• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 15 °C

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gül’den 4, Sezer’den 18 kat fazla örtülü ödenek harcadı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gül’den 4, Sezer’den 18 kat fazla örtülü ödenek harcadı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın örtülü ödenekten ilk 11 ayda 1 milyar 616 milyon liralık harcama yaptığını...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın örtülü ödenekten ilk 11 ayda 1 milyar 616 milyon liralık harcama yaptığını söyledi. Ahmet Necdet Sezer'in 7 yılda harcadığı paranın 167,4 milyon lira olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Abdullah Gül'ün 7 yılda harcadığı para 722 milyon lira. Erdoğan 7 yıl falan dolmadı 1.5 yılda harcadığı para 2 milyar 800 milyon lira. Ben bu milletin fakir fukaranın vergisine, işsizine, en pahalı mazotu kullanan kamyon şoförüne sahip çıkıyorum. Asgari ücretliye sahip çıkıyorum. Taşeron işçiye sahip çıkıyorum. Abdullah Gül'ün 7 yılda kullandığı paranın 4 katını 1,5 yılda, Ahmet Necdet Sezer'in 7 yılda kullandığı paranın 18 katını 1,5 yılda harcadı. İnsaf! Böyle bir şey olabilir mi? Bunun hesabı verilmiş değil." dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM'deki grup toplantısında konuştu.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın "Eleştiri değil edepsizliğin, ahlaksızlığın ve terbiyesizliğin ifadesi" cümlelerini kurduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, "Ne zamandan beri namusa ve şerefe bağlı olmamak, edepsizlikle eşleşti? Ne zamandan beri insanlar namusuna ve şerefine sahip çık diye uyarıldığı zaman ne zamandan beri bu uyarı edepsizlik oldu? Efendim "onun arkasında yüzde 52 milletin oyu var" diyor. "Millete hakaret edildi" deniliyor. Kenan Evren'in arkasında yüzde 92 oy vardı. Ona sen diktatör demiyor muydun? Nasıl oluyor bunların hepsi. Millete bir şey söyleyecekseniz doğruyu söyleyeceksiniz. Millet yüzde 52 oyu namusuna ve şerefine sahip çıksın ve tarafsızlığını korusun diye verdi. Yoksa istediğin gibi konuş diye değil. Cumhurbaşkanlığı makamı "delidir, ne yapsa yeridir" makamı değildir. Herkes bunu böyle bilsin." diye konuştu.

Namus ve şeref kavramına sahip çıkılacaksa uyarının kendisine değil cumhurbaşkanına yapılması gerektiğini anlatan Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: "Sayın cumhurbaşkanı siz tarafsızlık üzerine yemin ettiniz. Tarafsızlığınızı bozduğunuz an ülkenin dengesi bozulur, tartışma başka bir alana kayar. Ülkede başbakan var mı? Hiç kimse başbakan var demiyor. Neredeyse hava durumunu bile cumhurbaşkanı açıklayacak. O noktaya geldik. Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve onun bağlı bulunduğu bakanlıktan istirham ediyorum. Her sabah lütfen cumhurbaşkanına hava durumunu versinler o da kamuoyuna özel açıklama yapsın. Eğer konuşacaksa bari bu konuda konuşsun da biz de faydalanmış oluruz."

Diktatörlerin bazı özelliklerini anlatan Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: "Birinci özelliği şudur. Diktatörler dünyanın her tarafında hırsızdır. Hırsız olmayan bir tane diktatör yoktur. Pinoche'ye bakın, Hitler'e bakın. Öyledir. Hitler de çok fakirim demişti sonra İsviçre bankalarında 5 milyar dolar parası çıktı. Diktatörlerin birinci özellikleri hırsız olmalarıdır. İkinci özellikleri kamu kaynaklarını kendi cüzdanı gibi görürler. Vatandaşın ödediği vergiyi arzu ettiği gibi kontrolsüz harcarlar. Hitler, Franko, Pinoche hep aynısını yaptılar. Halkı bir taraftan uyuttular, din-iman edebiyatıyla, parayı da aile boyu götürdüler. Bizim ülkemize bakalım, sayıştay raporları gelmedi. Yarın bütçe sunuşu yapılacak, Sayıştay'dan rapor gelmiyor. Bu milletten fakir fukaradan topladığın vergileri nereye harcadığını nasıl bileceğim? Niye raporlar gelmiyor? Devletin bütçesini kendi cepleri gibi görüyorlar. Erdoğan'ın örtülü ödeneği ilk 11 ayda 1 milyar 616 milyon liralık bir örtülü ödenek. 1 katrilyon 616 trilyon lira örtülü ödenekten nereye kullandığını kimse bilmiyor. Ahmet Necdet Sezer 7 yılda harcadığı bütün para 167.4 milyon lira. Abdullah Gül'ün 7 yılda harcadığı para 722 milyon lira. Erdoğan 7 yıl falan dolmadı 1.5 yılda harcadığı para 2 milyar 800 milyon lira. Ben bu milletin fakir fukaranın vergisine, işsizine, en pahalı mazotu kullanan kamyon şoförüne sahip çıkıyorum. Asgari ücretliye sahip çıkıyorum. Taşeron işçiye sahip çıkıyorum. Abdullah Gül'ün 7 yılda kullandığı paranın 4 katını 1,5 yılda, Ahmet Necdet Sezer'in 7 yılda kullandığı paranın 18 katını 1,5 yılda harcadı. İnsaf! Böyle bir şey olabilir mi? Bunun hesabı verilmiş değil."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gül’den 4, Sezer’den 18 kat fazla örtülü ödenek harcadı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gül’den 4, Sezer’den 18 kat fazla örtülü ödenek harcadı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim