• BIST 10336.5
  • Altın 2401.823
  • Dolar 32.2594
  • Euro 34.6419
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 5 °C
  • İzmir 13 °C

Çorum’un Ara Eleman İhtiyacını Hitit Üniversitesi Karşılayacak

Çorum’un Ara Eleman İhtiyacını Hitit Üniversitesi Karşılayacak
Hitit Üniversitesi, üniversite-sanayi işbirliği kapsamında otomotiv sektörünün ara eleman ihtiyacının karşılanması noktasında yeni bir uygulamayı...

Hitit Üniversitesi, üniversite-sanayi işbirliği kapsamında otomotiv sektörünün ara eleman ihtiyacının karşılanması noktasında yeni bir uygulamayı hayata geçirdi.

İş-Kur'un katkısıyla Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu'nca ilk olarak otomotiv sektöründe hayata geçirilen "İş başı eğitimi" adı verilen yeni konsept çerçevesinde Motorlu Araçlar ve Ulaştırma Teknolojileri Bölümü Otomotiv Teknolojisi Programı öğrencileri ildeki otomotiv firmalarında eğitim görecekler. Haftanın belirli günlerinde sektörde faaliyet gösteren firmalarda eğitim alan öğrenciler hem mesleki bilgi ve becerilerini geliştirecek, hem de sektörün ihtiyaç duyduğu ara eleman ihtiyacını karşılayacak.

Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Menderes Suiçmez, teknik ve sosyal bilimler Meslek Yüksekokulları'nın iş dünyasına ara eleman yetiştirdiğini söyledi.

Geçmişte işletmeler, ara eleman ihtiyaçlarını meslek liselerinden mezun öğrencileri eğiterek karşıladığını hatırlatan Prof. Dr. Suiçmez, bu ihtiyacı Meslek Yüksekokullarından mezun olan teknikerlerin karşılaması gerektiğini belirtti.

Ara eleman ne kadar iyi yetiştirilirse, işletmelerin de ihtiyacının o kadar iyi karşılanacağına dikkat çeken Prof. Dr. Suiçmez, ara elemanların iyi yetişmesi içinde "işbaşı eğitimi'inin hem kendileri hem de iş dünyası için ideal bir konsept olduğunun altını çizdi.

İş başı eğitimi alan öğrencilerin istihdam oranının da yüksek olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Suiçmez, "Teorik ve pratik bilgiyi alan öğrenciler, "iş işte öğrenilir" ilkesiyle hem gittikleri işyerine daha rahat adapte olmakta, hem de işletmeler ihtiyacı olan ara elemanı eğitim süresince yakından tanıyarak, daha iyi yetişmesine ve yetiştirilmesine katkı sunmaktadırlar. Mezuniyet sonunda işbaşı eğitimine katılan öğrencilerimizi işletmelerimiz daha önceden tanımış oldukları için kolayca istihdamını sağlayabilmektedirler. Hitit Üniversitesi bünyesinde açılan programlar yada bölümlerin kuruluşunda öncelikli olarak mezunlarının istihdam edilebilirliği ve işgücüne katkıları dikkate alınmıştır. Amacımız ülke ekonomisine katkı sağlayacak ve işgücüne direkt katılacak mezun verebileceğimiz programları oluşturmak. Diğer bir deyişle üniversite mezunu işsiz gençler topluluğu oluşturmamaktır" dedi.

BİR DİĞER KONSEPT TRİMESTER UYGULAMASI

Hedeflerinin trimester uygulamasını hayata geçirmek olduğunu anlatan Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Menderes Suiçmez, "Bu uygulamayı hayata geçirirsek bu iş başı eğitimden daha iyi olacak. Normalde ön lisans programlarının süresi iki yıldır. Ancak dört yarıyıldan oluşan iki yıl. Trimester uygulamasında ön lisans programları 6 yarıyıldan oluşan iki yıldır. Öğrenciler 6 yarıyılın üç yarıyılını işyerinde eğitim görerek üç yarıyılını da okulda eğitim görerek tamamlamaktadır. Örneğin birinci sınıf öğrencilerinin okulda eğitim gördüğü yarıyılda ikinci sınıf öğrencileri işyeri eğitiminde olacaktır. Yarıyıllar güz, bahar ve yaz yarıyıllarından oluşmaktadır. Bu başladığında süreklilik arz eden bir durumda olmalıdır. Ancak trimester uygulamasını her programda Çorum için uygulamak biraz zor. Çorum'da makine ve otomotov sektörü güçlü olduğu için ancak bizdeki programlardan makine ve otomotiv programlarında uygulama imkânı bulabiliriz. Bu yöndeki çalışmalarımız ve görüşmelerimiz devam etmektedir" ifadelerini kullandı.

Çorum’un Ara Eleman İhtiyacını Hitit Üniversitesi Karşılayacak

Çorum’un Ara Eleman İhtiyacını Hitit Üniversitesi Karşılayacak

Çorum’un Ara Eleman İhtiyacını Hitit Üniversitesi Karşılayacak

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim