• BIST 9827.45
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 19 °C

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kendi meselelerimizi kendimiz çözmek mecburiyetindeyiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kendi meselelerimizi kendimiz çözmek mecburiyetindeyiz
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı'nın (TÜRGEV) programında önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı'nın (TÜRGEV) programında önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Yaşadığımız her hadise bizler için yeni dersler yeni tecrübeler bıraktı. TÜRGEV'in 20 yıllık tarihiyle ülkemizin son 13 yılı özellikle de son 3 yıldır ardı ardına gelen hadiseler bizler için çok önemli dersler içeriyor. Bu süreçte bunu gördüm kendi meselelerimizi kendimiz çözmek mecburiyetindeyiz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı'nın (TÜRGEV) 20. kuruluş yıldönümü ve olağan genel kuruluna katıldı. Programa Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, oğlu Bilal Erdoğan ve davetliler katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sene 1996 İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanıyım. İstanbul'da bir Eğitime Hizmet Gençlik vakfı kuralım dedik o zaman İsegevi kurduk. Şimdi TÜRGEV olarak bu hizmetlerini 45 ayrı noktada ve yanılmıyorsam 17 vilayette bu hizmetlerini sürdürüyorlar. Hedef ülkemizin geneline yayılmak suretiyle hem ülkemizde hem yurtdışında montösory sisteminden tutunuz üniversite, yüksek lisans, bunları yapmak suretiyle bu hizmeti başarıyla yürütmesidir. Başkan ve tüm yöneticilerine şahsım ve milletim adına teşekkür ediyorum. TÜRGEV'i 20 yıl önce bir avuç insan gençlerimize kendi değerlerimize uygun hizmet vermek amacıyla kurmuştur. Bugün TÜRGEV hamdolsun çok çok iyi bir noktaya geldi. Yeterli mi değil. Daha da genişleyecek. Az önce bazı temsilcilerini dinledik izledik. Bunlar sadece birer numuneydi. Bilelim ki bunlar fazlasıyla mevcut. 8500 öğrenciye sahip böyle bir potansiyeli var muazzam bir yapı haline geldi. Ülkemiz sınırlarını aştı. Amerika'da İngiltere'de konuk evleri açmak suretiyle bunları yaygınlaştırdı. Sayın Başkanı dinlerken işte Avusturya'da da faaliyete başlayacak. TÜRGEV'in kendi alanında öncü ve örnek bir kuruma dönüşmesini takip ediyorum, takip edeceğim." dedi.

TÜRGEV'in 20 yıllık başarılarının yanında çok zorlu mücadelelere de şahit olduğunu söyleyen Erdoğan, "Şahsıma, aileme yönelik saldırıların bir kısmına bu vakfımız ve yaptığı hizmetler alet edilmeye çalışıldı. Özellikle Paralel ihanet çetesi TÜRGEV'e yönelik her türlü iftiranın, her türlü yalanın her türlü saldırının kaynağı haline dönüştü. İşte bu saldırının dorukta olduğu günlerde 2014" yılındaki Ramazan iftarında TÜRGEV yöneticisi arkadaşlara şunu demiştim. "Daha çok Çalışın, daha çok üretin, Daha çok hizmet edin ve sizden rahatsız olanları daha da rahatsız edin" demiştim. Onlar ne kadar rahatsız olursa bilin ki gençlerimiz o kadar doğru istikamettedir. Evet siz daha çok çalıştınız onlar daha çok rahatsız oldu. Öyle rahatsız oldular ki bir kısmı bu ülkeyi bırakıp başka ülkeye kaçtı. Bir kısmı Adalet önünde yaptıkları ihanetin hesabını veriyorlar. Niyet hayır olursa akıbette hayır olur. Menzil doğru olunca sevgili gençler, yolda doğru olur. Ne diyor Üstad Sakarya şiirinde "insan su misali kıvrım kıvrım akar ya bir yandan akan benim öbür yanda sakarya. Su iner yokuşlardan hep basamak basamak benimse alın yazım yokuşlarda susamak. Her şey akar. Su, tarih, yıldız insan ve fikir oluklar çift birinden nur akar birinden kir. Kışta demetlenmiş büyük küçük kainat şu çıkan buluta bak sen suya inat. Siz nur akan olukların temsilcilerisiniz. Allah hayırlı işlerinizde sonuna kadar yardımcınız olsun yardımcımız olsun." şeklinde konuştu.

Fiziki olarak büyürken sorumluluk ve veballerde büyüyor diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "TÜRGEV çatısı altında görev yapan, hizmet alan kardeşlerimin bu zihniyetle hareket ettiğini biliyorum. Bugüne kadar örnek bir samimiyet ve hassasiyetle yürütülen çalışmaların bundan sonrada aynı şekilde yürütüleceğine inanıyorum buradaki azimden kararlılıktan hiç şüphe duymuyorum. 20 yıldır olduğu gibi desteğim teşvikim ve duam sizlerle beraber olmaya devam edicektir. Yine merhum üstadın bir vasiyeti vardı. "Anadolu kıtası büyüklüğünde ki dava taşını gediğine koyacağınız güne kadar mücadelenizi sürdüreceğinize inanıyorum. Yaşadığımız her hadise bizler için yeni dersler yeni tecrübeler bıraktı. TÜRGEV'in 20 yıllık tarihiyle ülkemizin son 13 yılı özellikle de son 3 yıldır ardı ardına gelen hadiseler bizler için gerçekten çok önemli dersler içeriyor. Bu süreçte bunu gördüm, kendi meselelerimizi kendimiz çözmek mecburiyetindeyiz." ifadelerini kullandı.

Cihan

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kendi meselelerimizi kendimiz çözmek mecburiyetindeyiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kendi meselelerimizi kendimiz çözmek mecburiyetindeyiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kendi meselelerimizi kendimiz çözmek mecburiyetindeyiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kendi meselelerimizi kendimiz çözmek mecburiyetindeyiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kendi meselelerimizi kendimiz çözmek mecburiyetindeyiz

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim