• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşuyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyarbakır'da sivil toplum kuruluşları ve kanaat önderleri buluşmasında konuşuyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Bugün açılışını yaptığımız tesislerin Diyarbakır'a ve Türkiye'ye hayırlı olmasını diliyorum. Bu projelerde çalışan tüm kurum ve kuruluşları tebrik ediyorum. Türkiye'de proje yapmak hiçbir zaman kolay olmamıştır. Bir sürü sorunla mücadele etmeniz gerekir.

Ancak Doğu ve Güneydoğu da hizmet etmek diğer bölgelere göre daha zordur. Diğer güçlüklerin yanında terör örgütünün önünüze koyduğu engelleri aşmak zorundasınız. Biz 14 yılda bu tecrübeyi yüzlerce kez yaşadık.

Havalimani açmaya çalışırsınız, terör örgütü projede çalışanları tehdit eder. Bölge gelişsin diye hastane yaparsınız örgüt kamu görevlilerini kaçırıp, camiyi yakar, hastaneyi yakar. 

"EĞER KÜRT KARDEŞLERİMİZ DESTEK VERMEZSE MÜCADELE SÜRECİ UZAR"

Temmuz ayından beri terör örgütünün çok yoğun saldırılarına maruz kalıyoruz. Örgüt Suriye'de yaptığı gibi ülkemizde de tuzaklar, barikatlar kuruyor, hendekler kazıyor. Eğer bu mücadelede dindar, namuslu, inançlı Kürt kardeşlerimiz sonuna kadar yerini almazsa bu mücadeledeki süreç uzar.

"NEREYE KAÇARLARSA KAÇSINLAR KOVALAYACAĞIZ"

Nereye kaçarlarsa kaçsınlar kovalayacağız. Eğer demokrasi diyorlarsa silahları, patlayıcıları gömsünler. Koordinatlarını versinler, gelip Meclis'te siyaset yapsınlar. Eğer biz safımızı belirlersek er ya da geç hak batıla galip gelecektir.

"GELİN EL ELE VERELİM"

Dağlara kaçırılan kızların hesabını kim verecek. Taciz edilen kızlarımızın, gençlerin hesabını kim verecek. Bu terör örgütü özgürlük, barış diyebilir mi, insanlık mücadelesi veriyorum diyebilir mi? Özellikle Kürt kardeşlerimize sesleniyorum. Gelin el ele verelim, Kürt, Türk, Laz, Çerkez, Gürcü diye bir ayrım yapmayalım.

"İNANANLAR KARDEŞTİR"

Bizim dinimizde böyle bir ayrıcalık yok. Rabbim bizi kavimlere ayırmış birbirimizle tanışalım, anlaşalım diye. Birbirimizden kopalım diye değil. O yüzden Rabbim hükmü koymuş, ancak inananlar kardeştir. Kardeşliğimizi kıskandılar ve bizi parçalamak istiyorlar. Bizi parçalamak isteyenlere Diyarbakır'dan gür bir sedayla bizi parçalamayacaksınız dememiz lazım. Bu hükmün gereğini yerine getirmemiz lazım. 

ERDOĞAN, YASİN BÖRÜ VE ARKADAŞLARININ AİLELERİYLE GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, programda Diyarbakır'da 6-7 Ekim'de DAEŞ'e tepki bahanesiyle gerçekleştirilen izinsiz gösterilerde arkadaşıyla vahşice öldürülen 16 yaşındaki Yasin Börü'nün ve arkadaşlarının aileleriyle de görüştü.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim