• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 18 °C

Çoban Ateşi Konak’ta Yakıldı

Çoban Ateşi Konak’ta Yakıldı
DİSK'e bağlı Dev Turizm-İş Sendikası Türkiye genelindeki ilk toplu iş sözleşmesini Konak Belediyesi ile yaptı.

DİSK'e bağlı Dev Turizm-İş Sendikası Türkiye genelindeki ilk toplu iş sözleşmesini Konak Belediyesi ile yaptı. Beş yıl önce kurulan sendika ile sözleşme imzalayan Konak'ın bir ilke daha ev sahipliği yaptığını belirten DİSK Genel Başkanı Kani Beko, "Atılan bu imzalar bir çoban ateşi olacaktır. Konak, Türkiye'nin farklı farklı işletmelerinde imzalanacak sözleşmelerin umudu olacaktır" dedi.

Konak Belediyesi bünyesinde yer alan İZBEL A.Ş ile Devrimci Turizm İşçileri Sendikası (Dev Turizm-İş) arasında toplu sözleşme görüşmeleri anlaşmayla noktalandı. Turizm sektöründe çalışan emekçilerin sendikal hakları için mücadele veren sendika ile İZBEL A.Ş arasındaki toplu iş sözleşmesinin imza töreni Konak Belediyesi'nin Basmane'deki hizmet binasında gerçekleştirildi. Törene DİSK Genel Başkanı Kani Beko, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Dev Turizm-İş Genel Başkanı Mustafa Safvet Yahyaoğlu, DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, İZBEL A.Ş yöneticileri, sendikaların bölge temsilcileri ile işyeri temsilcileri katıldı.

KONAK FARKINI GÖSTERDİ

Törende konuşan DİSK Genel Başkanı Kani Beko, imzalanan toplu iş sözleşmesinin beş yıl önce kurulan Dev Turizm-İş Sendikası'nın Türkiye genelinde imzaladığı ilk toplu iş sözleşmesi olduğunu söyledi. Atılan imzaların bir milat olduğunu belirten Beko, "Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, seçildiği günden bugüne DİSK'e bağlı sendikalarımızla yaptığı sözleşmelerle hem iş barışını sağlamıştır hem de belediyelerimizde çalışan işçi arkadaşlarımızın haklarını koruma, kollama konusunda büyük emek vermiştir. Bugün Dev Turizm-İş Sendikası ile Konak Belediyesi'nin imzaladığı bu sözleşme bir çoban ateşi olacaktır. Burada yapılacak toplu sözleşmeden sonra önümüzdeki dönemlerde Türkiye genelinde farklı farklı işyerlerinde de toplu sözleşme umudunu taşıyoruz. Bu nedenle Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş'a göstermiş olduğu saygıdan ötürü teşekkür ediyorum" dedi.

İŞ BARIŞI SAĞLANDI

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş da, göreve geldikten sonra İZBEL Şirketi'nde yeni bir atılım gerçekleştirdiklerini belirterek, "Şirketimizde aktif bir çalışma olsun dedik ve Çınartepe'deki Aydın Erten Rekreasyon Alanı içinde kalan kafeteryamızı bu şirketimizin işletmesine verdik. Yakında Çınarlı'da açacağımız kafeteryamızın da işletmesini bu şirketimiz yapacak" diye konuştu. İmzalanan toplu iş sözleşmesi ile çalışanlar arasındaki ücret dengesizliğinin ortadan kaldırılarak iş barışının sağladığını belirten Başkan Pekdaş, "Şirketimizde çalışan arkadaşlarımız örgütlenerek sendikalı olmuşlar. Onlara sendikal mücadelelerinde başarılar diliyorum. Sendikalı olmanın gereği olarak da toplu sözleme görüşmeleri yapılır. Hem şirket yönetimlerimiz hem de sendika temsilcileri bir toplu sözleşme metninde anlaşmışlar. Bugün hep birlikte bu sözleşmeyi imzalayacağız. Çalışanlarımıza hayırlı olsun, Türkiye işçi sınıfına da hayırlı olsun. Sendikalaşma yolunda önemli bir adım olacağına inanıyorum" dedi.

Çoban Ateşi Konak’ta Yakıldı

Çoban Ateşi Konak’ta Yakıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim