• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 15 °C

Cuma Namazı İzni Eleştirilerine Sofuoğlu’ndan Tepki

Cuma Namazı İzni Eleştirilerine Sofuoğlu’ndan Tepki
Eğitim-Bir-Sen Manisa Şube Başkanı ve Memur-Sen Manisa İl Temsilcisi Mehmet Emin Sofuoğlu, "Cuma namazı için öngörülen izin sadece Anayasa'nın değil,...

Eğitim-Bir-Sen Manisa Şube Başkanı ve Memur-Sen Manisa İl Temsilcisi Mehmet Emin Sofuoğlu, "Cuma namazı için öngörülen izin sadece Anayasa'nın değil, evrensel hukukun da gereğidir. Herkesin özgürce inanma, inandığını yaşama, anlatma özgürlüğünün bir gereğidir." dedi.

Cuma Namazı düzenlemesi ile ilgili insan haklarına aykırı açıklamaların yapıldığını ifade eden Sofuoğlu, "Cuma Namazı Düzenlemesi Kamusal Alanda Ayrımcılığı Derinleştirecektir!" başlığıyla açıklama yapan emek örgütleri var. Bunlar, insan hakları, insan onuru ve vicdan konusunda emekleme aşamasına bile gelememişler. Bu açıklama, en naif ifadeyle, koca bir cahillik, inanç ve ibadet özgürlüğüne saygısızlıktır. Bir konfederasyonun, toplu sözleşme kazanımlarını hiçe sayması da, masayı değersiz hale getirmeye çalışması da büyük bir talihsizliktir. Cuma namazına gidemeyen, ibadet hürriyeti engellenen tek bir vatandaşın olmasıdır ayrımcılık. Bu sendika görünümlü vesayet taşeronları istiyorlar ki, yasaklar, baskılar, dayatmalar devam etsin. Devam etsin ki, kendi varlıklarının anlamı bulsun. Bu yasaklar kalktıkça onların varlık sebepleri ortadan kalkıyor. Özgürlük alanları büyüdükçe, bunların çapı küçülüyor. Korkuları, kabusları bu." dedi.

Cuma Namazı izninin toplu sözleşme masanın bir kazanımı olduğunu hatırlatan Sofuoğlu, "Cuma izni süresinin uzatılması kararını hükümetin uygulaması olarak lanse etmek, işi mezhepçilik boyutuna taşımak samimiyetsizliğin de ötesinde kötü niyetli bir yaklaşımdır. Toplu sözleşme kazanımımızda, kamu görevlilerinin zorla Cuma namazına gitmesiyle ilgili hiçbir ifade bulunmamakta, namaza gidenlerin ibadetlerini huzur içinde yapabilmeleri için sadece süre düzenlemesi vardır. Bu düzenlemeyi çarpıtanlar, topluma ve toplumun değerlerine yabancılaşanlardır. Topluma yabancılaşanlar, çok uzun olmayan bir sürede yalan olacaklardır." şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim