• BIST 10255.86
  • Altın 2401.823
  • Dolar 32.2594
  • Euro 34.6419
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 27 °C

Coşkun: Büyüme % 5’in altına düşmemeli

"Girişimci Gözü İle" toplantılarında konuşan Eski Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, Türkiye'de rekabetin artması için büyüme hızının yüzde 5'in altına düşmemesi gerektiğini belirtti.

Eski Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, Türkiye'nin rekabet gücünün artması için büyüme hızının yıllık yüzde 5'in altına düşmemesi gerektiğini belirtti.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesinde (TOBB-ETÜ) Global Girişimcilik Haftası dolayısıyla düzenlenen "Girişimci Gözü İle" toplantıları başladı.

Ali Coşkun, toplantıda yaptığı konuşmada, başarının sırrının güven, sevgi ve çalışmada gizli olduğunu söyledi.

Türkiye'nin, petrol ve doğal gaz kaynaklarına yakınlığı dolayısıyla stratejik öneme sahip olduğuna dikkati çeken Coşkun, küreselleşme ile dünyanın tek pazar haline geldiğini ifade etti.

Coşkun, girişimciliğin gelişebilmesi için uygun ortamın sağlanması gerektiğine işaret ederek, "Eskiden bir şey keşfettiğimizde, bize 'icat çıkarma' derlerdi, ancak günümüz icat çıkarmayı gerektiriyor" ifadesini kullandı.

Türkiye ekonomisinin geçmişte faiz, döviz ve borsa "şeytan üçgeni"nde çırpındığını dile getiren Coşkun, son 10 yılda ekonomide ciddi gelişmeler kaydedildiğini belirtti. Ekonomideki mevcut durumun, üretim, yatırım ve ihracata verilen önemin sonucu olduğunu ifade eden Coşkun, Türkiye'nin rekabet gücünün artması için büyüme hızının yıllık yüzde 5'in altına düşmemesi gerektiğini vurguladı. Coşkun, "Büyüme hedefimiz yıllık yüzde 7 olmalıdır" dedi.

"Girişimciler, dünya çapında Türk markaları yaratacak"

TOBB-ETÜ Rektörü Prof. Dr. Necip Camuşcu da Türkiye gibi ekonomisi küçük ve orta ölçekli sanayiye dayalı ülkelerde yeni yatırımcıların teşvik edilmesi ve girişimcilik ruhunun geliştirilmesi için uygun ortamın hazırlanması gerektiğini söyledi.

Girişimcilerin, ileride dünya çapında Türk markalarını yaratacak kişiler olduğuna dikkati çeken Camuşcu, "Bu anlamda üniversitemiz üzerine düşeni yapmaktadır. Kuruluşumuzdan bu yana tüm bölümlerimizde zorunlu girişimcilik ve liderlik dersleri verilmekte ve girişimcilik yarışmaları düzenlenmektedir" diye konuştu.

www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim