• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 15 °C

Çukurova, Çka Ve KOSGEB’le Ortak Çalıştı

Çukurova, Çka Ve KOSGEB’le Ortak Çalıştı
İşsizliği azaltmak amacıyla KOSGEB'in desteğini alan Çukurova Belediyesi, Girişimcilik Eğitimini başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifika verdi.

İşsizliği azaltmak amacıyla KOSGEB'in desteğini alan Çukurova Belediyesi, Girişimcilik Eğitimini başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifika verdi. Proje hazırlamayı öğrenen Çukurova'daki altı belediyenin personeli de belge aldı. DABB ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, "Bir kişi bile işini kursa, yanında birkaç kişiyi çalıştırsa ne mutlu bize" dedi.

KENDİ İŞLERİNİ HİBE ALARAK KURACAKLAR

Adana'da Çukurova İlçe Belediyesi bünyesinde gerçekleştirilen "İş Kurma" ve "Proje Hazırlama Eğitimi" kurslarında başarı gösteren toplam 100 kişiye törenle sertifika ve belgeleri verildi. KOSGEB ve ÇKA'ya destekleri için teşekkür eden Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, "İşsizliği belediyelerin çözebilmesi imkansız, o nedenle KOSGEB Adana Müdürlüğü ile işbirliği yaparak gerçekleştirdiğimiz bu kursları bitirenler umarız ki en kısa zamanda kendi işlerini kuracak, bu amaçla hibe ve kredi de alarak hedeflerine ulaşacaklardır. Bu arkadaşlardan bir tek kişi bile kendi işini kursa ve yanlarında birkaç kişiyi çalıştırırsa ne mutlu bize" diye konuştu.

"BÖLGEM İÇİN BEN DE PROJE YAPABİLİRİM"

Çukurova Kalkınma Ajansı'ndan eğitim ve danışmanlık katkısı alarak "Proje Yazma ve Geliştirme Eğitimi" alan Çukurova, Seyhan, Karataş, Mezitli, Akdeniz ve Silifke belediyelerinden toplam 40 personele de aynı törende başarı sertifikaları takdim edildi. DABB Başkanı da olan Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, "Eğitim alan bu arkadaşlarımız, artık "Ben bölgem için en iyi projeyi yapabilirim" iddiasını taşıyor. Çukurova Kalkınma Ajansı'mızla güzel bir işbirliğimiz oldu. KOSGEB çok anlamlı bir destek verdi ve biz de üzerimize düşeni yapmaya çalıştık. KOSGEB'in, projeyi uygun görmesi halinde girişimci adayına geri ödemesiz 50 bin lira hibe desteği olacak, bu çok güzel bir fırsat" dedi.

KOSGEB VE ÇKA'DAN ÇETİN'E TEŞEKKÜR

Başarılı kursiyerlere sertifikalarını ve başarı belgelerini veren Çukurova Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Lütfi Altınsu, ajansın çalışmaları hakkında bilgi verdiği konuşmasında "Projeci bir başkan" olarak değerlendirdiği Başkan Soner Çetin'e duyarlı yaklaşımı ve "40 projeci yetiştirdiği için" teşekkür etti. Törene katılan KOSGEB Adana Müdürü Hüseyin Şen de Adana genelinde 1500 kişiye verdikleri Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi'ni Çukurova'da 150 kişiye verdirten Başkan Soner Çetin'e takdirlerini iletti, "Bu duyarlı yaklaşım için Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği Başkanlığını da yürüten Sayın Başkan Soner Çetin'e teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Çukurova, Çka Ve KOSGEB’le Ortak Çalıştı

Çukurova, Çka Ve KOSGEB’le Ortak Çalıştı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim