• BIST 9783.16
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 18 °C

Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul'da konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul'da konuştu
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Latin Amerikalı islam alimlerinin İstanbul'daki toplantısına katılıyor.


Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, "Amerika’yı Kolomb değil 1178’de Müslümanlar keşfetti. 1178'te Müslüman denizciler Amerika kıtasına ulaşmıştı" dedi. "Kristof Kolomb anılarında Küba kıyılarında dağın tepesinde bir caminin varlığından bahseder" diyen Erdoğan, "Ben şimdi Küba’lı kardeşimle konuşurum. O dağın tepesine bir cami bugün de yakışır. Yeter ki izin versinler, olur desinler. Yani Kolomb daha Amerika kıtasını keşfetmeden İslam dini kıtada inkişaf etmiş, yayılmıştı" ifadelerini kullandı. 

Erdoğan, Müslüman Dini Liderler Zirvesi'nin kapanış töreninde konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

Önümüzdeki günlerde Küba'ya bir ziyaret gerçekleştirmeyi düşünüyorum.İslam Allahın insanlara verdiği en büyük hediyedir. Bize düşen son nefesimize kadar insanları hakka davet etmektir.

Latin Amerika'nın İslamla tanışması 12. yüzyıla kadar sürdü. Kristof Kolomb'un anılarında Küba'nın bir dağında cami olduğu söylenir. Ben bugün Kübalı kardeşimle de konuşurum o dağın tepesine bugün de bir cami yakışır.

'İslam sömürge dini değildir'

İslamiyet sömürge dini değildir.Müslümanlar kem,yyetin değil, keyfiyetin peşinde oldular. İslamı daha çok gönülle buluşturmanın mücadelesi verildi. İslam tarihinde bir sömürgeleştirme olayına şahit olamazsınız. İslam en çok mazlumların garip ve gürebanın dinidir. İslam zulmün değil, zulme başkaldıranın vasıtası olmuştur.  Biz Türkiye olarak tarihin bize yüklediği mirasın ve sorumluluğun farkındayız. Endülüs'teki müslümanın hakkını bizim dedelerimiz savundu.

‘Türkiye sorumluluğunun farkında’

Biz Türkiye olarak tarihin bize yüklediği mirasın ve sorumluluğun farkındayız. Endülüs'teki müslümanın hakkını bizim dedelerimiz savundu.Kutsal mekanların asırlardır hizmetkarlığını yaptılar.

‘Türkiye hiçbir ülke için tehdit değil’

Türkiye içerdeki ve dışardaki bir çok olayı bertaraf etti. Türkiye hiçbir ülke için tehdit ihtiva edne bir ülke değil. Bizim hiç bir ülkenin toprağında sınırında gözümüz yok. Biz barışın, adaletin, dostluğun tarafındayız. Latin Amerika ülkelerinin her türlü ihtiyacını karşılamak için var gücümüzle çalışacağız.

‘İslam'ı istismar eden gruplar var’

İslam'ın çatısı altında bulunup İslamiyeti istismar eden gruplar var. Latin Amerika topluluklarının Diyanetle irtibatta olmaları ve her türlü ihtiyacını belirtmelerini isterim.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim