• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 18 °C

Cuma Namazı Sonrası 18 Bin Fidan Dağıtıldı

Cuma Namazı Sonrası 18 Bin Fidan Dağıtıldı
Yeşilyurt Belediyesi, halkın orman konusunda bilinçlendirilmesi amacıyla her yıl 21-26 Mart tarihleri arasında kutlanan Dünya Ormancılık Günü ve Orman...

Yeşilyurt Belediyesi, halkın orman konusunda bilinçlendirilmesi amacıyla her yıl 21-26 Mart tarihleri arasında kutlanan Dünya Ormancılık Günü ve Orman haftası dolayısıyla 18 bin fidan dağıtımı yaptı.

"Yüz Yıl Sonrasını Düşünen Bir Fidan Diksin" sloganıyla hareket eden Yeşilyurt Belediyesi, Yeşilyurt ilçesini ağaçlandırıyor. Yeşilyurt Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından gerçekleşen organizasyonla ilçe sınırlarında bulunan camilerde, Dilek, Şahnahan, Gündüzbey, Topsöğüt ve Çırmıktı Yeşilkonak eğitim merkezlerinde, Hacı Bektaşi Veli Kültür Merkezi ve Dilek Engüzek Cemevi'nde toplam 18 bin adet ücretsiz fidan dağıtımı yapıldı. Dağıtılan fidanlar ile hem farkındalık oluşturmak, hem de Yeşilyurt'un daha fazla yeşillenmesine katkı sunulması hedefleniyor. Temeli Kız Kuran Kursu Cami önünde cuma namazı sonrası düzenlenen fidan dağıtım törenine yoğun bir katılım oldu. Fidan dikiminin özendirilmesi ve yeşil dokunun korunması bilincinin aşılanmasına önem verdiklerini ifade eden Polat,"Yeşili korumak bizim hedefimiz değil, asli görevimizdir. Amacımız halkımıza fidan sevgisini aşılamaktır. Yeşilyurt'un yeşil kalması için sürekli çalışmalar yapmamız gerekiyor, yeşilin artırılması için de belediye olarak hemşehrilerimize destek vermemiz gerekiyor. Bu amaçla bugün camilerimizde hemşehrilerimize fidan dağıtımı yapıyoruz. Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz ayrıca Hacı Bektaşi Veli Kültür Merkezi, Dilek Engüzek Cemevi ve belediyemize bağlı Yeşilkonak Eğitim Merkezleri'nde toplam 18 bin adet ücretsiz fidan dağıtımı yapıyor. Havaların düzelmesiyle fidan dikim mevsimi başladı. Vatandaşlarımızın evlerinde, bahçelerinde, tarlasında ve istedikleri yerlere bu fidanları dikerek, şehrimizin ve ilçemizin daha yeşil bir görüntüye ulaşmasına katkıda bulundukları için mutluyuz. Şuna eminim ki, size teslim ettiğimiz fidanlara gözünüz gibi bakacaksınız" şeklinde konuştu. Polat, sağlıklı yaşamın koruyucusu ağaçları korumak ve yeşil dokuyu genişletmenin öncelikli görevleri olduğunu belirtti. Polat, " Peygamber Efendimiz, "Kıyametin kopacağını bilseniz elinizdeki fidanı dikiniz" buyurmakta, ayrıca yeşil korumayı ve ağaç dikimini çocuklarımıza eğitim olarak vermemiz lazım. Yeşilin artırılması için de hepimizin el birliği yapıp beraber hareket etmesi gerekmektedir. Yeşil dokuyu, ormanları, doğayı korumak ve yaşatmak hepimizin görevidir. Gelecek nesillere gölgesinde yaşayabileceğimiz, nefes alabileceğimiz ağaçlar bırakmalıyız" ifadelerini kullandı.

Orman Bölge Müdürü Ziya Polat ise Yeşilyurt ilçesinin yeşilliği ile meşhur olduğunu söyledi ve çalışmaların devam edeceğini kaydetti.

Cuma Namazı Sonrası 18 Bin Fidan Dağıtıldı

Cuma Namazı Sonrası 18 Bin Fidan Dağıtıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim