• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 16 °C

Çocuk Koruma İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı

Çocuk Koruma İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı
"Çocuk Koruma Kanunu" kapsamında koruyucu ve destekleyici tedbirlerin yerine getirilmesi amacıyla Aile ve Sosyal Politikalar Edirne İl Müdürlüğü tarafından...

"Çocuk Koruma Kanunu" kapsamında koruyucu ve destekleyici tedbirlerin yerine getirilmesi amacıyla Aile ve Sosyal Politikalar Edirne İl Müdürlüğü tarafından Çocuk Koruma İl Koordinasyon Kurulu toplantısı yapıldı.

Çocuk Koruma İl Koordinasyon Kurulu toplantısı, Huzurevi toplantı salonunda Vali Yardımcısı Mustafa Serdar Bakır Başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıya, Vali Yardımcısı Mustafa Serdar Bakır'ın yanı sıra Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bilgin Özbaş, Cumhuriyet Savcısı Feridun Mirzabey, Çocuk şube Müdürü Alptekin Özgen, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Kemal Şen, Edirne Barosu Çocuk Komisyonu Başkanı Av. Nurten Kasapoğlu, İl Özel idaresi, Belediye, Milli Eğitim, İş-Kur, Sağlık Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile İl Göç İdaresi temsilcileri katıldı.

Koruyucu ve destekleyici tedbirlerin yerine getirilmesinde kurumlar arası bağlantı, uyum, düzen ve eşgüdümün sağlanması amacı ile İlimizde kurulan Çocuk Koruma İl Koordinasyon Kurulu'nun çalışmalarının ele alındığı toplantıda, ilgili kurum yetkililerince bilgilendirme yapılarak, 2016 yılı uygulama planı değerlendirildi.

Vali Yardımcısı Bakır, toplantıda yaptığı konuşmada, İl Koordinasyon Kurulu toplantısının amacının, çocukların korunması ile ilgili olarak kurumlar arası koordinasyonun sağlanması olduğunu belirterek, "Koruma ve bakım ihtiyacı olan çocuklarımız için İlimiz bünyesindeki bütün kurum ve kuruluşlarımızla her türlü tedbiri almaktayız" dedi.

Toplantıda, il genelinde çocuk alanında hizmet veren tüm kurum ve kuruluşların sunduğu hizmetlerin katalog haline getirilerek, tek bir arada toplandığı Çocuk Hizmetleri Edirne İl Hizmet Kataloğu değerlendirildiği, sunulan hizmetlerin bir bütün olarak tek bir katalogda toplanmasının çocukların temel hakkı olan ve ihtiyaç duydukları hizmete daha kolay ve etkin ulaşarak, hizmetler hakkında farkındalık kazanmalarında etkili olacağı belirtildi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bilgin Özbaş, çocuk işçiliğinin önlenmesi ve çocukların dilendirilmesinin önüne geçilebilmesi için Çocuk Şube Müdürlüğü, Belediye Zabıtası ve İl Müdürlüğü personelince oluşturulan mobil ekiplerin sürekli olarak denetim yaptığını belirtti. Özbaş, denetimlerin bundan sonrada devam edeceğini belirterek, "Tespit edilen çocuklar ve aileleri için gerekli yasal işlemler yapılmaktadır" diye konuştu.

Suriye'de yaşanan iç karışıklık nedeniyle ülkemize sığınarak ülkemizde "geçici koruma" statüsü ile barınan ve özel ihtiyaç sahibi grupta yer alan Suriyeli öksüz ve yetim çocuklara ilişkin sunulan hizmetlerin ve ileriye yönelik planlamalarında ele alındığı toplantı, çocukların yüksek yararı doğrultusunda tüm kurum ve kuruluşların koordinasyon içinde olması gerekliliği belirtilerek, sonlandırıldı.

Çocuk Koruma İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı

Çocuk Koruma İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı

Çocuk Koruma İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim