töreni'nin ardından Tuşba ve Edremit belediyelerince hayata geçirilen projelerin toplu açılış törenine katıldı.

Tuşba Belediyesi hizmet binası bahçesinde düzenlene törende konuşan Yılmaz, terör tehdidinin sınırların dışına atılmasıyla Doğu Anadolu Bölgesi'nde gözle görülür iyileştirmelerin olduğunu söyledi.

Terörün en büyük zararını bu bölgede yaşayan insanların gördüğünü vurgulayan Yılmaz, şimdi huzurun, güvenin olduğu bir ortamın en büyük faydasını yine bölgedeki insanların gördüğünü belirtti.

Yıllarca anaları ağlatmakla kalmayıp, bölgenin kalkınmasını engelleyerek refahının önüne geçenlerin ortadan kaybolmasıyla Van'ın hakiki kimliğini bulmaya başladığını aktaran Yılmaz, şöyle konuştu:

"Terörle mücadelemizin yanı sıra demokratik kazanımlarla Van, bugün huzur ve emniyet içindedir. Milletimiz her kökenden, her inançtan, her meşrepten insanıyla kardeştir ve birliğimize, beraberliğimize sahip çıkıyoruz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın teröre ve terörü besleyen odaklara karşı dik duruşuyla oluşan bu huzur ve güven ortamı bölgede kalkınmaya da güç vermektedir. Allah'ın izniyle Türkiye ortalamalarının oldukça üzerinde bir hızla bölgemiz kalkınacaktır, büyüyecektir, gelişecektir. Türkiye'ye terör örgütleri üzerinden diz çökertme teşebbüsünü yapanlar, devlet-millet dayanışmasıyla hezimete uğratılmıştır. Van başta olmak üzere ülkemizin her karış toprağına hakim kıldığımız huzur ve güven iklimini kimsenin bozmasına da müsaade etmeyeceğiz."

"Türkiye'de belediye hizmetlerini daha üst seviyelere taşıyacağız"

Son 20 yılda Van ve çevresindeki illerde birçok yolu hizmete açtıklarını belirten Yılmaz, Van Çevre Yolu'nun da gelecek yılın sonunda tamamlanacağını ifade etti.

Ulaşım sistemlerini geliştirdikçe, sosyal refahın, ticaretin arttığını, güvenliğin pekiştiğini, yatırım ortamının iyileştiğini kaydeden Yılmaz, bundan sonra demir yollarına daha fazla ağırlık vereceklerini dile getirdi.

Van'ı, 2011'de meydana gelen depremden sonra ihya ettikleri gibi, deprem bölgelerini de aynı şekilde ihya edeceklerini anlatan Yılmaz, bu ağır yükün farkında olmaları gerektiğini, devlet ve millet dayanışması içinde bu yükü hep birlikte kaldıracaklarını vurguladı.

AK Parti'nin ülke yönetiminde olduğu gibi yerel yönetimlerde de devrim yaptığını, Türkiye'de şehirlerin altyapısının AK Parti belediyeciliğiyle belli bir noktaya geldiğini sözlerine ekleyen Yılmaz, şunları kaydetti:

"Belediyeyi bir hizmet aracı olarak gören, halkın hayatını iyileştirmek için belediyeyi bir aracı olarak görenler, gerçek anlamda halka hizmet edebilirler. Dolayısıyla biz belediyelere ideolojik bir kurum olarak bakmıyoruz. Halka hizmet etmenin birer aracı olarak görüyoruz. İnşallah önümüzdeki dönemlerde de bu anlayışla belediye hizmetlerinde yeni modellerle, yeni fikirlerle, yeni projelerle Van'da ve tüm Türkiye'de belediye hizmetlerini daha üst seviyelere taşıyacağız. Yollar, köprüler, tüneller, raylı sistemler, parklar, yeşillendirme çalışmaları, yaşanabilir çevre, düzenli caddeler ve sosyal politikalarla AK Parti'li belediyelerin olduğu her yerde belediye kültürü değişmiş, vatandaşlarımızın aldığı hizmet ve kalitesi üst düzeylere ulaşmıştır. Türkiye'de sosyal belediyecilik ve çözüm üreten belediyecilik kavramı yerleşmiştir. Kalkınma yerelden başlar. Sadece merkezi idarenin çalışmalarıyla bir yere kadar gidebilirsiniz ama yerelden de kalkınmaya bir destek geldiği zaman merkezle yerel buluştuğu zaman asıl kalkınma ortaya çıkar."

Demokrasinin de kalkınmanın da yerelde başladığını hiçbir zaman akıllarından çıkarmamaları gerektiğini belirten Yılmaz, "Önümüzdeki dönemde de şehirlerimizin ve insanlarımızın sorunlarını çözmeye devam edeceğiz. Büyük projelerimizi sürdüreceğiz. Yeni yeni projeler ekleyeceğiz. Bunun yanında katılımcı, vizyoner, girişimci belediyecilik anlayışını daha da güçlü hale getireceğiz. Şehirlerimizin her birini kendi tarihi, sosyal, ekonomik, kültürel değerleriyle, marka şehirler haline getirmeyi hedefliyoruz. Cumhuriyetimizin yüzüncü yılını demokrasi ve kalkınmamızın bir atılım dönemi olarak görüyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

"2026'da yeniden tek haneli enflasyonu yakalayacağız"

Temel sorun olarak görülen hayat pahalılığıyla mücadele konusunda da etkin ve kararlı adımlar atmaya devam edeceklerini vurgulayan Yılmaz, hayat pahalılığıyla mücadeleyi bir yandan gelirleri arttırarak diğer yandan da enflasyonu dizginleyerek, kontrol altına alarak sürdürdüklerini söyledi.

İlerleyen günlerde önce aylık bazda iyileşmeler göreceklerini ifade eden Yılmaz, şöyle devam etti:

"Gelecek yılın ortalarından itibaren yıllık bazda ciddi düzelmelerin olduğunu hep birlikte göreceğiz. 2024'ün ikinci yarısı ciddi anlamda enflasyonun gerilediği, yıllık bazda da gerilediği bir dönem olacaktır. 2025'te bu ivme devam edecek. 2026'da ise yeniden tek haneli enflasyonu yakalayacağız. Bunun planını, programını yapmış durumdayız. Sayın Cumhurbaşkanı'mızın da güçlü siyasi iradesiyle, güçlü bir ekiple bu programı hayata geçiriyoruz, geçirmeye devam edeceğiz. Pazartesi günü Gazi Meclisimize ülkemizin 2053 vizyonunu çizeceğimiz 12'nci kalkınma planını gönderiyoruz. Salı günü bunun sunumunu gerçekleştireceğiz. Ardından ilerleyen günlerde her alanda ülkemizi daha ileriye götürecek programlarımızı, hedeflerimizi içerecek 2024 bütçe teklifimizi de meclisimize sunacağız."

Yeni dönemde Van'ı, Edremit'i, bütün ilçeleri, Edirne'den Kars'a, Trabzon'dan Antalya'ya bütün illeri hizmetlerle, yeni yeni projelerle buluşturmaya devam edeceklerini dile getiren Yılmaz, "86 milyon biriz, beraberiz, hep birlikte Türkiye'yiz. Hep birlikte Türkiye olarak Türkiye Yüzyılı'nı inşa edeceğiz. Doğusuyla, batısıyla, kuzeyiyle güneyiyle Türkiye Yüzyılı'nı da hep birlikte bir kardeşlik hukuku içinde inşa edeceğiz. Demokraside daha ileriye gideceğiz. Kalkınmamızı daha ileriye taşıyacağız. Dünyada çok daha güçlü bir ülke haline geleceğiz. Daha adaletli bir dünyanın ve daha huzurlu bir bölgenin oluşması için gayret sarf etmeye, liderlik yapmaya devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Tuşba ilçesinde hayata geçirilen Çok Amaçlı Spor Salonu, Yarı Olimpik Yüzme Havuzu, Toplu Konut ve Bedesten Çarşısı ile Edremit ilçesinde hayata geçirilen Makine İkmal Kampüsü, havuz, stadyum ve millet bahçesinin açılışı yapıldı.

Programa, Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, AK Parti Van milletvekilleri Kayhan Türkmenoğlu, Burhan Kayatürk, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın ve belediye başkanları katıldı.

İstanbul Haber Ajansı

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim