• BIST 9897.19
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 24 °C

Çocuk Meclisi Kararı, İlk Fidanla Start Aldı

Çocuk Meclisi Kararı, İlk Fidanla Start Aldı
Kepez Belediyesi Çocuk Meclisi'nin okul bahçelerine ağaçlandırma kararı, Kepez Belediyesi Başkanı Hakan Tütüncü'nün ilk fidanı dikmesiyle uygulanmaya...

Kepez Belediyesi Çocuk Meclisi'nin okul bahçelerine ağaçlandırma kararı, Kepez Belediyesi Başkanı Hakan Tütüncü'nün ilk fidanı dikmesiyle uygulanmaya başladı.

Belediye başkan yardımcıları Mustafa Özsoy ve Sebahat Adanır, AK Parti Kepez Başkanı Yusuf İşeri, Kadın Kolları Başkanı Fatma Tutan, çok sayıda partili ve belediye personeli ile birlikte Emekevler Ortaokulu'na giden Başkan Tütüncü, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüdai Vural ile yüzlerce öğrenci sevinç gösterileriyle karşıladı.

BENJAMİN DİKTİ

Etrafını çeviren öğrencilerle fidanın dikileceği alana kadar birlikte yürüyen Tütüncü, bu sırada bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Vural, baharın başlamasıyla birlikte çevreye ve yeşile verdikleri önemi gösterdiklerini söyledi. Okul bahçesi sınırındaki alana benjamin fidanı dikip can suyunu veren Tütüncü ise, tabiatın uyandığı şu günlerde ağaç dikim törenleriyle baharı çok anlamlı hale getirdiklerini söyledi.

ÇOCUK MECLİSİ KARARI

Okul bahçelerine ağaç dikilmesinin Kepez Belediyesi Çocuk Meclisi'nin talebiyle gerçekleştiğini anlatan Tütüncü, "Kepez'de 4 yıldan beri çocuk meclisi var. Antalya'da çocuk meclisinin olduğu tek belediyeyiz. Kepez'deki seçimle gelen 131 öğrencimiz, bizden değişik zamanlarda bahçelere ağaç dikmemizi istedi. Biz de çocuklarımızın isteğini yerine getiriyoruz." dedi.

Ağaçları öğrencilerle birlikte dikeceklerini vurgulayan Tütüncü, çocuklara şu sözlerle seslendi; "Bu ağaçlarla beraber büyüyeceğiz. Üniversiteyi bitirip geldiğinizde, bu ağaçların daha da büyüdüğünü göreceksiniz. O zamanın öğrencilerine, "bu ağaçları biz dikmiştik" diyeceksiniz. Bahar hayırlı uğurlu olsun. Güzellikler getirsin hepimize. Yeni ağaç dikim törenlerinde farklı okullarda bir araya geleceğiz."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim