• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 14 °C

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar
TÜGİK açılışına katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, turizmde yurtiçini tercih etmenin önemine vurgu yaparak ekonomik gelişmelerden bahsetti

Türkiye Genç İş Adamları Konfederasyonu (TÜGİK)'na katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önemli açıklamalarda bulundu.

* Yeni Akit ve Yeni Şafak gazetelerine saldırılar oldu. Geçmişte bir gazetenin camlarının kırılması karşısında dünyayı ayağa kaldıranların bugün sergileyecekleri tavrı merak ediyorum. Yayınını beğenmedikleri için gazeteleri terör örgütünün hedefine koyanların tavrını da dikkatle izleyeceğim.

* Bu gazeteleri yayınlarını beğenmedikleri için kürsüden fırlatarak terör örgütü mensuplarını da partiden izleyeceğim. Devletin milletin yanında yer alanlar ve karşısında duranları belli ettiler.

* TÜGİK safını milletinin devletinin yanı olarak belirlemek suretiyle mücadeledeki yerini açık bir şekilde ortaya koymuştur.

"MORALLİ OLUN, İSTİKBAL BİZİMDİR, ENDİŞENİZ OLMASIN"

* Kimilerini hayırla, kimilerini ademe mahkum ediyorsak yarın da aynı değerlendirme yapılacaktır. TÜGİK hayırla yadedilenler arasında duracaktır. 

* Geçtiğimiz yıl en zor dönemlerden birini yaşadık. Terör eylemlerinin artması, üst üste 2 seçim gibi hadiseler kimilerini karamsarlığa sürükledi.

* Ekonomik verilere baktığımızda moralimizi bozacak ciddi bir sıkıntı görmüyorum. Genç işadamlarına sesleniyorum; moralli olun, istikbal bizimdir, endişeniz olmasın.

"TURİZM FAALİYETLERİNİZİ YURTİÇİNDE YAPIN"

* Yurtdışına turizme gitmeyin, turizm faaliyetlerinizi yurtiçinde yapın. Yerli malzemeyi kullanın. Bir zamanlar okullarımızda yapardık ya yerli malı haftası, şimdi de yerli malı yılı olsun. 

* Yüzde 4 büyüdük, sanayi üretiminde yüzde 3,2 büyüdük. Tamamında büyüme hızı yüzde 4 gerçekleşmesi kesin oldu. Türkiye'nin yaşadığı tüm sıkıntılara rağmen bunu yakalaması çok önemlidir. 

* Ülkemize gelen yatırım rakamı yüzde 32,4'lük artış yaşadı ve 16 milyar 6 milyon dolar oldu.

* Açılan şirket sayısı yükselirken kapanan şirket sayısı 16 binden 14 bine geriledi. Hiç endişeye gerek yok. Unutmayın kutlu doğumlar sancılı olur. Bu bir kutlu doğumdur. 

* Otomobil satışlar 726 bine yükseldi, 587 bindi. Beyaz eşya satışları da arttı. İşsizlik rakamı bir önceki yıl seviyesinde kaldı.

"TÜRKİYE TURİSTİYİZ KAMPANYASINI DESTEKLİYORUM"

* Cari açığımız dengeledi. Turizm gelirlerindeki düşüş küresel ekonomi ile ilgili görünüyor.

* TÜGİK'in Türkiye turistiyiz kampanyasını destekliyorum. 

* Ben faiz konusunda hassasım. Faizi özellikle enflasyonun en önemli sebebi olarak görüyorum. Faiz sebeptir, enflasyon neticedir. Faiz ve enflasyon doğru orantılıdır. Kim faizlerin yükselmesini savunuyorsa yatırımın ve istihdamın düşmanıdır.

* Eğer benim ülkemde yatırım olacaksa kredi musluklarının açık olması lazım. Yüksek faizin olmaması lazım. ABD'de faiz oranı 0,50, Avrupa'da aynı oranlarda, Japonya İsrail eksi, bize ne oluyor? 16-17'lere kadar çıkıyor.

"YATIRIMIN DURDUĞU YERDE İSTİHDAM DURUR"

* Bu denli faizin yüksek olduğu ülkede yatırım olabilir mi? Değerli kardeşlerim yatırımın durduğu yerde istihdam durur. Üretim durur. Rekabet gücü biter. Ben gerekli uyarılarımı yaptım, yapıyorum, yapmaya da devam edeceğim.
* Yüzde 63'ten alıp tek haneli rakamlara indirme kavgamı çok iyi bilirler. Benimle çalışanlar çok iyi bilir. İsbatı ortada. 

* 2015'te Türkiye'nin tökezleyeceğini umanların bir kez daha hüsrana uğradığını görüyoruz. Değerlendirmelerin bir kısmı art niyetli olmaktadır, bir kısmı ise Türkiye'yi tanımadıklarındandır. 

* Türkiye tıpkı bir buzdağı gibi görünmeyen gücü görünen gücünden çok daha büyüktür. Bu ülkenin gücünü anlamak için Anadolu'yu bilmek buraya ait olmak gerekiyor. 

* Hariçten bakan birisine bunu anlatabilmek zordur. Biz neler yapabileceğimizi biliyoruz.İnşallah 2016 öngörülenlerin çok üzerinde olur.

* Sizlere çok önemli görevler düşüyor. Geçtiğimiz hafta 3 ülkeyi kapsayan Güney Amerika seyahatim oldu. 100'ü aşkın işadamıyla birlikte gittik. 

* DEİK'in oradaki kuruluşlarıyla düzenlediği çalışmalara katıldık. İşadamlarımıza hitap ettik. Derdimiz işadamlarımıza heyecan verelim bazı adımlar atılsın. Ama o ülkede ama bizim ülkemizde. Unutmayın siz gitmezseniz onlar gelir. Siz gitmezseniz onlar gelir, büyümezseniz küçülürsünüz. 

* Sizin için uzak diye meçhul diye bir yer olmamalı. Elini sıkmadığımız, gözüne bakmadığımız ortakla kalıcı iş yapamazsınız. TÜGİK'in üyeleri için yakında düzenleyeceği İran programını önemsiyorum.

* Ekonomi Bakanımız'ın uzak seferleri olacak. Birçok adımların atılmasına vesile olacaktır. Suriye meselesi giderek derinleşen bir yara olarak yüreklerimizi dağlamaya devam ediyor.

"EY BİRLEŞMİŞ MİLLETLER SEN NE İŞE YARIYORSUN?"

* Esed ve destekçileri insanların canlarını kurtarmak için sığındığı binalar ağır bombardımana mağruz kalıyor. Acımasız katliam haberleri alıyoruz. Suriye pazarlıkların yapıldığı bir ülke haline geldi. 

* Esed iktidarını devam ettirebilmek için terör örgütleri, yabancılara peşkeş çekilmesine rıza gösteriyor. Bölgeden ülkemize doğru yeni bir göç dalgası başladı. 

* Durumları acil ve kritik olanları kabul ettik. 35 bini sınır hatlarında bekleyişlerini sürdürüyor. Rusya'nın ve rejimin saldırıları devam ederse bu sayının 600 bine çıkma ihtimali var. 

* Bazı hususların altını çizmek istiyorum. Bu göç akımının sebebi Rusya ve Esed rejiminin sivil halka tavrıdır. BM'nin ülkemize çağrıda bulunması samimiyetsizliktir. Neymiş kapınızı açın onları alın. Ey BM sen ne işe yarıyorsun, senin görevin ne? Bu mültecilere sen ne kadar destek verdin. 

* Bu BM bu iş için kurulmadı. Bakıyorsun bazıları 100 tane, 300 tane, bin tane almış. Bizim alnımızda enayi yazmıyor, kusura bakmayın. Gereği neyse yaparız. Herhalde otobüsler, uçaklar boşuna durmuyor. 

* Bu nasihatı verenler diğer ülkere de bir nasihat versinler de o ülkelere de gönderelim. 3 milyona yakın mülteciye Türkiye zaten sahip çıkıyor. 

* Gelin Kuzey Suriye'de terörden arındırılmış bölge kuralım dedik.
* Burada konutlar yapalım adeta burası barış şehri olsun. Suriye'den çıkanları, Türkiye'deki yerleştirelim. Hepsi güzel hoş dinliyorlar, adımı atalım. Değerlendirelim diyorlar. 3 milyar euro dediler, arkadaşlarımız 28 Aralık'ta Avrupa seyahati yaptılar verecekler dediler. Nerede 3 milyar euro? Şimdi plan proje getirin diyorlar, neyin plan projesi? Yapılan harcama ortada. Biz Türkiye milli bütçesine istemiyoruz bu parayı. Yapılan harcamalar için istiyoruz. 

* PYD'yi PKK'dan ayrı görmeyecek kadar gözleri kapalı olanları görüyoruz. PYD'yi YPG'yi terör örgütü değil diye nitelendiriyorlar, bu ikiyüzlülüktür.  Kobani'de plaket veriyorlar. 

* Burada uluslararası yükümlülüklerini hatırlaması gereken bir yer varsa BM'dir. Tıkanıklığın bedelini 400 bin Suriyeli hayatlarıyla ödemiştir. 

* Suriye toprakları içinde uçuşa yasak bölgeler kurulmadan bu sorunun üstesinden gelinemez. Türkiye olarak biz şu anda tehdit altında olduğumuza göre atmamız gereken adımları atarız. Suriyelileri kendi topraklarında tutmanın yolu aranmalıdır. 

* Rejim, Rusya saldırılarını durdurmayacak ve Türkiye'den daha fazlasını yapmasını isteyeceksiniz bu olmaz. En ihtiyaç duyulan zamanda görevini yerine getirmeyen zalimin yanında yer alan kurum kendi sonunu hazırlıyor demektir. 

* Milletimizin en büyük özelliği misafirperverliğidir. Yüzyıllardır bu topraklar huzurun ve dayanışmanın sembolü olmuştur.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim