• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 22 °C

Çocuklar, Doğayı Görerek Öğreniyor

Çocuklar, Doğayı Görerek Öğreniyor
Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü 4. Bölge Müdürlüğü bünyesinde açılan "Aydın Doğa Eğitim Merkezi"...

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü 4. Bölge Müdürlüğü bünyesinde açılan "Aydın Doğa Eğitim Merkezi" öğrencileri ağırlamaya devam ediyor.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Aydın İl Şube Müdürü Nihat Andaç, kendi konseptinde Türkiye de ilk olan Aydın Doğa Eğitim Merkezi'nin şube binasında hizmet vermeye devam ettiğini belirtti.

Doğa Eğitim Merkezinde çocuklara doğa sevgisi ve koruma anlayışının geliştirilmesi yönünde eğitimlerin verildiğini belirten Andaç, " Eğitim verirken mümkün olduğunca çocukların ilgisini çekecek materyaller ve sunumlar kullanılmaktadır. Proje ile doğa teması üzerinde farkındalık oluşturularak bunun küçük yaşlardan itibaren belleklere kazınması ve gelecek kuşaklara da bu bilincin aktarılmasını amaçlıyoruz" dedi.

Milli Eğitim Müdürlüğü ile eşgüdümlü olarak programlar belirleyip öğrencileri belirli günlerde burada misafir edip eğitim verildiğini ifade eden Andaç, Orman Mühendisleri Ali Aydın ve Süleyman Pınar eşliğinde gerçekleştirilen sunumlarla öğrencilerin bilgilendirildiğini söyledi.Andaç, "Bu programa 2014 yılın başında başladık. Bu projedeki amacımız doğa sevgisini küçük yaşlarda küçük beneklere işletmektir. Bu amaçla bu çalışmayı 2015-2016 eğitim öğretim sezonuna yetiştirdik. Şu ana kadar 40 okul merkezimizi ziyaret etti. Bu ziyaretler İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile temas kurarak bir program dâhilinde yapıyoruz. Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan yazışmalar sonucu okullar bizden tarih talep ediyor. Bizde bu taleplere göre bir takvim oluşturuyoruz. İlgili mühendis arkadaşlarımız ile koordine ederek çalışmaları süründürüyoruz. Haftanın Salı ve Perşembe günleri düzenlenen program tamamen dolu geçmektedir. Buda ilginin ne kadar fazla olduğunu gösteriyor. Özellikle köy okullarındaki çocuklar merkeze gelmek suretiyle onlar için topluca bir gezi imkânı da sağlamış oluyor. Çocuklar burada doğada yaşayan hayvanların birer örneklerini gördükleri gibi bölgede yetişen endemik bitkilerinde birer örneklerini görerek bunları tanımaya çalışıyorlar. Buradaki eğitimler hem canlı örnekleri hem de slayt eşliğinde verilmektedir" diye konuştu.

Andaç, düzenlenen eğitim seminerin ardından katılım gösteren öğrencilere katılım belgesinin de verildiğini belirtti.

Çocuklar, Doğayı Görerek Öğreniyor

Çocuklar, Doğayı Görerek Öğreniyor

Çocuklar, Doğayı Görerek Öğreniyor

Çocuklar, Doğayı Görerek Öğreniyor

Çocuklar, Doğayı Görerek Öğreniyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim