• BIST 9774.19
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Tedavülden kaldırılıp tarihin tozlu raflarına havale edildiler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Tedavülden kaldırılıp tarihin tozlu raflarına havale edildiler
Cumhurbaşkanı Erdoğan, imam hatip okullarıyla ilgili, "Bu okulları kapatmak için her yola başvuranlara ne oldu derseniz? Evet onlar tedavülden kaldırılıp tarihin tozlu raflarına havale edildiler." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, imam hatip okullarıyla ilgili, "Bu okulları kapatmak için her yola başvuranlara ne oldu derseniz? Evet onlar tedavülden kaldırılıp tarihin tozlu raflarına havale edildiler. İmam hatip gençliği ise işte burada, hamdolsun dimdik ayakta." dedei.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İmam Hatipliler Derneği'nce Sinan Erdem Spor Salonunda düzenlenen "Önder İmam Hatip Gençlik Buluşması"na katıldı.

Erdoğan, "Kutlu Doğum herhangi bir yıl dönümü değil, manevi bir yeniden diriliş olarak kutlandığı ölçüde anlamlıdır. Bütün Müslümanların bu yeniden diriliş fırsatını en iyi şekilde değerlendireceklerine inanıyorum. Allah'ü Teala, hepimize işte bugün burada toplandığımız gibi kıyamet günü de Efendimizin sancağı altında toplanmayı nasip eylesin diye dua ediyorum." dedi.

"Tarihin tozlu raflarına havale edildiler"

Cumhurbaşkanı Erdoğan,  "Türkiye'de bir dönem inancından, tarihinden, kültüründen bize ait tüm değerlerden uzak bir nesil yetiştirme projesi uygulandı. Bunun için eğitim sistemimiz alt üst edildi. Bunun çilesini sizler çok çektiniz. Medyadan spora kadar her alanda bilinçli çalışmalar yürütüldü. Bugün hatırlandığında her biri utanç verici nice haksızlıklar, hukuksuzluklar yapıldı. İmam hatiplinin ayak bileklerine zincirler takıldı, zihnine zincirler vuruldu. 'Katsayı uygulaması' dediler, bununla beraber önünü kestiler. Bilmiyorlardı ki milletin bağrında yetişen bu tohumların boy vermesinin, meyveye durmasının önüne geçilemez." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Bu okulları (imam hatip) kapatmak için her yola başvuranlara ne oldu derseniz? Evet onlar tedavülden kaldırılıp tarihin tozlu raflarına havale edildiler. İmam hatip gençliği ise işte burada, hamdolsun dimdik ayakta."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim