• BIST 9937.74
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 24 °C

Çukurova GİAD’dan Hassas Kutlama

Çukurova GİAD’dan Hassas Kutlama
Ankara ve İstanbul'daki terör saldırıları sonrasında yaşanan korkuya karşılık vatandaşlara "Hassasiyetleri koruyarak sosyal hayatınızı sürdürün"...

Ankara ve İstanbul'daki terör saldırıları sonrasında yaşanan korkuya karşılık vatandaşlara "Hassasiyetleri koruyarak sosyal hayatınızı sürdürün" çağrısı yapan Çukurova Genç İşadamları Derneği (Çukurova GİAD), kuruluş yıldönümü gecesinde de ülke gündemine uygun hassasiyet gösterdi. Ünlü sanatçı Nilüfer'in de sahne aldığı gecenin programı ağırlaştırıldı. Yapılan konuşmalarda terör lanetlendi, salonun duvarlarında Türk Bayrağı yansıtıldı, sanatçı ile birlikte konuklar "10. Yıl Marşı" ve "Bir Başkadır Benim Memleketim" şarkısını seslendirdiler.

Hilton Oteli'nde düzenlenen 24'üncü Kuruluş Yıldönümü gecesi, bu yıl Türk Hava Yolları, Kulak İnşaat, Mengerler Mercedes Benz'in sponsorluklarında yapıldı. Dijital dünyanın son yeniliklerinden biri olan Video Mapping uygulaması da, Adana'da ilk kez bu gecede kullanıldı. Salonun kapıları dahil tüm duvarlarına görüntü veren Video Mapping uygulaması, farklı bir ambiyans kazandırdı. Derneğin ve sponsorların tanıtım vtr'lerinin ardından konuşan Çukurova GİAD Başkanı Ömer Faruk Sakarya, 24. yılını kutlayan derneğin kuruluş hikayesini anlattı, salonda konuklar arasında bulunan, derneğin kuruluş fikrinin sahibi Menderes Yıldırım'a teşekkür etti. Konuşmasında Beatles Grubu üyelerinden John Lennon'un hayatından bir alıntıyı aktaran Başkan Sakarya, şunları söyledi:

"Ülke olarak çok sıkıntılı, zor zamanlar geçiriyoruz. Terör belası hepimizi ürkütüyor, korkutuyor, ama, en fazlası kızdırıyor. Biz yönetim olarak yaptığımız değerlendirmede terör korkusunun etkisiyle hizmet sektörünün sekteye uğradığını, insanların evlerine çekildiklerini, ticarette aksamalar başladığını gördük ve (Evet terör gerçeği var ama sosyal hayata ara verip, terör korkusuna yenik düşmeyelim, çünkü terörün de istediği bu) dedik. Vatandaşlara da (Sosyal hayatınıza ara vermeyin, hassasiyetlerinizi koruyarak sosyal hayatınızı sürdürün) çağrısı yaptık. Biz de Çukurova GİAD olarak teröre prim vermek istemedik. İçinde bulunduğumuz durumun hassasiyetine özen göstererek gecemizi iptal etmeme kararı aldık. Bakın John Lennon okulda (Büyüyünce ne olacaksın?) diye soran öğretmenine (Büyüyünce mutlu olacağım) diyor. Öğretmenleri (Soruyu yanlış anladın herhalde) derken, O, bu kez, (Hayır, siz hayatı yanlış anlıyorsunuz) diyor. Ben buradan sesleniyorum. Teröre hizmet edenler, terör örgütünün üyeleri, siz hayatı yanlış anladınız. Yanlış yoldasınız. Hayatı doğru anlayın. İnsanların canını yakmayın. Siz de doğru ve mantıklı şekilde, devletimizin bekası içinde yaşamınızı sürdürün. Bu ülkeyi bölmeye, bu ülkenin canını yakmaya kimsenin gücü yetmez, yetmeyecek. Bizler dik durdukça, bizler onların vermek istedikleri mesajları almadıkça, almayacağımızı gösterdikçe hiç kimse bu ülkenin önünde duramaz."

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Vergi Dairesi Başkanı Ahmet Tunalı, Adana Ticaret Odası (ATO) Meclis Başkanı Tarkan Kulak, ATO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Şahbaz, AGİAD Başkanı Sefa Noyaner'in de katıldığı gecenin sponsorlarına teşekkür plaketleri, yeni üyelere üyelik belgeleri verildi.

Sevgi Evleri'ndeki çocukların ağız ve diş sağlığı kontrollerini, muayene ve tedavilerini yapan dernek üyeleri Kerem Dolar, İsmail Erdem ve Tolga Gezerşen ile derneğin kuruluş fikrinin sahibi Menderes Yıldırım'a da teşekkür belgeleri takdim edildi. Bu törenin ardından sahne alan ünlü sanatçı Nilüfer, unutulmaz şarkılarını seslendirdi, ancak, ülkemizdeki terör olayları nedeniyle program ağırlaştırıldı. Çukurova GİAD Yönetim Kurulu, Nilüfer ile birlikte sahnede, "10. Yıl Marşı" ve "Bir Başkadır Benim Memleketim" şarkısını seslendirdiler, salondaki konuklar da onlara eşlik ettiler. Marş ve şarkı seslendirildiği sırada, salonun tüm duvarlarına dalgalanan Türk Bayrağı görüntüsü yansıtıldı. Marş ve şarkı sırasında salonda duygulu anlar yaşandı, konuklardan bazılarının gözleri doldu.

Çukurova GİAD’dan Hassas Kutlama

Çukurova GİAD’dan Hassas Kutlama

Çukurova GİAD’dan Hassas Kutlama

Çukurova GİAD’dan Hassas Kutlama

Çukurova GİAD’dan Hassas Kutlama

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim