• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Ankara Saldırısını Yapan YPG’dir”

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Ankara Saldırısını Yapan YPG’dir”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'daki saldırıyla ilgili, "Hiç şüphemiz yok, bu işi yapan her ne kadar üstlenmeseler de YPG'dir. Bu gözaltına...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'daki saldırıyla ilgili, "Hiç şüphemiz yok, bu işi yapan her ne kadar üstlenmeseler de YPG'dir. Bu gözaltına alınan 14 kişiden, asıl incelemelerin yapıldığı 2 kişi var ama o da 3'e çıktı. Canlı bomba durumunda olan kişi, bununla beraber iki de yardımcısı olan kişi var" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazını kılmak üzere Ataşehir'de bulunan Mimar Sinan Camii'ne geldi. Erdoğan'ın gelişi nedeniyle cami ve çevresinde yoğun güvenlik önlemi alındı. Cuma namazı öncesi ise şehitler için hatim duası okundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, cuma namazının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Ankara'da 28 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan terör saldırıyla ilgili açıklama yapan Erdoğan, "Şehitlerimizin sayısı 28. İlk etapta 61 yaralımız vardı. Dün itibariyle 28'in altına indi. Halka sökülmeye başladı.

İlk etapta canlı bomba durumunda olan kişi, bununla beraber iki de onun yardımcısı olan kişiler vardı. Burada failin Suriye'den getirilmesi, geldikten sonra belli bir süre Diyarbakır, Ankara, İstanbul arasında bir mekik dokuması ve olay mahallinin birlikte tasarlanması ve bu işin planlanmış olması var. Şuanda bu gözaltına alınan 14 kişiden, asıl üzerinde incelemelerin yapıldığı 2 isim var ama bu 3'e çıktı. Aktif rol oynayanlar bunlar. Canlı bomba kimdir? Kesinlikle YPG. Bir defa o zaten PYD'nin silahlı gücü, malum. Olayın örgüt olarak şu anda her ne kadar üstlenmeseler de YPG ile PYD. Bunlar faili konumundalar. Bu bizim yaptığımız, hükümetimizce güvenlik güçlerimizle, istihbaratımızla yaptığımız çalışmalarda geldiğimiz nokta burası" dedi.

"BİZİM YANIMIZDASIN DA PKK AB ÜLKELERİ TARAFINDAN TERÖR ÖRGÜTÜ OLARAK KABUL EDİLİRKEN YPG, PYD'Yİ DE İLAN ET"

Batı'nın olayı anlamamakta ısrar ettiğini kaydeden Erdoğan, " Bizim tek üzüntümüz Batı'nın olayı anlamamakta direnmesidir. Belgeleri, bilgileri kendilerine aktardığımız halde, PKK'yi AB, terör örgütü olarak ilan etmiştir. Ama şu olay da dahi terör örgütlerinin adını vermemektedir. Bizim yanımızda olmaları yaklaşım itibariyle güzel olabilir ancak bu neticeye varabilecek bir şey değil. Bizim yanımızdasın da PKK AB ülkeleri tarafından terör örgütü olarak kabul edilirken YPG, PYD'yi de ilan et. Belge, bilgi ne istiyorsan bunları sana veriyoruz" diye konuştu.

"SİZ BENİM YANIMDA OLSANIZ NE YAZAR OLMASANIZ NE YAZAR"

Bildiri yayınlayan akademisyenleri de eleştiren Erdoğan, " Bunların yanında yer alan Türkiye'den aydın müsveddesi diye geçinenler çıktı. Bunlara karşı benim ülkemde benim milletimin tavrı olması lazım. Bunların aydınlıkla yakından uzaktan alakası yok. Profesör unvanı alan aydındır diye bir şey yok. Bu ülkede vatanını bütünlüğüne, milletini can güvenliğine saldırılar var ve bu saldırıları yapılanların yanında, arkasında olanları, nasıl oluyor da bu aydın geçinenler kalkıp bununla ilgili bu tür bilgiler yayınlıyor. Siz benim yanımda olsanız ne yazar olmasanız ne yazar. Ben milletimin yanındayım. Ama bunların milletle ilgili bir derdi yok. Bu adamların bu ülkede hiçbir dikilitaşı taşı yoktur. Siz bu ülkede vatansever, milliyetçi öğrenciler yetiştirmediniz. Siz onlara silah verdiniz. Üniversitelerimizi kan gölüne çevirdiniz siz onlardınız. Bütün operasyonlarımızı sonuna kadar sürdüreceğiz. Sonuna kadar da bu mücadeleyi sürdürecek, ülkemizi huzura, mutluluğa yeniden kavuşturacağız" diye konuştu.

"SAAT 17.00'DE OBAMA İLE GÖRÜŞECEĞİZ"

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby'in Türk hükümetinin Ankara'da yaşanan terör saldırısından YPG'yi sorumlu tutan açıklamalarına karşı, saldırının sorumlularının kendileri için "ucu açık bir soru" olduğunu yönünde yaptığı açıklamayla ilgili Erdoğan, "Beni Kirby'e muhatap ederseniz bu yanlış olur. Saat 17.00'de Obama ile görüşeceğiz. Sözcünün bu açıklamalarının getirisi götürüsü yoktur. Bir defa ABD başta olmak üzere bu konuyla ilgili bu belgeleri verdik. Kerry sayın Çavuşoğlu'nu aradı YPG'nin yaptığı yanlışları Dışişleri Bakanımızla paylaştı. Demek ki bazı şeyleri anlamaya başladılar. Obama'yla bunu etraflıca konuşacağız. Örgütlere yaptıkları silah yardımının nerede patladığını artık görün diyeceğiz. Ben aylar önce kendileriyle yaptığım görüşmede silah yardımı yapıyorsunuz, 3 uçak dolusu silah geldi. O silahlar oradaki siviller için patladı. Burada kimse kendini temize çıkarabilir mi gerçek ortada. Rusya, oradaki katil rejimle, Esed'le hareket ediyor. PYD ve YPG ile hareket ediyor. Onlara alan açıyor. Bizim güneyimizde koridor açmaya çalışıyor. Biz onlara müsaade etmeyeceğiz. Azez'de yaşananlar bunun gerekçesidir. Bizim top atışlarımız buna yöneliktir. Bu devam edecektir" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Ankara Saldırısını Yapan YPG’dir”

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Ankara Saldırısını Yapan YPG’dir”

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Ankara Saldırısını Yapan YPG’dir”

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Ankara Saldırısını Yapan YPG’dir”

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Ankara Saldırısını Yapan YPG’dir”

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim