• BIST 9801.44
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 300 Şehit Verdik, Teröristlerin Kaybı En Az 10 Katı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 300 Şehit Verdik, Teröristlerin Kaybı En Az 10 Katı
Yozgat'ta konuşan Erdoğan, "Verdiğimiz şehit sayısı 300'ü geçti ama teröristlerin kaybı en az 10 katı" dedi; "Pensilvanya'dan beddualar yolluyor." dediği Gülen'i de topa tuttu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yozgat'taki toplu açılış töreninde vatandaşlara seslendi. Erdoğan'ın hedefinde hem PKK hem de Fethullah Gülen vardı. Erdoğan, "Terörle mücadelede son ana kadar silahlı kuvvetlerimiz, polisimizle sonuna kadar bu mücadeleyi sürdüreceğiz" dedi.

TEKBİR SESLERİYLE ALANA GİRDİ

Şırnak'ta terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonlar sırasında şehit düşen Özel Harekat Polisi Osman Belkaya'nın cenaze törenine katıldıktan sonra Yozgat'ın Sorgun ilçesine geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ilk olarak Sorgun Belediyesi'ni ziyaret ederek, Belediye Başkanı Ahmet Şimşek'ten brifing aldı. Daha sonra ilçe meydanında halka hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, tekbir sesleri ve 'Türkiye seninle gurur duyuyor' sloganları arasında alana girdi.

"KINALI HASANLAR EKSİK OLMUYOR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise, Çanakkale Savaşı'nın sembol isimlerinden 'Kınalı Hasan'ın hemşehrilerini selamladığını söyleyerek sözlerine başladı. Erdoğan, "Kınalı Hasanlar eksik olmuyor. Cuma namazını Sorgun'da kılacaktık ancak Şefaatli ilçesinden polis memurumuz Osman Belkaya'yı şehit verdik ve bu nedenle cuma namazını Şefaatli'de kıldık." dedi.

YOZGAT'A BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ

Erdoğan "Allah yolunda ölenlere öldürülenlere ölüler demeyin. Teröre yönelik operasyonlarında Yozgat şehadet mertebesine ulaşarak 7'si asker, 3'ü polis, 10 kişiyi şehit verdi. Buradan şehit olan Osman Berkaya kardeşimize rahmet, yakınlarına hemşehrilerine başsağlığı diliyorum." dedi.

"ŞEHİT SAYIMIZ 300'Ü GEÇTİ AMA TERÖRİSTLERİN KAYIPLARI EN AZ 10 KATI"

Güneydoğu'da yapılan operasyonlara da değinen Erdoğan, "Operasyonlarda ülke genelinde verdiğimiz şehit sayısı 300'ü geçti. Teröristlerin verdiği kayıplar bunun en az 10 katı. Şehidimizin kanını yerde bırakmadık, bırakmayacağız. Milletimiz bayrağımız vatanımız, devletimiz saldırı altındayken, 'haydi yavrum git ya gazi ol ya şehit diyerek' evlatlarını vazifeye gönderen tüm annelerin ellerinden öpüyorum." diyerek sözlerini sürdürdü.

GÜLEN'İ TOPA TUTTU

Fethullah Gülen'i de topa tutan Erdoğan "Bakıyorsunuz Pensilvanya'dan beddualar yolluyor. Ne oldu, hangisi tutuyor? Tutmaz, tutmaz o salladığın beddualar, tutmaz. Samimi değilsin çünkü, bu ümmeti parçaladın. Bu devletin, milletin içerisinde temenni ederim ki yanlış istikamette gidenler de bu yanlışlarından vazgeçerler. Hala işin hakikatini bilmiyorlar. Bizim, Allah'tan başka ubudiyet görevini yerine getireceğimiz bir güç yoktur. Biz sadece Rabbimize kulluk ederiz, kula kulluk etmeyiz. Bunun böyle bilinmesi lazım. Ama bakıyorsunuz o dediyse doğrudur mantığıyla hareket edenler var." dedi.

Erdoğan, "Terörle son ana kadar sonuna kadar mücadeleyi sürdüreceğiz. Yozgat'ta topla yatırım tutarı 321 milyon lira olan projelerin açılışını gerçekleştireceğiz." dedi.

"TERÖRLE MÜCADELEMİZ SONUNA KADAR DEVAM EDECEK"

Konuşması "Recep Tayyip Erdoğan" sloganları ile sürekli kesilen Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

" Yolumuz bir asır önce ezanı susturmamak, bayrağı indirmemek için yedi düvele karşı yüreği ile mücadele veren ecdadımızın yoludur. Kurtuluş Savaşımızı vererek son devletimiz Türkiye Cumhuriyeti'ni armağan eden Gazi Mustafa Kemal'i ve tüm kahramanları yad ediyorum. Bölgemizde yaşanan istikrarsızlığı fırsat bilmek suretiyle Türkiye'nin birliğine, beraberliğine, İstiklal Marşı şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un 'Cehennem olsa göğsümüzde söndürürüz, bu yol hak yoludur dönmek bilmez yürürüz', kararlı bir şekilde yolumuza devam edeceğiz. Terörle mücadelede son ana kadar silahlı kuvvetlerimiz, polisimizle sonuna kadar bu mücadeleyi sürdüreceğiz. Sorgun'a yıllar önce verilmiş bir sözüm var. Bu sözü de yerine getiriyoruz. Doğrudan Sorgun'un misafiri olmaya geleceğim demiştim. Sorgunlular'la beraberiz."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim