• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 16 °C

Cizre’de Çatışmalar Şiddetlendi

Cizre’de Çatışmalar Şiddetlendi
Sokağa çıkma yasağının 3 gündür sürdüğü Cizre'de çatışmalar şiddetlenerek devam ederken, Devlet Hastanesi'ne roket atar mermisi isabet etti.

Sokağa çıkma yasağının 3 gündür sürdüğü Cizre'de çatışmalar şiddetlenerek devam ederken, Devlet Hastanesi'ne roket atar mermisi isabet etti. Kurşunların isabet ettiği bir okulda yangın çıktı.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde sokaklardaki hendek ve barikatların kaldırılması ve PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi için ilan edilen sokağa çıkma yasağının sürdüğü ilçede çatışmalar şiddetlenerek devam ediyor. Polis ve askerin birlikte yürüttüğü operasyonda Cudi, Nur ve Yafes Mahallelerinde bulunan barikatlar top yağmuruna tutuldu. Top mermilerinin isabet ettiği barikatlardan dumanlar yükseldi. Çatışmaların yoğun bir şekilde sürdüğü Nur Mahallesi'nde bulunan Atatürk Anadolu Lisesi'nin çatı kısmına isabet eden kurşunlar yangına neden oldu. Çatı kısmında çıkan yangın kısa sürede büyüdü. Çatışmalar nedeni ile itfaiye ekipleri yangına müdahale edemedi.

"ÇATIŞMALAR YAFES MAHALLESİNDE YOĞUNLAŞTI"

Cizre Devlet Hastanesi'nin bulunduğu, Habur Sınır Kapısı'na giden uluslararası karayolunun geçtiği Yafes Mahallesi'nde ise çatışmalar çok daha şiddetli bir şekilde sürüyor. Ara sokaklardan güvenlik güçlerine uzun namlulu silah ve roketatarlarla saldıran PKK'lılara, güvenlik güçleri zırhlı araçlardan karşılık verdi. Çatışmada PKK'lıların güvenlik güçlerine attığı roketatar mermisi Cizre Devlet Hastanesi kantin bölümüne isabet etti. Saldırıda ölen ve yaralanan olmazken, hastane kantininde hasar meydana geldi. Yoğun çatışmaların yaşandığı mahallede bulunan hendek ve barikatlar top atışları ile bertaraf ediliyor. Güvenlik güçleri ilçedeki mahallelerde bulunan PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi için ilçenin dört bir tarafını zırhlı araçlarla kuşatmış durumda.

Cizre’de Çatışmalar Şiddetlendi

Cizre’de Çatışmalar Şiddetlendi

Cizre’de Çatışmalar Şiddetlendi

Cizre’de Çatışmalar Şiddetlendi

Cizre’de Çatışmalar Şiddetlendi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim