• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 18 °C

Çocuk Trafik Eğitim Parkında Çalışmalar Devam Ediyor

Çocuk Trafik Eğitim Parkında Çalışmalar Devam Ediyor
Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından okul öncesi, ilk ve ortaöğretim öğrencileri için hazırlanan Çocuk Trafik Eğitim Parkı Projesinde çalışmalar...

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından okul öncesi, ilk ve ortaöğretim öğrencileri için hazırlanan Çocuk Trafik Eğitim Parkı Projesinde çalışmalar tüm devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Zeki Sarılar, ilgili daire başkanları ile birlikte parkta devam eden çalışmaları inceleyerek, açıklamalarda bulundu. Çocuk Trafik Eğitim Parkı'nın kısa bir süre içerisinde bitirilerek hizmete gireceğini belirten Sarılar, 4 bin 500 metrekarelik alan üzerinde trafiği anlatabilecek her şeyin kurulacağını söyledi. Eğitim parkı çalışmalarını Trafik Şube Müdürlüğü ile birlikte yaptıklarını ifade eden Sarılar, parkın içerisinde, yatay-düşey trafik işaretleri, sinyalizasyon sistemleri, bisiklet yolları, yaya üst geçidi, hemzemin geçit, yaya kaldırımları, minyatür eğitim otosu, bisiklet, izleyici tribünü, eğitim ofisinin bulunduğu bina, seyir kulesi, görsel ve yazılı eğitim desteği kapsamında, trafik eğitim kitabı, trafik boyama kitabı, trafik eğitim seti, trafik işaretleri panosu, trafik eğitim broşürleri ile ilk yardım malzemelerinin bulunacağını belirtti. 3 ayda parkı bitirmeyi istediklerini aktaran Sarılar, çocukların bu parkta alacağı eğitimin çok önemli olduğunu kaydetti.

KURALLAR ÇOCUKLARA UYGULAMALI ÖĞRETİLECEK

Yeşiltepe Koşu Mahallesinde Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'nün de içerisinde bulunduğu 4 bin 500 metrekarelik alan üzerine kurulan Çocuk Trafik Eğitim Parkı, çocukların trafik kurallarını anlamasına ve trafik kültürünün genç yaşlarda oluşmasına katkı sağlayacak. Çocuk Trafik Eğitim Parkında, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğünün de desteğiyle, eğitim personeli tarafından trafik kurallarının tamamı uygulamalı olarak öğretilecek. Çocuklara genel trafik kuralları, yaya, sürücü ve bisiklet sürücülerinin sorumlulukları ve uyması gereken kurallar, trafik işaretleri, cihaz ve levhaların önemi ve öğrenilmesi, trafik düzeni ile ilgili genel bilgiler verilecek.

Çocuk Trafik Eğitim Parkında Çalışmalar Devam Ediyor

Çocuk Trafik Eğitim Parkında Çalışmalar Devam Ediyor

Çocuk Trafik Eğitim Parkında Çalışmalar Devam Ediyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim