• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 17 °C

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Canlı Bomba Kesinlikle YPG'lidir

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Canlı Bomba Kesinlikle YPG'lidir
Ankara'da 28 kişinin ölümüyle sonuçlanan bombalı saldırıyla ilgili açıklamada bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Üstlenmeseler de olayın faili YPG'lidir. Hiç tereddümüz yok" dedi.

Üsküdar'da Cuma namazını kılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çıkışta basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

"KESİNLİKLE YPG'LİDİR"

Ankara'da 28 kişinin öldüğü bombalı saldırıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, "Ne kadar kabul etmeseler de canlı bomba kesinlikle YPG'lidir. Bizim yaptığımız çalışmalarda gelinen nokta burasıdır. Şu anda yargı farklı bir yere gider mi, gitmez mi savcılarımız onlarla da gerekli görüşmeleri yaptık." dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

"Bu gözaltına alınan 14 kişiden, bu sayı artabilir de, şu anda üzerinde inceleme yapıldığı 2 isim dün 3'e çıktı. Belki 1-2 artış da olabilir ama aktif rol oynayanlar bunlar. YPG işin faili kesin. Ne kadar üstlenmeseler de aktif rol oynayan YPG. Şu anda yargı farklı bir yere gider mi, gitmez mi savcılarımız onlarla da gerekli görüşmeleri yaptık.

"NEDEN HALA TERÖR ÖRGÜTÜ İLAN ETMİYORSUN"

Mütteffiklerimizin bizi anlamaması dikkat çekicidir. PKK'yı AB ve ABD terör örgütü olarak ilan etmiştir ama şu olayda dahi adını vermeden terör örgütü olarak geçiştirmektedirler. Bizim yanımızdasın da niçin PYD'yi, YPJ'yi neden hala terör örgütü ilan etmiyorsun. Bilgi, belge ne istiyorsun veriyoruz.

"YANIMDA OLSANIZ NE YAZAR OLMASANIZ NE YAZAR"

Yine aydın geçinen müsfetteler çıktı. Bunların yanında yer alıyor. Benim ülkemde bunun karşısında halkım yer almalı. Birkaç kitabı olan, herhangi bir yerden profesörlük unvanı alan bir kişiye aydın denmez. Bu aydın geçinenler nasıl bildiri yayınlıyorlar. Siz benim yanımda olsanız ne yazar, olmasanız ne yazar. Ben milletimden yanayım. Ama bunların milletin geleceği ile derdi yok. Bu adamların bu ülkede dikili bir taşı bile yok. Siz bu ülkede vatansever bir nesil yetiştirmediniz. Siz üniversitelerimizi kan gölüne çevirdiniz, şimdi aynı şeyleri yapamadığınız için kuduruyorsunuz. Şehitlerimiz var, canımız yanıyor ama sonuna kadar da bu mücadeleyi sürdüreceğiz. Ülkemizi selamete kavuşturacağız.

"OBAMA İLE GÖRÜŞECEĞİM"

Obama'yla saat 17.00'de bir görüşmem olacak, orada konuşacağız. Bu sözcünün bir getirisi, götürüsü yoktur. Biz belgeleri, bilgileri hep aktardık ne dediler? Kerry, Çavuşoğlu'nu aradı ve YPG'nin yaptığı yanlışları anladı. Obama ile yaptığımız görüşmede bunları paylaşacağım. Yavaş yavaş anlamaya başladılar. Silah yardımlarının nasıl, nerede patladığını görün diyeceğiz.

"TOP ATIŞLARIMIZ DEVAM EDECEKTİR"

Aylar önce kendileriyle yaptıkları görüşmede, 3 uçak dolusu silah geldi, yarısı DAEŞ'e, yarısı YPG'ye gitti. O silahlar siviller için patladı. Kimse kendini temize çıkarabilir mi? Gerçek ortada. Aynı şeye Rusya da ortak oldu. Rusya orada katil Esed'le hareket ediyor. PYD'ye alan açıyor. Bizim güneyimizde bir koridor oluşturma gayeti içindeler. Biz bu koridora izin vermeyeceğiz. Bizim bu top atışlarımız buna yöneliktir, devam edecektir. Sınırımızdaki bu gayrimeşru oluşumun izleyicisi olmayacağız."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim