• BIST 9934.09
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 25 °C

Çocuk Meclisi’nde Seçim Heyecanı

Çocuk Meclisi’nde Seçim Heyecanı
Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Çocuk Meclisi, 13. Seçimli Olağan Genel Kurul Toplantısını yaptı.

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Çocuk Meclisi, 13. Seçimli Olağan Genel Kurul Toplantısını yaptı. Tek liste ile gerçekleştirilen seçimde Çocuk Meclisi Başkanlığı'na Turguthan Salar seçildi.

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Çocuk Meclisi'nin 13. Seçimli Olağan Genel Kurul Toplantısı yapıldı. Çatalçeşme Oda Tiyatrosu'nda gerçekleştirilen genel kurula, Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci, Denizli Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Vural, Denizli Büyükşehir Belediyesi Kültür, Turizm ve Tanıtım Dairesi Başkanı Hüdaverdi Otaklı, Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Şeniz Yılmaz ve Çocuk Meclisi üyeleri katıldı. Denizli Milli Eğitim Şube Müdürü Vural, Denizli Muhtarlar Derneği Başkanı Sebahattin Çolak, toplumsal hayatın vazgeçilmez temeli olan demokrasi bilincinin okullarda yerleştiğini gördüklerini belirterek, "Demokrasi bilincinin daha çok arttığını görüyoruz. Çocuklarımız için yapılan her türlü çalışmada desteklerini esirgemeyen Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'a teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Kent Konseyi Başkanı Değirmenci ise, 12 dönemdir hizmet veren Çocuk Meclisi başkanlarına ve yürütme kurulu üyelerine teşekkür ederek, şöyle konuştu: "Çocuk Meclisini çok önemsiyoruz. Bu güne kadar Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak hangi projeyi yapıp hayata geçirdiysek hep çocuklarımızla başladık. Biliyoruz ki, bir toplumda yapılacak yenilikleri en kolay anlatma metodu çocuklarımıza anlatmaktır. İstiyoruz ki, çocuklarımız kendi problemlerini dile getirebilsinler ve aynı zamanda çözüm önerilerini bizlere sunabilsinler. İstiyoruz ki, çocuklarımızda yaşadıkları şehre ilişkin kentlilik bilinci yerleşsin, çevre duyarlılığı artsın ve hep beraber sürdürülebilir bir kalkınma sağlayalım. Bu kapsamda okullarımızda çevreye ilişkin eğitimler veriyoruz. Şehrin çeşitli bölgelerinde bulunan okullarımıza atık matikler koyduk. Çocuklarımız ve gençlerimiz oraya atıklar atarak puan kazanıyorlar."

Çocukların bireysel anlamda proje üretebilmelerinin ve demokrasi bilincinin yerleşmesinin önemine vurgu yapan Değirmenci, "Biliyoruz ki, çocuklarımız bir işe sahip çıkar ve bilinçlenirse, anne-baba ve arkadaşlarını da eğitir. Dolayısı ile bu çevreyi ve Denizlimizi korumak , gelecek nesillere daha iyi bir yaşam şartı sunmak sizin elinizde" diye konuştu.

Konuşmaların ardından seçime geçildi. Mevcut Başkan Enes Can Yücel'in aday olmadığı tek liste halinde gerçekleştirilen seçimde Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Çocuk Meclisi Başkanlığı'na Turguthan Salar seçildi. Yürütme Kurulu ise, Mehmet Kaan Kurtulmuş, İzel Kalkan, Elfin Berra Çay, Zeynep Sena Özel, Dilara Çetiner, Eray Okanoğlu, Kemal Kağan Konan, Kerem Kuthan Konan, Ayşe Sude Ateş, Sevde Mine Arkanöz, Büşra Küçük Fatma Kınacıoğlu, Veysel Urhan ve Sude Çil'den oluştu.

Çocuk Meclisi’nde Seçim Heyecanı

Çocuk Meclisi’nde Seçim Heyecanı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim