• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 15 °C

Çöpleri taraftar kutularına atıyorlar

Çöpleri taraftar kutularına atıyorlar
Balıkesir'in Karesi İlçesi'nde bulunan Atatürk İlkokulu'ndaki öğrenciler artık çöplerini tuttukları takımının kovasına atıyor.

Balıkesir'in Karesi İlçesi'nde bulunan Atatürk İlkokulu'ndaki öğrenciler artık çöplerini tuttukları takımının kovasına atıyor. Belediye ve okul tarafından Pazartesi günü hayata geçirilen uygulama kapsamında okulun bahçesinde çeşitli noktalara Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Balıkesirspor'un renk ve logolarının bulunduğu 12 adet çöp kovası yerleştirildi.

Karesi Belediyesi, okulların temiz tutulması ve çocuklara küçük yaşta çevre bilincinin aşılanması amacıyla Atatürk İlkokulu tarafından hayata geçirilen projeye destek verdi. Belediye'nin desteği ile çocuklara yasaklarla değil sevdikleri yollarla çevreyi temiz tutma alışkanlığı kazandırmayı hedeflediklerini söyleyen Atatürk İlkokulu Müdürü Emin Çakır, "2015-2016 eğitim öğretim yılında "Temiz Okul, Temiz Çevre" projesini hayata geçirdik. Bu yıl da çocuklarımızın futbola olan sevgilerini baz alarak okulumuzun daha temiz olması için çocuklarımıza temizlik alışkanlığı nasıl kazandırabiliriz diye düşündük ve bir proje hazırlayarak Karesi Belediyesi'ne sunduk. Bizlerden desteğini hiçbir zaman esirgemeyen Karesi Belediye Başkanımız Sayın Yücel Yılmaz bu projemize de olumlu yaklaştı" dedi.

Uygulama ile beklediklerinin üzerinde bir başarı yakaladıklarını ifade eden Emin Çakır, "Çöp kovalarımızı okulumuzun içerisine yerleştirdiğimiz zaman gördük ki bahçede tek bir çöp kalmadı. Proje ile beklentimizin üzerinde bir başarı yakaladık. Bunun için çok mutluyuz. Okulumuzda bin 600 öğrenci var ve tamamına temizlik alışkanlığı kazandırmak çok kolay bir şey değil. Amacımız sadece okulumuzu değil çevremizi temiz tutmayı öğretebilmek, bu alışkanlığı kazandırmak en büyük hedefimiz. Karesi Belediyesi'nin de destek verdiği bu proje ile daha ilk günden bu alışkanlığı gerçekleştirdiğimizi düşünüyoruz" açıklamasında bulundu

Çöpleri taraftar kutularına atıyorlar

Çöpleri taraftar kutularına atıyorlar

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim