• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 15 °C

Çocuğunun kolu yanlış tedaviden kesilen annenin şikayetine savcılıktan ret

Çocuğunun kolu yanlış tedaviden kesilen annenin şikayetine savcılıktan ret
Yozgat'ta 5 yaşındaki çocuğunu karın ağrısı şikayeti ile götürdüğü hastaneden 1,5 ay sonra kolunun kesilmesi üzerine hukuk mücadelesi başlatan annenin...

Yozgat'ta 5 yaşındaki çocuğunu karın ağrısı şikayeti ile götürdüğü hastaneden 1,5 ay sonra kolunun kesilmesi üzerine hukuk mücadelesi başlatan annenin yaptığı şikayet savcılıktan geri döndü.

Yozgat'ta 9 Şubat 2015 tarihinde karın ağrısı şikayeti nedeniyle annesi tarafından hastaneye götürülen 5 yaşındaki Meryem'in iddiaya göre damar yerine deri altına serum iğnesinin takılması sonucu eli kangren oldu. Kolu kesilen 5 yaşındaki Meryem'in annesi, ihmali bulunan hemşireler, doktorlar ve hastaneyi mahkemeye verdiklerini ancak savcılıktan şikayetlerinin ret edilmesine tepki gösterdi.

''KIZIM "ANNE ELİM NE ZAMAN ÇIKACAK" DİYE SORUYOR''

Anne Solmaz Üstüntaş, kendileri ile kimsenin ilgilenmediğini belirterek yaşadıkları acıları şöyle anlattı: "Çocuğum şuanda mağdur. Çocuğumun geleceği karardı, kimse ilgilenmiyor. Ben çocuğumun elini istiyorum başka bir şey istemiyor. Başsavcılıktan da ret kararı geldi. Biz şuanda şoktayız. Mahkemeye çıkmadık. Çocuğum kolsuz gezdiği halde hemşireler görevlerinin başında. Çocuğum yatıyor, kalkıyor, anne elim ne zaman çıkacak diye soruyor. Çocuğumun şuanda psikolojisi bozuk. Hemşireler cezasını çeksin. Benim yüreğim yandı başka annelerinin yüreği yanmasın. Çocuğum devamlı elini soruyor bana."

'ÇOCUĞUMUN BU HALE GELMESİNE SEBEP OLAN SORUMLULARIN CEZALANDIRILMASINI İSTİYORUM'

Bir yıldır hukuk mücadelesi verdiklerini ve mahkemeye dahi çağrılmadıklarını söyleyen anne Üstüntaş, "Bir yıl oldu mahkemeye çağrılmadık. Bize sadece mahkemeden ret kararı geldi, şuanda şoktayız. Ben çocuğumun sadece elini istiyorum. Katlar yatlar istemiyorum. Çocuğumun bu hale gelmesine sebep olan sorumluların cezalandırılmasını istiyorum." diye konuştu.

Ankara İbni Sina Hastanesi'ne tedavisi için geldiği sırada küçük Meryem'le karşılaşan ve ailenin gönüllü avukatlığını üstlenen Ankara Barosu avukatlarından Emel Özbek, küçük Meryem'i Yozgat'taki evlerinde ziyaret ederek, ailenin üzüntüsünü paylaştı.

AV ÖZBEK: KARIN AĞRISI ŞİKAYETİ İLE HASTANEYE GÖTÜRDÜĞÜ ÇOCUĞUNU 1,5 AY SONRA KOLSUZ OLARAK ÇIKARIYOR

Avukat Özbek, "Bu olay anne baba olan herkesin başına gelebilecek bir durum. Bugün buna sessiz kalırsak yarın bir gün kendi çocuklarımızın başına geldiği zaman aynı acıyı bu sefer bizzat hissederek yaşayacağız. Küçük Meryem'i annesi karın ağrısı şikayeti ile hastaneye götürüyor. Aradan bir buçuk ay geçtikten sonra kolsuz olarak çıkartıyor. Daha sonra hak, adalet yerini bulsun diye şikayetçi oluyor. Ancak adli tıp ve sayın yargının verdiği cevap "evet bir komplikasyon oluştu bir kusur yok" kararı veriliyor. Madem kusur yok o zaman bu çocuğun kolu nerede? Bu çocuğun kolu durduk yere kesilmedi. Biz kusurluların ceza almasını istiyoruz. Annenin söylediği gibi hemşirelerin ihmali büyük, annenin çağırmasına rağmen hemşirelerden bazıları cep telefonuyla oynamış, bazıları çaylarını içmiş, defalarca çağrılmasına rağmen gelmemişler. Burada açıkça bir ihmal var. Ancak bunun bugün görmezden gelinmesi hepimizin yarın öbür gün hepimizin başına gelebilecek bir sıkıntıya neden olacak. O yüzden şikayetimizi, itirazımızı yapacağız. Şikayetimizi yaptık ancak ret cevabı geldi. Şimdi şikayetimizi yapacağız aksi halde Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine kadar götüreceğiz." dedi.

'KARAR HUKUKA VE VİCDANA UYGUN DEĞİL'

Aile ile hastanede tesadüfen tanıştığını belirten Av. Özbek, "Ailenin maddi durumlarının olmadığını görünce önce bu doktor hatasını bilmediğim için maddi destekte bulunmak istedim. Sonra da hukuki sıkıntılarının olduğunu da öğrenince gönüllü avukatlıklarını üstlendim. Karar hukuka ve vicdana uygun bir karar değil. Hukuku yasayı bir kenara bırakalım her şeyden önce vicdana aykırı bir karar bu. Bugün Solmaz hanımın kızının başına geldi ama hatta bu olay belki bu kararı veren savcının başına, hepimizin başına gelebilir. O zaman kusurlu yok diye bir karar verilseydi bizler ne düşünürdük. Biz sadece hukuken bu sorunun cevabını arıyoruz." şeklinde konuştu.

AVUKAT KARARA İTİRAZ ETTİ

Üstüntaş ailesini ziyaretinin ardından Avukat Emel Özbek, Yozgat Adliyesine giderek Sulh Ceza Hakimliğine verilen karara itiraz etti. Av. Özbek, "Küçük Meryem için itirazımızı yaptık. İnşallah kabul olur olmadığı takdirde yine bir ret cevabı gelirse. Adalet Bakanlığını kanun yararına bozmaya gideceğiz. Anayasa Mahkemesine ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine kadar tüm hukuksal başvurularımızı yapacağız çünkü eğer kusur yoksa o halde kol nerede? sorusunun cevabını hukuken alınana kadar Küçük Meryem'in kolunun hesabını sormaya devam edeceğiz." diye konuştu.

Küçük Meryem'le ilgili Sulh Ceza Hakimliği itirazı kabul etmesi halinde şüpheli sıfatıyla hemşire ve doktorlardan oluşan 12 sağlık çalışanı hakkında Asliye Ceza Mahkemesinde kamu davası açılacak.

Çocuğunun kolu yanlış tedaviden kesilen annenin şikayetine savcılıktan ret

Çocuğunun kolu yanlış tedaviden kesilen annenin şikayetine savcılıktan ret

Çocuğunun kolu yanlış tedaviden kesilen annenin şikayetine savcılıktan ret

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim