• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C

Çocuklarda İnternet Bağımlılığına Dikkat

Çocuklarda İnternet Bağımlılığına Dikkat
Uzman Klinik Psikolog, Psikoterapist Ömer Faruk Yetiş, ebeveynlere uyarılarda bulunarak çocuklarda internet bağımlılığına dikkat etmeleri gerektiğini...

Uzman Klinik Psikolog, Psikoterapist Ömer Faruk Yetiş, ebeveynlere uyarılarda bulunarak çocuklarda internet bağımlılığına dikkat etmeleri gerektiğini söyledi.

Memorial Diyarbakır Hastanesi'nde görevli Psikolog Yetiş, çocukların internet kullanımı ile ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulundu. Çocukların, tatili sınırsız süre olarak gördüklerini ifade eden Yetiş, çocukların bu süreyi internet veya televizyon başında geçirme eğilimi gösterdiğini dile getirdi.

Yetiş, "Bizim yetişkinler olarak "internete girme, televizyon izleme" dememiz çok faydalı olmayabilir, çatışma oluşturabilir. Bunun yerine çocukların ilgisini çekecek etkinlikler yapmalıyız. İnternet son yıllarda oldukça yaygın kullanılan, aslında iyi bir iletişim aracı, ancak bağımlılığı da birlikte gelişmeye başladı. İnternet ile ilgili geçirilen fazla zihinsel meşguliyet, internet ile geçirilen zamanın giderek artması bu zamanı kısıtlamaya çalışmak ile ilgili eylemlerin yetersiz kalması, internet kullanmak hakkında sürekli konuşmak, sosyal medyada geçirilen süre nedeniyle iş, aile hayatı, çocuklarda öğrenim hayatını olumsuz etkilemesi, bunlar bize bağımlılığının geliştiğini düşündürmeli. Böyle durumlarda çocukla birlikte ele alınıp bir uzman ile görüştürülmesinde fayda var. İnternet bağımlılığı bazen çok ileri aşamalarda, çocuğun diğer tüm sosyal zamanı olumsuz etkileyip, tam bir kopma oluşturabilir. Buraya gelmeden önce anne babanın bunu izlemleyip bir uzmana başvurmaları önemlidir" dedi.

"İNTERNET KULLANIMI EBEVEYN KONTROLÜNDE OLMALI"

İnternette geçirilen uzun sürelerin fiziksel ve zihinsel olarak çocuklara zarar vereceğini bildiren Yetiş, şu ifadeleri kaydetti.

"Psikolojik olarak sosyal yaşamdan içe çekilme, içe kapanma diğer tüm etkinliklerden zevk alamama okulda bile arkadaşları ile otururken bile zihninde internette yaptığı bir şeylerin meşguliyeti ile olma sosyal yaşamdan iyice çekilme ile sonuçlanabilir. Bu nedenle internette geçirilen zamanın çok artması okulu etkileyeceğini görmesi, sosyal yaşamdan iyice çekilme görüldüğünde ebeveynlerin bir uzmana başvurmaları iyi olacaktır. İnternette birçok şeye ulaşılabiliyor. Bu nedenle internet kullanımı mümkün mertebe ebeveyn kontrolünde olmalı. Şiddet içeren oyunlar, şiddet içeren videolar ve bunları izleyen, ardından travmatik belirtiler gösteren çok gençler oluyor. Bunun önüne geçmek için mutlaka internette ebeveyn kontrolü olmalı."

Çocuklarda İnternet Bağımlılığına Dikkat

Çocuklarda İnternet Bağımlılığına Dikkat

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim