• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C

Çukurova Belediyesi 7. Danışma Kurulu

Çukurova Belediyesi 7. Danışma Kurulu
Çukurova Belediyesi Danışma Kurulu 2016 yılının ilk toplantısını onlarca projenin önerildiği bir platformda gerçekleştirdi.

Çukurova Belediyesi Danışma Kurulu 2016 yılının ilk toplantısını onlarca projenin önerildiği bir platformda gerçekleştirdi. Kadınlar Sohbet Evi'nden Sanatçılar Sokağına, şehrin heykellerle donatılması ve işsizliğin azaltılması dahil çok sayıda proje teklifine sıcak bakan Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, "Her şeyi bilemeyiz; onun için danışıyor, dinliyor ve gereğini yapıyoruz" dedi.

Türkiye'de ilk kez 19 ay önce Adana'da oluşturulan Çukurova Belediyesi Danışma Kurulu 7. toplantısını çeşitli oda, vakıf, STK, sanatçı ve akademisyenlerin katılımıyla yaptı. Son üç ayda gerçekleştirilen icraatlar hakkında üyelere bilgi veren Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Danışma Kuruluna, "Bize bir fener tutun. Biz her şeyi bilemeyiz; onun için danışıyor, dinliyor ve gereğini yapıyoruz. Bize yardımcı olun ve biz de sizlerden yararlanalım" diye seslendi.

Toplantıya TMMOB Mimarlar Odası'nı temsilen katılan Eren Tümer, tasarım atölyeleri oluşturulması önerisinde bulundu.

Bir başka proje teklifi ise ÇUGİAD Başkanı Ömer Faruk Sakarya'dan geldi. Ciddi bir işsizlik sorunu olduğunu ancak nitelikli eleman bulamama diye bir mesele olduğuna dikkat çeken Sakarya, "İş makinesi operatörlüğü kursu" açılmasına öncülük edilmesini önerdi. Başkan Soner Çetin, bu öneriye ve istihdama yönelik bazı atölyeler oluşturulması tekliflerine sıcak bakarken bir park içinde Kadınlar Sohbet Evi yapacaklarını müjdeledi.

Beyin fırtınası şeklinde geçen Çukurova Belediyesi Danışma Kurulu'nda Kadın Meclisi adına söz alan Feray Özyazgan Çukurova'ya 23 Nisan'da bir çadır içinde buz pateni tesisi getirtilmesini, Çukurova Üniversitesi'nden Prof. Dr. Fatih Cin, kentin çeşitli noktalarına sanat değeri yüksek heykeller yapılmasını, AGESDER Başkanı Serdar İnözü de uygun bir sokağın Sanatçılar Sokağı haline getirilmesini teklif eden isimler oldular.

Kürsü özgürlüğünün çok önemli olduğunu vurgulayan TMMOB İMO Başkanı Nazım Biçer'in gündemli toplantılar yapılması önerisi ve Sanat Sokağı yapılması teklifi de Başkan Soner Çetin'in olumlu yaklaşımıyla kabul edildi.

Çukurova Belediyesi 7. Danışma Kurulu

Çukurova Belediyesi 7. Danışma Kurulu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim