• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 24 °C

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Belçika'ya Taziye Mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Belçika'ya Taziye Mesajı
Belçika'daki saldırılar için bir taziye mesajı yayınlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Saldırılar, terörün bir özgürlük mücadelesi olamayacağını gösterdi" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Brüksel'deki menfur saldırılar, terörün bir özgürlük mücadelesi olamayacağını, terörün her türüne karşı hep birlikte mücadele etmemiz gerektiğini açıkça ortaya koymuştur" dedi.

"İNSANLIK DIŞI SALDIRILARI LANETLİYORUM"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Belçika'daki terör saldırılarına ilişkin açıklamasında, "Brüksel Zaventem Havaalanı ile Maelbeek metro istasyonunda bugün vuku bulan insanlık dışı terör saldırılarını şiddetle kınıyor ve lanetliyorum" ifadelerine yer verdi.

"EN İÇTEN TAZİYELERİMİ İLETİYORUM"

"Bu menfur saldırılarda yaşamını yitirenlerin yakınlarına ve Belçika halkına en içten taziyelerimi iletiyor, yaralılara acil şifalar diliyorum" dedi.

"BİRBİRLERİNDEN HİÇBİR FARKLARI YOK"

Erdoğan, şunları kaydetti: "Çok kısa bir süre önce Ankara'da PKK, arkasından İstanbul'da IŞİD'in, onlarca insanın hayatına mal olan saldırılarının ardından, şimdi de Brüksel'i hedef alan teröristler, hiçbir insani ve ahlaki değer ve sınır tanımadıklarını, kullandıkları alçakça yöntemler açısından birbirlerinden hiçbir farkları olmadığını bir kez daha göstermişlerdir.

"HALKIMIZ BELÇİKA'NIN ACISINI DERİNDEN HİSSETMEKTE"

Türkiye bu zor gününde Belçika'nın yanındadır. Farklı terör örgütlerinin alçakça saldırılarına maruz kalmış olan halkımız, Belçika halkının acısını derinden hissetmekte ve paylaşmaktadır.

"HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERMEYE HAZIRIZ"

Türkiye olarak tüm terör örgütleriyle, ayrım gözetmeksizin aynı kararlılıkla mücadelemizi sürdürürken, müttefikimiz Belçika'ya da her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu vurgulamak isterim.

"TERÖR BİR ÖZGÜRLÜK MÜCADELESİ OLAMAZ"

Brüksel'deki menfur saldırılar, terörün bir özgürlük mücadelesi olamayacağını; terörün her türüne karşı hep birlikte mücadele etmemiz gerektiğini açıkça ortaya koymuştur."

ERDOĞAN'DAN RUSYA İÇİN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya'daki uçak kazasında hayatını kaybeden aileler başta olmak üzere Rus halkına ve aynı kazada vatandaşlarını kaybeden ülkelere baş sağlığı diledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya'da meydana gelen uçak kazasına ilişkin açıklamasında, "Rusya Federasyonu'nun Rostov-na-Donu şehrinde 19 Mart 2016 tarihinde meydana gelen uçak kazasında, 44'ü Rus uyruklu olmak üzere toplam 62 can kaybı yaşanmasını büyük bir üzüntüyle karşıladım. Yakınlarını yitiren acılı aileler başta olmak üzere, Rus halkına ve aynı kazada vatandaşlarını kaybeden Ukrayna, İspanya, Hindistan, Özbekistan, Kırgızistan, Kolombiya, Seyşel Adaları, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ne, şahsım ve milletim adına başsağlığı ve sabır diliyorum" ifadelerine yer verdi.

DIŞİŞLERİ: EVRENSEL DEĞERLERİ HEDEF ALMIŞTIR

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklama şöyle; "Bugün Brüksel Zaventem Havalimanı ile Maelbeek metro istasyonunda gerçekleştirilen ve çok sayıda masum insanın hayatını kaybetmesine ve yaralanmasına yol açan insanlık dışı terör saldırılarını nefretle kınıyor ve lanetliyoruz. Avrupa'nın kalbi olan Brüksel'de gerçekleştirilen bu alçakça saldırılar bir kez daha medeni dünyayı ve evrensel değerleri hedef almıştır. Yakın zamanda terörün dehşetiyle derinden sarsılan Türkiye, dost Belçika halkının acısını yürekten paylaşmaktadır. Bu alçakça saldırılarda yaşamını yitirenlerin yakınları ile Belçika hükümetine ve halkına en içten taziyelerimizi iletiyor, yaralılara acil şifalar diliyor, müttefikimiz Belçika'ya terörle mücadelesinde her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu bir kez daha ifade ediyoruz. IŞİD, PKK ve DHKP-C gibi birden fazla terör örgütüne karşı mücadele veren Türkiye, terör ve şiddet kültüründen beslenen zihniyetin her türlüsüne karşı uluslararası toplum ve müttefikleriyle dayanışmasını kararlılıkla sürdürecektir."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim