• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 16 °C

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kral Selman'a Devlet Nişanı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kral Selman'a Devlet Nişanı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz'e Devlet Nişanı takdim etti.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz'e Devlet Nişanı Tevcih Töreni düzenlendi. Törende Cumhurbaşkanı Erdoğan Kral Selman'a Devlet Nişanı taktı.

TÜRKİYE'NİN EN YÜKSEK NİŞANI

Devlet Nişanı Tevcih Töreninde konuşmasına besmele çekerek başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Devlet Nişanı'nın yabancı devlet başkanlarına verilen Türkiye'nin en yüksek nişanı olduğunu belirterek, bu nişanın iki ülke ilişkilerinin ve dostluk bağlarının güçlenmesine yönelik gösterilen çabaların en üst düzeyde taktir edilmesinin bir sembolü olduğunu söyledi.

"DEĞERLİ DOSTUM, AZİZ KARDEŞİM; ÜLKELERİMİZ ARASINDAKİ DOSTANE İLİŞKİLERİN GELİŞTİRİLMESİNE BÜYÜK KATKILAR SAĞLADINIZ"

Kral Selman'ın bölgesel barış, güvenlik, huzur ve istikrar için bir teminat teşkil ettiğini kaydeden Erdoğan, "Değerli dostum, aziz kardeşim; Suudi Arabistan'da tahta çıktığınız günden bu yana ülkelerimiz arasındaki dostane ilişkilerin geliştirilmesine büyük katkılar sağladınız. İki toplum arasında kökünü tarihten alan dostluk ve kardeşlik bağlarının daha da güçlendirilmesine yönelik güçlü irade gösterdiniz.

"BARIŞ, GÜVENLİK, HUZUR VE İSTİKRAR İÇİN TEMİNATSINIZ"

Büyük sorunlarla yüzleşen coğrafyamızda dirayetli yönteminiz, bölgesel barış, güvenlik, huzur ve istikrar için bir teminat teşkil ettiniz. Bu bakımdan ülkemizle sergilediğiniz dayanışma her türlü taktirin üzerindedir. Türkiye ve Suudi Arabistan'ın sizin desteğinizle işbirliğini daha da derinleştirmesi, bölgesel ve küresel barış için bir fırsattır. Önümüzdeki dönemde iki ülke arasındaki işbirliğini perçinleyecek adımları kararlılıkla atmaya devam ettireceğimize inanıyorum. Bu tarihi ziyaret ilişkilerimizin geleceğine dair verilmiş anlamlı bir mesajdır. Kadim dostluğumuzun ve kardeşliğimizin sembolü olacak bu nişanı zatıalilerine takdim etmekten büyük bir memnuniyet duyuyorum" dedi.

KRAL SELMAN: TÜRK HÜKÜMETİ VE HALKI İLE OLAN İLİŞKİLER TAKDİRE ŞAYAN

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Devlet Nişanını takmasından sonra Kral Selman, teşekkür ettikten sonra kısa bir selamlama konuşması yaptı. Kral Selman, Türk hükümeti ve halkı ile olan ilişkilerinin takdire şayan olduğunu kaydetti.

Törene; Başbakan Ahmet Davutoğlu, Genel Kurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Maliye Bakanı Mehmet Ağbal, Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan ve Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ile Suudi heyet de katıldı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim