• BIST 8718.11
  • Altın 2242.741
  • Dolar 32.3254
  • Euro 35.1547
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gedikli sanayicilerle bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gedikli sanayicilerle bir araya geldi
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Bülent Gedikli, Türkiye'nin 15 Temmuz gibi bir badireyi yaşamasına rağmen büyümesini sürdürdüğünü belirterek, "Yaklaşık...

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Bülent Gedikli, Türkiye'nin 15 Temmuz gibi bir badireyi yaşamasına rağmen büyümesini sürdürdüğünü belirterek, "Yaklaşık 1 milyon 665 bin kişiye istihdam sağlanıyor. Hedefimiz 2,5 milyon istihdama ulaşmak" dedi.

İvedik OSB ve Ankara Teknopark yönetimini ziyaret eden Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Bülent Gedikli, "Ocak'ta sanayi üretimi yıllık bazda yüzde 2,6 arttı. Türkiye'de şu anda 311 OSB bulunuyor, 298'i tüzel kişiliklerini kazanmış durumda. Yaklaşık 1 milyon 665 bin kişiye istihdam sağlanıyor. Hedefimiz 2,5 milyon istihdama ulaşmak" açıklamasında bulundu.

Gedikli, OSB'lerin sanayinin dönüşümüne çok büyük katkı sağlayacağının altını çizdi. 2023 hedeflerini gerçekleştirme konusunda sanayicilere büyük görevler düştüğünü söyleyen Gedikli, "Çünkü Türkiye sizin gibi sanayi üretimi yapan, elini taşın altına koyan müteşebbislerin sırtında yükselecek. Madem sizin böyle bir misyonunuz var, yüklerinizi azaltmak da bizim görevimiz. Bunun için 16 Nisan'da "evet" diyelim, başkalarını değil kendi ülkemizi kalkındıralım. Elimize tutuşturulmaya çalışılan reçeteleri değil, kendi yazdığımızı yol haritamızı belirleyebilelim. Organize Sanayi Bölgeleri (OSB), Endüstri Bölgeleri (EB) ve Sanayi Siteleri (SS) uygulamalarını geliştirmek ve bu alanlardaki yatırımları artırmak için yatırımcılara sağlanan emlak vergisi muafiyetinin kapsamını genişletmeyi düşünüyoruz. OSB'lerde emlak vergisini ya kaldıracağız ya da makul seviyeye getireceğiz. Bunun gibi daha birçok reformu hayata geçireceğiz. OSB Türkiye'nin adeta marka haline getirdiği bir modeldir. Bu modeli kendi ülkesine uygulamak için Türkiye ile ortak çalışma yapmak isteyen birçok ülke mevcut" dedi.

Dünya ekonomisinin de bir buhran yaşadığını söyleyen Gedikli, "Pasta küçüldükçe faşizmin arttığını hem Avrupa hem de Amerika'da görüyoruz. Bazı söylemlerimizi bilinçli olarak itibarsızlaştırmaya çalışıyorlar. 2017'nin ikinci yarısında ekonomide ivme kazanacağız. Bunu farazi söylemiyoruz. Gelmek isteyen yabancı yatırımcılarla görüşüyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim