• BIST 10336.5
  • Altın 2401.823
  • Dolar 32.2594
  • Euro 34.6419
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 5 °C
  • İzmir 13 °C

Çocuklar Geleneksel Oyunlarla Şenlendi

Çocuklar Geleneksel Oyunlarla Şenlendi
23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Foça'da çocuk oyunları şenlikleri ile başladı.

23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Foça'da çocuk oyunları şenlikleri ile başladı. Şenliklerde, geleneksel yakan top oyunu protokol ve çocuklar arasında oyandı.

Foça'da 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Çocuk Oyunları Şenliği düzenlendi. Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen şenliğe Foça Kaymakamı Niyazi Ulugölge, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Foça İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel Akar, ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin yanı sıra öğretmenler ve vatandaşlar katıldı. Hafta boyunca sürecek şenlik kapsamında, unutulmuş çocuk oyunları olan mendil kapmaca ve yakan top oynanacak.

ÇOCUKLARLA YAKAN TOP OYNADILAR

Foça Kaymakamlığı, Foça Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlenen Çocuk Oyunları Şenliği, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Foça Reha Necla Midilli Ortaokulu öğrencilerinin halkoyunları gösterileri ile devam etti. Halkoyunları gösterilerinin ardından, Foça Kaymakamı Niyazi Ulugölge, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Foça İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel Akar ve beraberindekiler çocuklarla yakan top oynadı.

DÜNYANIN İLK VE TEK ÇOCUK BAYRAMI

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında bir bildiri yayınlayan Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, "Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılış gününü; Ulus?l Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak ilan eden Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, bu davranışı ile çocukların haklarını dünya gündemine taşımış ve "Türk milletinin istikbali bugünkü çocukların isabetli görüşü ve yorulmak istidadında olmayan çalışma azmi ile büyük ve parlak olacaktır" demiştir. Geleceğimiz olan çocuklara dünyanın ilk ve tek çocuk bayramını armağan ederek çocuklara güvenini, sevgisini göstermiştir" dedi.

Çocuklar Geleneksel Oyunlarla Şenlendi

Çocuklar Geleneksel Oyunlarla Şenlendi

Çocuklar Geleneksel Oyunlarla Şenlendi

Çocuklar Geleneksel Oyunlarla Şenlendi

Çocuklar Geleneksel Oyunlarla Şenlendi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim