• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 12 °C

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Halk Bankası Katılım İşini Ağırdan Alıyor”

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Halk Bankası Katılım İşini Ağırdan Alıyor”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Halk Bankası katılım işini ağırdan alıyor. Seçim öncesi Halk Bankası da buraya girecekti. Bir oyalamadır gitti....

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Halk Bankası katılım işini ağırdan alıyor. Seçim öncesi Halk Bankası da buraya girecekti. Bir oyalamadır gitti. Halk Katılım sektöre giremedi. Halbuki onun da girmesi ile çok daha güçlü bir şekilde gelişecekti. Temennim suratle bu adımı atar. Böylece katılım sektöründeki bu gelişme hızla artar" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen "Vakıf Katılım Bankası'nın açılış törenine katıldı. Program Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanı sıra İstanbul Valisi Vasip Şahin, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan katıldı.

Erdoğan programda yaptığı, "Devlet bankalarının İstanbul'a merkezlerini taşıyacağız. İlk adımlarını attık. Şu anda Anadolu yakasında bir taraftan fiziki mekanlar yükseliyor, özel sektör oralarda inşa ediliyor. İstiyoruz ki, bir finans sektörü olarak Amerika'da New York neyse Türkiye'de de İstanbul bu görevi üstlenmiş olsun"dedi.

"HALK BANKASI KATILIM İŞİNİ AĞIRDAN ALIYOR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Halk Katılım'ın sektöre giremediğini ifade ederek, "Halk Bankası katılım işini ağırdan alıyor. Seçim öncesi Halk Bankası da buraya girecekti. Bir oyalamadır gitti. Halk Katılım sektöre giremedi, halbuki onun da girmesi ile çok daha güçlü bir şekilde gelişecekti, temennim suratle bu adımı atar. Böylece katılım sektöründeki bu gelişme hızla artar" diye konuştu.

"ŞU ANDA ZİRAAT BANKASI BİR NUMARA"

"Gerek hukuki alt yapı gerek kurumsallaşmanın teşviki bakımından üzerimize düşenleri yapıyoruz" diyen Erdoğan, "Bundan sonraki görev sizlere düşüyor. Sizlerden hem ülke içindeki çalışmalarınızı yaygınlaştırmanızı hem de finansal derinliğe kavuşturmanızı, hem de uluslararası alanda güçlü ilişkiler kurmanızı bekliyoruz. Bu mesele aynı zamanda medeniyet ihyası gayretidir. Vakıf Katılım nereye destek verecek. Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne Milli bütçeden verdiğimiz destekle tüm vakıf eserlerimizi taşıdık. Vakıf Katılım tüm desteğini bundan sonra üniversitelere, okullara, burslara, vakıf eserlere destek verecek. Küresel sisteme karşı değerlerimize uygun çözüm alternatifleri geliştirmek zorundayız. Vakıf katılımın görevi hiç bir şeyle mukayese edilemeyecek kadar önemlidir. Katılım finans sistemini bu anlayışın bir ürünü olarak görüyorum. Hem kamu hem özel sektörümüzün gayet başarılı bankaları zaten var. Şu anda Ziraat Bankası bir numara. Ama bizim derdimiz başka; biz şimdi yıllar yılı bu sektöre gençlerimiz muhafazakar kesimin gençleri girmedi. Biz faizle uğraşamayız dediler girmediler. Ama şimdi bu sistemle bunun önü açılmış oldu. İyi çalışacaklar, iyi yetişecekler finans sektörü için farklı bir nesil yetişmek olacak" ifadesini kullandı.

"DERDİMİZ BİR BANKANIN YANINA İSİM HİLESİ İLE YENİ BİR BANKA DAHA KOYMAK DEĞİLDİR"

Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü.

"Derdimiz bir bankanın yanına isim hilesi ile yeni bir banka daha koymak değildir. Neyse işin hakkını verelim. İşin başında olanlar bunu hassasiyetle değerlendirmesi gerekir. Tek başına paraya para edecek kaynaklara sahip olmak yetmiyor. Finans sitemine de sahip olmak gerekiyor. En çok parayı kazananlar finans sektörü. Risk nerede, real sektörde. Böyle bir anlayış olur mu? Çoğunun da öz sermaye gibi bir şey yok orada. Vatandaştan topla parayı öz sermaye diye sür piyasaya. Böyle bakıyorsun karınca gibi bir sözleşme. Bunu kredi çekecek olan okur mu. Zaten adamcağız sıkışmış. At imzayı buraya atıyor. Sonra yandım Allah. Genel müdürler de rahatsız oldu tabi."

"BU ÜLKEDEKİ SAVAŞ SURİYELİLERİN KENDİ SAVAŞLARI OLMAKTAN ÇIKALI ÇOK OLDU"

Suriye'deki savaşa da değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Unutmayınız, küresel sistemdeki çarpıklıkların ve adaletsizliklerin gerisindeki en önemli sebeplerden biri; finans araçlarının sadece belirli ülkelerin değil aynı zamanda belirli bir anlayışın adeta tekelinde bulunduğunu görürsünüz dünyada, isim vermeyeceğim. Sadece Asya Pasifik Bölgesi'nde yarım milyardan fazla insan açlık tehlikesiyle karşı karşıyayken, Batı ülkeleri başta olmak üzere dünyada aynı sayıda insanın obezlik sorunu yaşıyor olmasının suçunu hiç kimseye atmaya hakkımız yoktur. Dünyanın ekonomik ve askeri bakımdan güçlü ülkelerinin çıkar çatışmalarının bedelini başta Müslümanlar olmak üzere geri kalmış toplumların ödüyor olmasının muhasebesini önce kendi nefsimizde yapmalıyız. İşte hemen yanı başımızdaki Suriye'de yaşananlar ortada. Bu ülkedeki savaş Suriyelilerin kendi savaşları olmaktan çıkalı çok oldu. Onların savaşı değil, dünyadaki egemen güçlerin savaşıdır. Sahip olduğumuz güç ve imkanları bir araya getirmeliyiz. İşe önce finans sisteminden başlamalıyız. Vakıf Katılım'ın gücü çok fazla" şeklinde konuştu.

Vakıf Katılım'ın ilk hesabı ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın adına açıldı. Programın ardından Erdoğan'ın adına açılan hesabın cüzdanı kendisine takdim edildi. Bu sırada Erdoğan'ın yaptığı espri ise katılımcıları güldürdü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Halk Bankası Katılım İşini Ağırdan Alıyor”

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Halk Bankası Katılım İşini Ağırdan Alıyor”

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Halk Bankası Katılım İşini Ağırdan Alıyor”

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Halk Bankası Katılım İşini Ağırdan Alıyor”

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Halk Bankası Katılım İşini Ağırdan Alıyor”

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim